Dodaj do ulubionych

Ból szczęki

24.02.11, 08:19
Prosze poradźcie!
Wizytę u lekarza mam dopiero na wtorkowe popołudnie. Zarejestrowałam się do laryngologa. A może powinnam do innego? Od kilku dni boli mnie szczęka po lewej stronie. A właściwie zęby. Wszystkie po tej stronie. Raz górne raz dolne. Nie jest to stały ból. Jest tępy, promieniuje raz do nosa raz do szyi. Gorączki nie mam. Zęby w porządku. Biorę p/bólowe ale pomagaja na krótko.
Co to może być?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Ból szczęki 24.02.11, 09:13
      Raczej do stomatologa, a najlepiej do rodzinnego, pewnie masz neuralgię, co laryngolog miałby z tym robić?
      • ty-i-ja-razy-dwa Re: Ból szczęki 24.02.11, 18:26
        Po prostu pomyślałam, ze to mogą być zatoki...
        • tretka Re: Ból szczęki 25.02.11, 11:16
          To mogą też byc problemy ze stawem skroniowo-żuchwowym. Tam jest taki krążek który jak się wysunie to uciska nerwy i boli. Zaciskasz zęby w stresie? obgryzasz paznokcie? To bardzo obciąża ten staw i może bolec. Weź sobie pyralginę, ale idź do lekarza, ja od rodzinnego dostałam skierowanie do chirurga szczękowego (strasznie brzmi, ale jest spoko ;) )
    • ty-i-ja-razy-dwa Re: Ból szczęki 01.03.11, 18:01
      Dziękuję za sugestie. Byłam u rodzinnego. Wg nie to nie zapalenie nerwu trójdzielnego. dał skierowanie na prześwietlenie zatok. Wynik wyszedł prawidłowy. I dalej nie wiadomo co mi jest. W czwartek idę do stomatologa. Jak dotrzymam do czwartku.
      • ty-i-ja-razy-dwa Re: Ból szczęki 01.03.11, 18:02
        CZy jest możliwe, zeby coś się działo pod którymś zębem skoro opukiwanie zębów nie boli, nie ma żadnego zaczerwienienia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka