Dodaj do ulubionych

Cholesterol

13.02.11, 21:13
Dobry i zły cholesterol, co robić jak przeciwdziałać. Co może pomóc a co zaszkodzić. Mapa zdrowia
Obserwuj wątek
    • anusiadanusia Re: Cholesterol 26.08.11, 18:42
      www.waszak.pl/BTP/btpa.htm#Cholesterolomania
      • grazkavita Re: Cholesterol 27.10.11, 20:18
        Oile mi wiadomo jest dużo produktów żywnościowych obniżających cholesterol np. omega3, które są w rybach, lecytyna, a także bardzo dobry preparat calivity cholestone. Dziwie się tym, którzy zamiast oleju używają tłuszczy wieprzowych, a potem łykają chemię przepisaną przez lekarzy...Po co?
    • mulholland_drive Re: Cholesterol 07.11.11, 21:40
      mi tam na cholesterol i trójglicerydy pomógł taki nektar zrobiony z aronii, czarnej porzeczki i miodu. od 15 lat miałem około 230-240 a po miesiącu stosowania miałem poniżej dwustu w zasadzie bez żadnych diet i jeszcze mi uregulowało próby wątrobowe. Jakby ktoś potrzebował to mogę dać namiary na ten napój. Nie jest tani ale skuteczny.
      • Gość: gocha Re: Cholesterol IP: *.nyc.res.rr.com 09.01.12, 19:19
        mozesz mi dac namiar na ten sok z aronii?
        • mulholland_drive Re: Cholesterol 12.01.12, 17:24
          Daj mejl proszę to wysle. To eliksir z aronii, czarnej porzeczki i miodu skoncentrowany i jonizowany.
      • Gość: urszula Re: Cholesterol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 22:13
        prosze o podanie informacji na temat tego specyfiku,gdzie go mozna zakupic i w jakiej formie z gory dziekuje.
    • nestor50 Re: Cholesterol 24.11.11, 18:29
      dbać o siebie jeść warzywa ,owoce ,gimnastyka .
    • porando Re: Cholesterol 11.01.12, 22:51
      Zdrowe jedzenie i regularne cwiczenia pomoga - zaszkodzi najbardziej lekarz ktory przepisze statyny)
      • wiki9611 Re: Cholesterol 02.02.12, 15:23
        Jestem weganką od 15 lat cholesterol 280 nie palę papierosów zero alkoholu ,regularnie ćwiczę ,lekarz pierwszego kontaktu twierdzi że to dziedzicznę ,że aż nie prawdopodobne przepisał mi leki na obniżenie cholesterolu ,dodam jeszcze że codziennie pijem tran .
        • porando Re: Cholesterol 19.03.12, 21:39
          i ja pijam tran, jem zdrowo, malo miesa czerwonego, cwicze,, itd a cholesterol mialem ok 260... do tego jak ide do lekarza to wiem ze mnie bedzie na leki namwial wiec cisnienie podskakuje No wiec pan Dr (nwet nie jeden) zalecil absolutnie leki na zbicie cholesterolu... bralem przez rok - od razy spadl na 180.. . ale zaczelem zauwazac ze pamiec krotkotermnowa sie pogarszala - mowie doktorkowi,,,, a ten ze to wiek...
          W koncu rzucilem leki.... pamiec powrocila a chlesterol podskoczyl do 280...
          Oczywiscie doktorek mowi ze leki bo przeciez i cholesterol i cisnienie i nawej jak bralem leki to cukier podskoczyl (ciagle w normie ale pokazywl tendencje wzrostowa)
          Ostatnio sie uparlem i majac preteks poprosilem doktorka o dokladne badania zyl... zrobiono mi wszytkie badania jakie sa mozliwe w wielkiej renomowanej kilinice oraz podlaczono aparat do mierzenie cisnienia na 24 godziny i co sie okazalo... Cisnienie mam zuplenie normalne a jedynie podskakuje przed wejscien do gabinetu (tu sie to nazywa "white coat blood syndrome") i odkryto ze mam zyly czyscuitkie jak z teflonu... cholsterol sobie plywa ale sie nie klei... I jeszcze jedno, Dr kardiolog ktory robil te super drogie experymenty - wielki Pan Ordynator zreszta, przyjmowl mnie na stojaco....mialem zapytac dlaczego ale sie zawachalem... No i tak sobie gadamy o statynach...Pytam sie czy on bierze - mowi ze tak...ja mowie ze statyny moga niszczyc miesnie = on sie zgadza, i ja mowie ze pewnie ten najdelikatnieszy tzn sercowy....on na to ze sece ma solidny miesien a wiec jesli niszcza to te w kregoslupie.... No wiec ja pytam dlaczego on stoi a on ze jest po operacji kregoslupa.. wiec ja pytam czy to moze zwiazek z braniem statyn.... a on z usmiechem "pewnie tak - ale jako lekarz wiem ze na serce umiera sie nagle a na kregoslup nie wiec wybieram mniejsze zlo..."

No wiec teraz juz nwet moj doktorek rodzinny sie zgodzil ze nie ma sensu branie lekow,,,

No i ostatnio widzilem artykul w renomowanym pismie iz odkrto ze leki na cholesterol (statyny) powoduje cukrzyce..... a bedac w gabinecie doktorka najpierw slyszalem ze na tylach odbywaly sie glosne party a potem wyszly dwie laski z wizytwokami najwiekszej firmy farmacetycznej produkujacej statyny.... no tak sponsoruja party , daja "samples" a nawet zapraszja doktorkow na "all expenses paid" wyklady weekendowe na Hawajach.... byle tylko wypisywal recepty na leki.... No kto robi wszytkie testy medyczne na skutecznosc lekow? Firmy farmacetyczne oczywiscie....

A kolezanka z Polski - Pani doktor zreszta swiecie wierzy w statyny - i ona i rodzina je zajada.

A ja od pocztku twierdze ze dawanie statyn i innych lekow ludzion zdrowym (wysoki cholesterol to nie choroba) to przestepstwo oraz ogrmny biznes....
          No i firmy produkujce aparature to testowani droznosci zyl sa gnebione i spychane przez formy farmacetuczne... ciekawe dlaczego?
    • Gość: gość Re: Cholesterol IP: *.play-internet.pl 15.06.12, 18:29
      na obniżenie cholesterolu polecam suplement diety Betalip w saszetkach. Jak dla mnie jest bezkonkurencyjny.
      • animalbar Re: Cholesterol 23.06.12, 17:39
        Zgadzam się. Preparat ten nie tylko dobrze wpływa na dietę, ale również pomocny jest przy utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu. A to na prawdę istotne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka