Dodaj do ulubionych

alergia na twarzy

28.04.04, 12:19
Po 6 miesiącach leczenia u dermatologa-alergologa zostałam z problemem nie
rozwiązanym w ogóle. Na twarzy, powiekach po użyciu kremu pojawia się
uczulenie. Przeszukałam różne strony dotyczące alergii i jest to chyba status
kosmeticus, czyli uczulenie na praktycznie wszystkie kosmetyki. Czy mozecie
polecic mi jakis sprawdzony krem, który nie spowoduje alergii.Dodam tylko,że
mam bardzo suchą skórę.
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: starlette Re: alergia na twarzy IP: *.acn.waw.pl 28.04.04, 12:49
      Może warto zrobic badania jakie składniki kosmetyków cię uczulają,jest to
      możliwe. Ja noszę się z takim zamiarem bo też jestem alergikiem i droga prób i
      błędów nie jestem w stanie ustalić na co.
    • zzztop Re: alergia na twarzy 28.04.04, 15:00
      na forum homeopatia - link ponizej - byl poruszany ten problem
      • astria1 Re: alergia na twarzy 28.04.04, 15:39
        Właśnie - jesli chcesz się wyleczyć z tej przypadłości to możesz to zrobić w
        skuteczny sposob za pomocą jak powiedziała zzztop homeopatią.

Oczywiscie dobrze jest poszukać co Cię uczula ale pytanie czy warto ? trwac to
        będzie długo i jest to dość cięzkie zadanie ale konieczne aby dojść do tego co
        Cię uczula i gdy już w koncu znajdziesz to co Cię tak załatwia bedziesz mogła
        tego unikać ale pamiętaj nigdy to nie rozwiąże prawdziwej przyczyny dlaczego
        tak się dzieje - dlaczego Twój organizm się w ten sposob broni.
        Nie rozwiązując prawdziwego problemu będziesz miała coraz większe problemy z
        cerą które będą się manifestowały coraz mocniej i nie będzie to dotyczyło tylko
        cery ale ogólnie Twojego zdrowia.

Więc tylko od Ciebie zalezy czy chcesz się wyleczyć czy tylko zaleczyć bo jak
        widzę próbowali lekarze tylko w ten sposób Ci pomóc.

Pozdrawiam
        Anna
    • Gość: Teresa Re: alergia na twarzy IP: *.net-serwis.pl 28.04.04, 18:01
      zgadzam sie z astria, potrzeba dzialac na problemy i od wewnatrz i z zewnatrz
      • czort5 Re: alergia na twarzy 29.04.04, 09:57
        hej. miałam podobny problem. Po intensywnym leczeniu trądziku i glonkowca
        miałam bardzo osłabiona skórę i reagowałam alergią na wszystkie kosmetyki a
        także na inne rzeczy jak np. własne włosy. Jak brałam leki przeciwalergiczne
        było ok, ale po odstawieniu problem wracał. Troche pomogło mi siemie lniane.
        Ale sprawę rozwiazał inny preparat. Wysłałam Ci przepis ma emaila.Pozdrawiam
        • elaboh Re: alergia na twarzy 29.04.04, 13:40
          Dziękuję bardzo. To mogę stosować wieczorem, w domu, ale czym smarować twarz
          rano? Jest tak sucha, że bardziej już nie może być...
          • czort5 Re: alergia na twarzy 29.04.04, 23:12
            ja rano używam kremu AA Odżywczo-ochronnego, a twarz rano myję samą wodą. Ale
            to trzeba samemu sobie dobrać. Wiadomo każda skóra reaguje inaczej.Pozdrawiam
            • elaboh Re: alergia na twarzy 30.04.04, 10:22
              Przetestowalam na swojej twarzy niezliczone ilosci kremow. Na pewno nie uczula
              mnie krem ATW dla alergików, ale niestety, mam wrazenie, bardzo wysusza skórę.
              Spróbuję teraz AA. Kilka osób poradziło mi leczenie homeopatią. Próbowałaś?
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka