Dodaj do ulubionych

suplementy diety a cukrzyca

08.01.09, 09:02
właśnie - jak mają się do siebie te dwie sprawy
a mianowicie :
suplementy diety np. na odchudznie, włosy paznokcie..... a cukrzyca.
Jak wpływają na poziom cukru.
Wyczytałam na jednym suplemencie, że "kontroluje i zarządza insuliną"
suple.net/bsn-thermonex-120-tab-p-1057.html
w sumie sama sobie kontroluje poziom cukru i chodzi mi bardziej o zrzucenie z
wagi.
Jakie jest wasze zdanie ws suplementów?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: suplementy diety a cukrzyca 08.01.09, 10:12
      Sprzedawcy tzw suplementów diety (czyli leków które nie przeszły wymaganych
      badań), zwłaszcza tych drogich, obiecają wszystko aby tylko sprzedać swój towar.
      Insulina w środowiskach pakerów nabijających sztucznie mięśnie na siłowniach
      używana jest jako środek do rozbudowy mięsni. Stąd ta wzmianka w opisie.
      Rzeczywiście wiele z produktów dostępnych bez recepty ma wpływ na normalizację
      poziomu glukozy, ale to delikatne środki dla zdrowych ludzi. