Dodaj do ulubionych

Jak walczyć ze stresem

12.11.10, 17:39
W łagodzeniu działania stresu pomocne jest właściwe odżywianie się. Należy jeść produkty bogate w magnez i potas (potrzebne dla naszego systemu nerwowego) oraz zawierające witaminy z grupy B. Przykładem mogą być: orzechy, ryby, produkty bogate w drożdże czyli pieczywo, banany itp. Kilka wskazówek można znaleźć jeszcze na stronie poświęconej walce ze stresem - www.spokojnie.eulotka.pl
Obserwuj wątek
    • malajulia-to-ja Re: Jak walczyć ze stresem 26.01.11, 10:30
      Każdy na pewno ma swój sprawdzony sposób na walkę ze stresem. Ja staram się opanować, porozmawiać, no i jeszcze jem StressOff. Mam tyle problemów na głowie, że trudno się nimi nie przejmować. Ja staram się jednak sobie wmawiać, że stres niczego nie zmieni, a jedynie może pogorszyć sytuację. I to na mnie działa.
    • kree1 Re: Jak walczyć ze stresem 26.01.11, 11:18
      dobrze robią ćwiczenia, bieganie, basen czy regularne chodzenia na saune, pokecam również jogę.
    • wcyrku1 Re: Jak walczyć ze stresem 26.01.11, 12:47
      argonarnefteras napisał:

> W łagodzeniu działania stresu pomocne jest właściwe odżywianie się.

> ...
      > Przykładem mogą być: orzechy, , produkty
      > bogate w drożdże czyli pieczywo, banany itp.
      >

Wspaniała metoda na stres - obżeranie się samymi zdrowymi kalorycznymi rzeczami i za pół roku nowy stres - doopa jak balon.

dla młodych ważne tylko by dieta byla zróżnicowana
      oraz ruch + ćwiczenia oddechowe i relaksacyjne
      Należy nauczyć się koncentrować nie tylko na nauce, pracy lecz również na aktywnym wypoczynku i oddychaniu.
      Czas poświęcony na aktywny wypoczynek nie jest stratą czasu poświęconego uczeniu się

• paprykowychips Re: Jak walczyć ze stresem 26.01.11, 22:22
        Oddawanie sie swoim pasjom to sposób na stres :)
    • kamilw-67 Re: Jak walczyć ze stresem 28.01.11, 00:10
      Oprócz odpowiedniej diety, bo to podstawa, powinniśmy trochę zmienić podejście do życia. Wyciszyć się, znaleźć swoje własne, prywatne i przez nikogo nie narzucane hobby które sprawia nam przyjemność. Trzeba też popracować nad harmonogramem dnia, aby stał się mniej napięty. Może te 7 kroków ku spokojowi pomoże Ci znaleźć czas na chwilę ukojenia podczas ciężkiego dnia. :)
    • marecki_1 Re: Jak walczyć ze stresem 14.02.11, 11:59
      Ciekawe artykuły na temat stresu i nie tylko. Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka