iwka77 07.04.04, 16:19 moje dziecko ma padaczkę. Czy ktoś moze mi coś bliżej napisać o tej chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maszar Re: padaczka-epilepsja 07.04.04, 22:29 Padaczka padaczce nierówna - wszystko zależy od wieku, rodzaju i częstotliwości napadów oraz mnóstwa innych czynników. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka77 Re: padaczka-epilepsja 08.04.04, 15:51 MÓJ SYN MA ROK, PO OPERACJI SERCA MIAL DRZENIA RAK KTÓRE SIE NASILIŁY I PO BADANIU EEG DO LECZENIA WŁĄCZONO CONWULEX PO TYM LEKU JUŻ NIE MA DRZENIA RĄK ANI INNYCH NAPADÓW. jA JEDNAK OGOLNIE MAŁO WIEM NA TEN TEMAT - MOZE MOZESZ MI POLECIC JAKIES DOBRE MATERIALY INFORMACYJNE NA TEN TEMAT? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek222 Re: padaczka-epilepsja 08.04.04, 16:11 Witaj Iwka! To ze mial drgawki nie musi oznaczac odrazu padaczki.Czy to juz napewno stwierdzone? Ja choruje na epielpsje od 12 lat, w tej chwili mam 22 lata, od prawie roku i 4 mcy nie mam napadu (jestem bardzo szczeliwa). A o padaczce mozna by duzo mowic. www.neuronet.pl tu znajdziesz wszystkie informacje na temat padaczki. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
iwka77 Re: padaczka-epilepsja 09.04.04, 08:19 Dzięki Gosia, tak to juz stwierdzone eeg miesiac temu wykazało duże zmiany napadowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sde Re: padaczka-epilepsja IP: *.visp.energis.pl 10.04.04, 18:33 Czy chcesz ściągnąć nieszczęście na siebie i bliskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: padaczka-epilepsja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.04.04, 18:30 Padaczka, tak naprawdę, to jest nie jedna choroba, ale grupa chorób. Kilka lat temu tłumaczyłam książkę o padaczce dla pacjentów, którą wydał Prószyński i S- ka (Anthony Hopkins, Richard Appleton, z serii "Medycyna-Fakty" - "Padaczka"). (od razu powiem, że nie przysługują mi żadne tantiemy od sprzedaży :-)). Widywałam tę książeczkę potem w supermarketach za jakieś psie grosze, może też byłaby w bibliotece. Była napisana - moim zdaniem - przystępnie a niegłupio. Niektóre fragmenty, dotyczące aspektów socjalnych (np. jak jest z prawem jazdy), niestety nie zostały zmienione w polskim wydaniu i nie odzwierciedlają polskich realiów, ale medycznie jest OK. Na pewno jest jeszcze wiele innych tego typu książek. Nikt Ci w dwóch słowach o padaczce nie napisze. Padaczka u dziecka to mogą być bardzo różne jednostki chorobowe, o krańcowo odmiennym rokowaniu. Od padaczki rolandycznej, łagodnej, ustępującej z wiekiem, po ciężkie i niemożliwe niemal do opanowania napady w niektórych zespołach padaczkowych. Cała gama. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka77 Re: padaczka-epilepsja 09.04.04, 08:24 tak zdaję sobie sprawę z tego że to nie jest takie proste i nikt w dwoch słowach mi na ten temat nie powie ale to tylko jeden ze sposobów szukania informacji na ten temat. Dziękuje bardzo że odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: padaczka-epilepsja 10.04.04, 01:03 Gosia wspomniała na górze o neuronecie, zajrzyj na tam na forum II. Pisuje tam sporo mam, więc na pewno znajdzie się jakaś, która z Tobą pogada i podzieli się doświadczeniem. Jest jeszcze portal dla rodziców dzieci z problemami neurologicznymi mając w adresie wyrażenie "dar życia", niestety, nie pamiętam jego adresu, ale na neuronecie na pewno ktoś Cię pokieruje we właściwie miejsce:) pozdr 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
kameljanda Re: padaczka-epilepsja 29.04.04, 18:56 Zajrzyj na stronę podaną w stopce. Zapraszam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: padaczka-epilepsja 29.04.04, 19:01 czesc kameljanda. maly ten internetowy swiat:) -- 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś