Dodaj do ulubionych

Jak przytyc?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 14:33
Mam dosc nietypowy problem,otoz gdy niemal wsztscy poszukuja recety na
zrzucenie zbednych kg., ja potrzebuej recepty aby prytyc i to sporo.Mam 21
lat,160 cm wzrostu i do niedawna wazylam 49 kg,a obecnie 41kg!!!Wygladam jak
15-latka,a chcialabym nabrac w koncu kobiecych kasztaltow .Podobno takim
problememi zajmuje sie dietetyk,niestety w mojej okolicy takiego lekarza nie
ma.Co mam zrobic?Gdzie sie udac?Moze mi ktos pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: 192.219.119.* 16.03.04, 14:52
      Wcale nie taki nietypowy. Niezle zrzucilas tych kilogramow ... czy moze same
      spadly? Jezeli same to moze lepiej sprawdzic czy nie jestes na cos chora.

Zakladajac, ze jestes zdrowiutka to zasugeruje ci cwiczenia z obciazeniami.
      Takie cwieczenia spowoduja, ze zaczniesz gromadzic miesnie, ktore sa ciezkie (o
      wiele ciezsze niz tluszcz). Zdrowotnie posiadanie miesni jest o wiele bardziej
      korzystne niz niz posiadanie tluszczu; miesnie maja szybszy metabolizm niz
      tkanka tluszczowa i bedzie ci w przyszlosci latwiej utrzymac wage.
      W dodatku cwiczac mozesz sobie rozrastac te miesnie, na ktorych ci najbardziej
      zalezy czyli mozesz planowac i ksztaltowac swoja sylwetke. Tluszczu nie da sie
      kontrolowac i rosnie gdzie chce: na brzuchu, lydkach czy w jeszcze gorszych
      miejscach.
      Jezeli ci sie moj pomysl podoba to lepiej gdybys poczatkowe kroki robila pod
      opieka jakiegos doswiadczonego trenera. Mozesz sprawdzic lokalna silownie.
      Miesnie powiekszaja sie przy cwiczeniach pod obciazeniem czyli takie cwiczenia
      jak aerobik lub jazda na rowerze pomimo ze sa bardzo zdrowe to nie pomoga ci
      zwiekszyc masy miesniowej. Do tego potrzebujesz albo ciezarkow albo maszyn
      gimnastycznych.
      • Gość: Dosia Re: Jak przytyc????? IP: 195.217.253.* 16.03.04, 17:01
        Mam ten sam problem. Ostatnio schudlo mi sie, ludzie mi mowia, ze zle wygladam,
        a ja niestety nie mam w ogole apetytu :(

Bylam u lekarza, ale oczywiscie jestem super zdrowa. To nic, ze codziennie rano
        mam ochote po prostu zemdlec sobie - morfologia jest cacy i Pani doktor smieje
        mi sie w twarz.

Co zrobic, zeby apetyt wrocil?
        • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: *.sdh.sk.ca 16.03.04, 17:39
          Jezeli jest to anoreksja to wymaga leczenia jak kazda inna choroba.
        • Gość: Dosia Re: Jak przytyc????? IP: 195.217.253.* 17.03.04, 16:12
          To nie jest anoreksja. Ja bardzo lubie jesc, nie mam oporow psychicznych, nigdy
          sie nie odchudzalam. Teraz po prostu nie moge nic w siebie wepchnac. Stres
          pewnie... :(

Ciekawi mnie jedynie jak bardzo trzeba byc chorym, zeby morfologia byla inna
          niz zwykle. Gdy jestem zdrowa mam taka sama morfologie jak wtedy gdy ledwo
          dycham :)
          • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: *.sdh.sk.ca 17.03.04, 16:18
            zobacz co napisalem w innym watku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=11412990&a=11421906
            • Gość: Dosia Re: Jak przytyc????? IP: 195.217.253.* 17.03.04, 16:24
              Artur. Hivem to Ty mnie nie strasz :)

Mysle, ze ten watek emocjonalny jest najbardziej trafiony.
              • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: *.sdh.sk.ca 17.03.04, 16:26
                Ja cie nie strasze, a sama wiesz jak sie prowadzisz ;)

A co to za stres?
                • Gość: Dosia Re: Jak przytyc????? IP: 195.217.253.* 17.03.04, 16:36
                  stres taki ogolny, zyciowy... :(
                  • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: *.sdh.sk.ca 17.03.04, 16:40
                    nie mozesz uciec?
                    • Gość: Dosia Re: Jak przytyc????? IP: 195.217.253.* 17.03.04, 16:46
                      Kiedy nie mam przed czym uciekac :) Wszystko mi sie w zyciu uklada, a mimo to
                      ostatnio po prostu zle sie czuje psychicznie, spac nie moge, problemy z gardlem
                      do tego. No i przestalam jesc. A wszystko to bez konkretnego powodu. I co tu
                      robic?
                      • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: *.sdh.sk.ca 17.03.04, 17:02
                        No to chyba nie stres ... smutek i depresja?
                        • Gość: Dosia Re: Jak przytyc????? IP: 195.217.253.* 17.03.04, 17:10
                          pewnie moznaby zaryzykowac taka diagnoze :(
                          • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: *.sdh.sk.ca 17.03.04, 17:17
                            A dlugo juz?
                            • Gość: Dosia Re: Jak przytyc????? IP: 195.217.253.* 17.03.04, 17:21
                              Pare miesiecy. Dwa lata temu to samo mialam tylko bardziej... :) Minie za jakis
                              czas, tak jak wtedy minelo (ale wtedy nie chudlam). Dlatego staram sie nie
                              martwic jeszcze bardziej.
                              • Gość: Artur Re: Jak przytyc????? IP: *.sdh.sk.ca 17.03.04, 17:33
                                jezeli to depresja ...

Sa ksiazki, ktore pomagaja przelamac schematy myslenia, ktore to sa schematy
                                najczesciej przyczyna depresji.
                                • maj29 Re: Jak przytyc????? 04.07.04, 14:20
                                  Witam Arturze,
                                  za Twoja namowa poszlam z moim mezem na silownie,
                                  zaraz przy wejsciu mysleli,ze to maz chce na nia chodzic,
                                  ale jak powiedzialam,ze ja to zrobili wielie oczy,
                                  powiedzialam o co chodzi:ze waze 44kg przy wzroscie 156 cm,
                                  mam 23 lata,zero bioder,brzuszka nic,posladki tez jakies male:),
                                  ze chcialabym nabrac troche tu i owdzie i miec wyglad kobiety a nie dziewczynki,
                                  facet spojrzal na mnie jak na dziecko i powiedzial:"jedz wiecej dziewczynko"
                                  ...no coz-wyszlismy.
                                  W drugiej silowni trener bardziej kumaty-ale tam sami faceci po 2 metry
                                  wysokosci i 2 szerokosci chodza wiec niezbyt byloby mi milo tam uczeszcac...
                                  niestety moja miescina jest niewielka i nie oferuja nic specjalnego dla kobiet.
                                  Moze Ty mi powiesz jakie cwiczenia powinnam wykonywac?-takie zeby mozna je
                                  wykonac w domu?
                                  Potrafilbys mi je opisac?lub zaproponowac jakas stronke gdzie jest to opisane?
                                  Jesli tak to bylabym wdzieczna i prosze o dane na moj adres: maj29@gazeta.pl
    • Gość: ladyl Re: Jak przytyc????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 19:13
      tez mam taki problem... mam 164cm waze 48kg. wazac 53kg-wygladalam swietnie.
      teraz jako-tako-bylejako :) spodnie na mnie wisza, pierwszy raz zobaczylam
      swoje kosci policzkowe... chcialabym prztyc, ale nie mam pojecia jak... nie mam
      apetytu. zjadam pol kanapki i nie chce mi sie jesc. to stres w jakis sposob
      wplynal na to ze jadlam co raz mniej i nie odzywialam sie regularnie. teraz
      zoladek jakby mi sie skurczyl i nie moge nic wiecej w niego wepchnac. nie chce
      jesc az do wymiotow i przejedzenia. hm? co mam robic? wbrew pozorom przytycie 5
      kg to spory problem :)
      • Gość: Podobna Re: Jak przytyc????? IP: *.solcon.nl 04.07.04, 23:40
        Mam taki sam problem,nic nie pomaga..:(
        Zdrowie o.k. waga kilka kg za niska.
        Po
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka