Dodaj do ulubionych

cały czas zmęczone oczy

IP: *.4web.pl 17.04.04, 16:24
Mam cały czas zmęczone oczy, czuję, że mam ogromne worki, podpuchnięte... Jak
na to zaradzić? Okłady czy jakieś krople? Poradzcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanka vel Skarzank Re: cały czas zmęczone oczy IP: *.ip-pluggen.com 17.04.04, 17:07
      A moze isc do dobrego optyka i sprawdzic sobie oczy....
      Czas na okulary?
      A worki pod oczyma (zbierajaca sie tkanka tluszczowa) cudownie i bez sladu
      mozna sobie zoperowac w klinice plastycznej
    • papegoja Re: cały czas zmęczone oczy 17.04.04, 17:10
      no rzeczywiscie zacznij od sprawdzenia ostrosci wzroku u okulisty
    • Gość: Artur Re: cały czas zmęczone oczy IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 17:19
      Moze byc wiele przyczyn. Wada wzroku jest jedna z mozliwosci, ale moze to byc np efekt jakiegos leku, alergia itp.
    • martini_very_bianco Re: cały czas zmęczone oczy 17.04.04, 18:15
      a może po prostu, dopóki możesz i na przykład praca pozwala, zrób sobie przerwę
      od komupterów, sztucznego światła i telewizorka? Można po prostu robić sobie
      okłady z rumianku, pić świetlik lekarski, albo smarować sobie skórę dookoła
      oczu żelem z tego, wpuszczać krople (najlepiej takie w minimsach, bo nie
      zawierają konserwantów, wiem na pewno, że są homeoptic Boirona i są b.dobre, i
      jeszcze takie na h, ale nazwy ani producenta nie pamiętam) i na razie się nie
      martwić. Nie piszesz, czy ten stan utrzymuje się od dawna, czy to kwestia
      ostatnich kilku(nastu) dni. Jeśli to drugie, to myślę, że z lekarzem możesz
      spokoj na jeszcze kilka dni, popróbować tymi ziołam a przede wszystkim dać
      oczom szansę na odpoczynek.

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: Artur Re: cały czas zmęczone oczy IP: *.sasknet.sk.ca 17.04.04, 18:18
        Jezeli jest to wada wzroku lub jakas ogolna choroba to ziola na oczy na chwile pomoga ale problem wroci.
        • martini_very_bianco Re: cały czas zmęczone oczy 17.04.04, 18:29
          Owszem, ale jeśli trwa to kilka dni, to bieganie do lekarza nie ma sensu, bo
          wszystko, co on zrobi, to będzie zbadanie dna oka, jak jest mądry, to może
          zmierzy ciśnienie, a potem da jakiś preparat witaminowy i krople, żeby pacjent
          się poczuł dopieszczony i leczony. Na to szkoda czasu i pieniędzy, ja myślę, że
          spokojnie można poczekać kilka dni, poobkładać się i poodpoczywać od tiwi, a
          do lekarza wybrać się, kiedy objawy przez jeszcze kilka dni nie ustąpią.
          Nabiegałam się po okulistach, i swoje wiem:))

16%VOL
          22%VAT
    • Gość: Lusia Re: cały czas zmęczone oczy IP: *.4web.pl 17.04.04, 19:44
      od kiedy pamiętam zawsze miałam z tym kłopoty. kiedyś nosiłam okulary, teraz
      soczewki. stosuję kremy kojące pod oczy, które mają eliminować oznaki
      zmęczenia. z komputera korzystam bardzo rzadko. a czy prowadzę higieniczny tryb
      życia (wysypiam się i ogólnie dbam o siebie) czy mnie higieniczny zawsze jest
      tak samo. nawet po dłuższym wysypianiu się jest gorzej:(
      • martini_very_bianco Re: cały czas zmęczone oczy 17.04.04, 19:48
        No to ja bym się Lusia jednak wybrała do lekarza, skoro to tyle trwa... Bardzo
        jestem, swoją drogą, ciekawa, co Ci powie... i czy będzie miał na Ciebie jakiś
        pomysł. Znajdź jakiegoś bystrego!

16%VOL
        22%VAT
        • Gość: Teresa Re: cały czas zmęczone oczy IP: *.net-serwis.pl 17.04.04, 21:46
          tak, ciekawe co powie okulista, ale raczej nic
          bo wg medycyny chinskiej zmeczone oczy, worki i powieki nabrzmiałe świadczą o
          zaburzeniach/przeciazeniu układu wydalniczego, ze szczególnym wskazaniem na
          nerki
          • Gość: Hanka von Skarzank opuchle oczy IP: *.ip-pluggen.com 18.04.04, 01:07
            Mialam stale podpuchniete oczy i spuchniete powieki.
            Jesli oczu nie podkreslilam i nie poczernilam rzes, to kazdy pytal mnie sie
            DLACZEGO PLAKALAM?
            Cale szczescie ze moje torby pod oczyma czesciowo byly ukryte pod wlasciwie
            dobranymi forma okularami.
            Wg badan nerki mialam w zupelnym porzadku. Lekarze zbywali mnie kiedy przy
            kazdej okazji pytalam sie czy nie wiedza, co jest przyczyna workow i co z tym
            fantem zrobic.
            Kosmetyczka twierdzila, ze w torbach mam WODE ktora dostala sie tu z gruczolow
            lzowych!
            Teraz, po zabiegu plastycznym, oczy sa wyraziste, moge dac cienie na powieki,
            a worki pod oczyma zniknely! Wg informacji ktora dostalam w Klinice torby to
            po prostu przerosla tkanka tluszczowa, ktora sie usuwa przy operacji.

Oczywiscie to nie jest rada do mlodych dziewczat, ale tak kiedys, na
            przyszlosc... moze sie przydac...zebym ja sie o tym wczesniej dowiedziala.
            • Gość: Sonia Re: opuchle oczy IP: *.4web.pl 18.04.04, 10:55
              a gdzie wykonuje się ten zabieg i ile kosztuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka