Dodaj do ulubionych

gripex-przestrzegam

27.03.04, 00:36
Miałam jakiś czas temu objawy grypy, a ponieważ niedawno leczyłam
się "poważnie", antybiotykami, postanowiłam poleczyć sie domowo. No i na
własne nieszczęście zakupiłam gripex. Fakt, gorączki nie było, ból głowy
minął, katar zahamowany. Został się w zatokach :( a kaszel jak był tak jest.
Ale to nic. Bo to paskudztwo strasznie podrażniło mi żołądek...zaczęło się od
zgagi a skończyło na notorycznej nudności i wymiotowaniu żółcią przez pół
nocy. Teraz więc Bioparox do nochala i leki na żołądek...Dodam tylko, że
nigdy nie miałam problemów z tolerowaniem leków...to jest pierwszy taki
przypadek. Mieliście takie problemy po tym świństwie? bo ja już o kilku
przypadkach słyszałam...powinni to kategorycznie wycofać z aptek.
Obserwuj wątek
    • Gość: are Re: gripex-przestrzegam IP: *.clubnet.pl 27.03.04, 00:47
      no to jest cos nowego do "thesaurusa"...
      www.gripex.pl/
      • nat.ka Re: gripex-przestrzegam 27.03.04, 00:53
        no taaak, ale stronke to mają cudną :(
    • Gość: pati Re: gripex-przestrzegam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 00:54
      Jeśli przydarzy mi sie zachorować to biorę gripex, ale niezbyt dużo-traktuję go
      jako dodatek np. do polopiryny-raz jedno raz drugie.Pomogło mi!Nic mi nie było!
      Uważam że jest nawet lepszy od Coldrexu.Antybiotyków nie biorę, bo po nich
      właśnie mam problemy z żołądkiem,a po drugie to za kawałek po nich znowu
      choruję.Nie wiem dlaczego miałaś takie problemy.Może za dużo go brałaś?Ja nigdy
      nie łykam tyle co pisze na ulotkach-zawsze malutko.Może akurat ci nie pasuje
      ten lek, tak jak mojej mamie-ani coldrex ani gripex.
    • Gość: zanokcica Re: gripex-przestrzegam IP: 213.39.77.* 27.03.04, 01:27
      jak ktoś sobie lubi zaleczyć objawy, to w sam raz
      • Gość: Venus Re: gripex-przestrzegam IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 27.03.04, 02:08
        gripex i jego krewni czego jest tu pelno to nie jest zaden lek na zadne grypy,
        katary itp.
        Po prostu dziala w ten sposob ze z nosa przestaje leciec, goraczka spada (od
        paracetamolu) i takie tam, a wirus jak jest tak jest, tylko go nie czuc.

Tutaj sie te preparaty bierze glownie po to zeby moc latwiej zniesc objawy
        przeziebiena zwlaszcza jesli trzeba isc do pracy.

Kazdy lekarz tu mowi ze to nie leczy tylko maskuje objawy.
        Venus

• april102 Re: gripex-przestrzegam 27.03.04, 18:29
      bralam profilaktycznie gripex przez 3 dni, 1 tabl na noc i mialam klopoty z
      zoladkiem, odczuwalam bol i bylo mi niedobrze; po fervexie takich objawow nie
      mam;

pozdr
      a
      • Gość: Romek Re: gripex-przestrzegam IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.03.04, 19:08
        No to dałem popalić! przez 5 dni zjadłem prawie 2 opakowania po 12 tabl. Nic
        nie pomogło na duszności, kaszel i katar i skończyło się antybiotykiem. Dziś,
        miesiąc po zachorowaniu mam stale bóle głowy, zatkane uszy i nos oraz kaszlę.
        Muszę tak chodzić do pracy, ale czym to się skończy?
        • Gość: Venus Re: gripex-przestrzegam IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 27.03.04, 20:00
          Prawdopodobnie jestes niedoleczony moze trzeba zrobic posiew i ew. jeszcze
          jeden anybiotyk.
          Z tego co opisujes miales infekcje bakteryjna a nie wirusowa wiec nawet objawow
          ci nie zamaskowalo..
          Venus
        • vitalia Re: gripex-przestrzegam 29.03.04, 09:47
          Wiesz co chorutki ,idż do sklepu zielarskiego i kup sobie olejek z białokorej
          sosny syberyjskiej ,zwany inaczej PICHTOWY .Zrób inchalacje ,nasmaruj
          nos,wetrzyj mocno w okolice skroni,tym się szybciej wyleczysz jak tymi
          truciznami typu gripex i na wszelki wypadek jak mnie tu ktoś napadnie za
          szrlataństwo to mówię ci nie daj się i spróbuj......
      • justy1 Re: gripex-przestrzegam 27.03.04, 20:14
        april102 napisała:
        > bralam profilaktycznie gripex przez 3 dni,

absurd. gripex działa wyłącznie objawowo- jest gorączka, to ja zmniejsza itp.
        absolutnie nie można go traktowac jako środka profilaktycznego. to tylko
        obciaża wątrobe itd.
    • sprite35 Re: gripex-przestrzegam 29.03.04, 08:42
      Paracetamol :

"Dwie tabletki dają tymczasowe poczucie ulgi podczas ataku bólu głowy czy
      mięśni , natomiast 22 tabletki zapewniają wieczną ulgę w niebiosach . Zatrucie
      paracetamolem grozi również alkoholikom ze zniszczoną wątrobą , potencjalnym
      samobójcom , osobom cierpiącym na dolegliwość zwaną bulimia nervosa . Ci ,
      którzy za pomocą paracetamolu chcą popełnić samobójstwo , często osiągają cel ,
      nawet , gdy w trakcie zmienią zdanie lub zostaną znalezieni , zanim nastąpi
      zgon . Płukanie żołądka , transfuzja krwi , podłączenie do zewnętrznego systemu
      podtrzymującego życie często nie pomagają . Paracetamol zdążył już zniszczyć
      wątrobę , a chwilowa poprawa trwa kilka dni, śmierć nadchodzi mniej więcej po
      tygodniu . Paracetamol zabija rocznie na świecie ponad 2 tysiące osób."

pozdrawiam
      Sprite
    • Gość: alex Re: gripex-przestrzegam IP: *.airport.wroclaw.pl 29.03.04, 19:02
      a ja mialam takie objawy po fervexie w proszku do rozpuszczania! moze nie az
      tak drastyczne, ale jednak. ogolnie uwazam, ze to guzik warte te wszystkie
      gripexopodobne, chyba, ze niestety trzeba isc do pracy mimo choroby, czego
      unikam jak ognia (ze strachu przed powiklaniami i zarazeniem wspolpracownikow,
      ktorzy potem zaraza mnie na nowo jak ja wyzdrowieje, i bedzie takie bledne kolo
      zarazen...). najlepsze sa soki, herbatka z soczkiem malinowym, miodkiem,
      cytrynka itp... i rutinoscorbin!
      pozdrawiam:)))
      • aka10 Re: gripex-przestrzegam 29.03.04, 20:15
        Moja mama po kilkudniowej kuracji lezala miesiac w szpitalu z
        diagnoza:mechaniczne uszkodzenie watroby.Pozdrawiam.
        Ps.Brala lek wg.przepisu.
        • Gość: x Re: gripex-przestrzegam IP: *.visp.energis.pl 29.03.04, 21:12
          mechaniczne uszkodzenie to raczej nie po lekach. co innego toksyczne.
          • aka10 Re: gripex-przestrzegam 29.03.04, 21:55
            Lekarz powiedzial,ze mechaniczne,spowodowane gripexem.Pozdrawiam
          • Gość: baska Re: gripex-przestrzegam IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 21:58
            a ja po gripeksie miałam taką karuzelę,że już myślałam o jakiejś poważnej
            chorobie typu tętniak lub wylew-po odstawieniu specyfiku jak ręka odjął
    • Gość: Ewa Re: gripex-przestrzegam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 19:33
      Ja mialam podobne objawy po gripexie,nawet nie wiedzialam ze to po tym.Tez
      mialam nudnosci przez 2 dni,wymioty juz niczym-myslalam ze sie czyms
      ztrulam.Zawsze dotad na przeziebienie bralam cldrex i nic mi nie bylo a teraz
      wzielam faktycznie gropex i mialam takie zaburzenia zoladkowe,że tez myslalam
      ze to cos powaznego.Pozdrawiam
    • Gość: iwona Re: gripex-przestrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 15:44
      Tak to już jest, że jedni biorą i dobrze się czują a inni nie. Gripex uczula
      niektóre osoby ze względu na nadwrazliwość na jeden ze składników. Widocznie
      należysz do tych osób. Sama stosowałam z powodzeniem.Ogólnie uważam że to jeden
      z lepszych leków przeciwgrypowych na polskim rynku!!
    • Gość: patiszonek Re: gripex-przestrzegam IP: *.net.pl / 80.51.253.* 08.04.04, 09:39
      Ja miałam go w domu ale po przeczytaniu ulotki cale opakowanie poszlo do kosza
      bo stwierdzilam ze na grype nie warto umierac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka