Dodaj do ulubionych

Dieta w grzybicy jelit

17.06.10, 18:31
Witam, mam stwierdzoną grzybicę jelit oraz zaatakował mnie gronkowiec Szukałam już w internecie informacji na temat diety w tej przypadłości, jednak wiele zródeł podaje sprzeczne informacje, np. jedne podają, że mozna jesc ryż brązowy i pic zieloną herbate A inne podają, że nie wolno... Bardzo proszę o wykaz jakie produkty mogę spożywac a jakie nie Dodam, że mam grupę krwi B

Dziękuje za odpowiedz

Pozdrawaim
Obserwuj wątek
    • poinsecja09 Re: Dieta w grzybicy jelit 20.06.10, 19:55
      serio chcessz wiedziec?
      to pisze: mozesz jeść mięso, i pić wodę. Nie zalamuj sie tez to przechodze.
      • poinsecja09 Re: Dieta w grzybicy jelit 20.06.10, 19:56
        aha, i warzywa, ale to tez nie wszystkie i najlepiej surowe.
    • jul.nik Re: Dieta w grzybicy jelit 21.06.10, 19:55
      świetnie....

załamać się tylko

Narazie jestem w fazie testowania co mi wolno czy nie Zauważyłam już że warzywa surowe i ryba z grila mi nie szkodzi Ale chcę też wiedziec czy z tym ryżem, herbatą zieloną i jeszcze orkiszem... Wszędzie piszą inaczej Raz można a raz nie...
      • poinsecja09 Re: Dieta w grzybicy jelit 22.06.10, 20:01
        ryż odpada, nie dośc ma dużo biała (grzyb żywio sie bialkeim) to i IG wysokie.
        Poczytaj sobie jakie produkty podnoszą IG. Ja jestem na diecie
        przeciwgrzybiczej, i jest to bardzo duże wyrzeczenie. myśle ze pozostanie tak do
        konca zycia, bo nie wierze w wyleczenie.
        Pamietaj kazdy produkt im bardzoej przetworzony tym bardziej szkodzi,
        np: marcher surowa ma niskie IG ,a ugotowana ma 70!
        jak cos to pytaj.
    • jul.nik Re: Dieta w grzybicy jelit 22.06.10, 21:14
      ja liczę, ale nie wierzę, na to, że uda mi się tę cholerę pokonać, tym bardziej, że moje objawy są tak naprawdę dopiero od kilku tygodni A odkąd jestem na tej diecie, łykam probiotyki w postaci pałeczek kwasu mlekowego, to np. ze strony brzucha widzę poprawę Wcześniej strasznie mnie kuło, burczało, przelewało się itp A teraz prawie wcale

A czy słyszałaś o preparacie paraprotex? mam zamiar go kupić i
      dodatkowo ten probiotyk łykać Drogi jest ale wypróbuję Masz z nim jakieś doświadczenia?

i co jeszcze do picia można i co z tym orkiszem Bo jak na razie pojadam kaszę orkiszową i wydaje mi się, że nie pogarsza się mój stan

aha, i dziś zrobiłam sobie ten słynny test ślinowy Rano naplułam do szklanki z kranówką i po kilkunastu minutach zwisała jedna gruba nitka... ech :(((
      • poinsecja09 Re: Dieta w grzybicy jelit 27.06.10, 18:07
        orkisz zawiera gluten , wiec odpada. Nie używałam tego preparatu, i na czas
        obecny nie planuje , bo pije MO.
        Nie wiem czy pomaga, bo pije dopiero 3 miesiąc. Czuje sie ok, ale chce wkoncu
        zaczac normalnie jesc. Czy komus udało sie z tego wyjść?
    • jul.nik Re: Dieta w grzybicy jelit 30.06.10, 21:06
      wiem, że zawiera gluten Ale jest to gluten dobrze przyswajalny przez organizm Jeśli nie ma się alergii na gluten to w grzybicy jelit można go jeść

