Gość: Kasik IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.03.04, 22:08 Mam je na rękach i tak naprawdę nie wiem co to jest...podobno pękające naczynka, ale nie wiem....może ktoś się orientuje? Czerwone, malusie kropeczki...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beba2 Re: Czerwone kropeczki IP: *.autocom.pl 12.03.04, 00:23 Podciągam wątek,bo coś takiego zauważam od miesiąca u mojego 5,5 latka i nie mam pojęcia co to jest.Wygląda właśnie jak malusieńkie bordowe kropeczki, tyle że u niego pojawiają się w okolicy oczu (dookoła)na powiekach.Dziś pojawiły się po gwałtownym płaczu.Może jakiś lekarz coś napisze,plijs??? Myślę,że to właśnie te naczynka,ale dlaczego pękają? Czy ma to związek np. z krzepliwością ,albo z jakimiś niedoborami w organizmie? Zrobiliśmy akurat badania przed adenotomią,ale na wyniki trzeba czekać...a ja się denerwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Czerwone kropeczki IP: *.sasknet.sk.ca 12.03.04, 00:41 Petocie- zwykle bez wiekszego znaczenia choc czasem moga towarzyszyc roznym chorobom. Wielu zupelnie zdrowych ludzi je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Czerwone kropeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 08:12 petocie - co to takiego i w przypadku jakich chorob wystepuja. prosze artur odpowiedz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Czerwone kropeczki IP: *.sdh.sk.ca 12.03.04, 18:14 Wystepuja przede wszystkim u ZDROWYCH , ale tez przy przetoczeniach krwi, w niektorych bialaczkach, chorobach watroby i moze jeszcze tam przy czyms. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba2 Re: Czerwone kropeczki IP: *.autocom.pl 12.03.04, 18:05 Dziś byliśmy u lekarzy w szpitalu (badania przed adenotomią) i chociaż mały krzepliwość ma w porządku (inne badania również )- zalecono mu wlew dożylny z witaminą C oraz 3 x dz rutinoscorbin.Stwierdzili,że wolą przed zabiegiem dmuchać na zimne.Określili to jako kruchość naczyń,której być nie powinno,zwłaszcza przed zabiegiem chirurgicznym.A, i podaję mu również arnikę homeopatyczną. Odpowiedz Link Zgłoś