a co to jest to MO????
      • poinsecja09 Re: Dieta w grzybicy jelit 02.07.10, 20:01
        MO to mikstura oczyszczająca Słoneckiego:)
    • budasz_michal Re: Dieta w grzybicy jelit 22.08.10, 18:06
      Przede wszystkim, co jest najważniejsze to należy usunąć przyczynę,
      a nade wszystko pozbyć się grzybicy i gronkowca, koniec kropka. A
      prblem diety przejdzie do historii. Jeżeli to Cię interesuje, powiem
      jak to zrobić. Zapraszamrównież na wwwekomedpl.blogspot.com
    • izawik23 Re: Dieta w grzybicy jelit 26.01.11, 14:21
      Na pewno w przypadku grzybicy należy ograniczyć cukier pod jakąkolwiek postacią, mąkę pszenną i produkty z niej, produkty o wysokim IG, wskazane są cytrusy, a głównie grejpfruty, pomarańcze niekoniecznie, więcej informacji znajdziesz na stronie www.grzybica.net.pl/diety/dieta-przeciwgrzybicza/
      A jeżeli chodzi o paraprotex to kosztuje swoje ale jest skuteczny, tylko przy nim jest konieczna dieta i jeszcze inne suplementy, które dodatkowo usuwają z organizmu martwe strzępki grzyba i oczyszczają go z toksyn. Wiem, że jest pomocny także przy gronkowcu. Podstawowa kuracja trwa 3 miesiące, ale jest skuteczna. Należy jednak pamiętać, że każdy organizm inaczej reaguje i kuracja może trwać dłużej. Dużym plusem jest to, że suplementy są naturalne i bez chemii. Na tej stronie co podałam znajdziesz więcej informacji. Powodzenia :) i trzymam kciuki, żebyś doszła do zdrowia :)
      • scept89 fantastyczny ten link 06.02.12, 22:09
        No gratuluje zrodla. grzybica.net ma swietny regulamin oraz kontakt. Tzn brak regulaminu, brak kontaktu a ilosc reklam na stronie wskazuje na dystrybutora badziewia.

Proste pytanie: czy jest na sali (tzn na grzybica.net) jakis lekarz? Jakis jeden jedyny link do publikacji naukowej, ba chocby podrecznika mykologii na podstawie ktorego opracowano owe pseudo-informacje?
    • galaksy46 Re: Dieta w grzybicy jelit 08.03.11, 11:59
      To jednak sprawa indywidualna. Miałam grzybicę jelit razem z toksycznym uszkodzeniem wątroby. Walczyłam z tym 2 lata, ale wyleczyłam skutecznie. Leki od lekarza nie pomogły, dopiero zioła Bonifratrów. No i dieta. Praktycznie jadłam tylko pszenne czerstwe pieczywo, chuda wędlina, jogurty naturalne, kefiry czasem, kisiel z jagód, kluski z naturalnego serka homogenizowanego, ziemniaki puree z gotowanym kurczakiem i gotowaną marchewką lub gotowana dynią. Zero jakiejkolwiek surowizny czyli żadnych warzyw czy owoców. Schudłam 10 kg.
      • elka_66 Re: Dieta w grzybicy jelit 06.02.12, 13:40
        Na jelita bardzo dobre preparaty produkuje firma Salus, to Floradix Ochrona jelit. Preparat ten zawiera kurkumę, ekstrakt jabłkowo-śliwkowy, magnez, zioła i imbir. Wszystkie te składniki wspomagają prawidłowe działanie układu pokarmowego. Do tego preparat ten jest całkowicie naturalny, nie ma konserwantów i barwników:)
    • scept89 Re: Dieta w grzybicy jelit 06.02.12, 21:45
      jul.nik napisała:

> Witam, mam stwierdzoną grzybicę jelit oraz zaatakował mnie gronkowiec

Przez kogo stwierdzona?

>Dodam, że mam grupę krwi B

Bez znaku zodiaku, panienskiego imienia babci ze strony ojca oraz ulubionego koloru majtek zadnej diety nie mozna zaproponowac. Medycyna jest bezradna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka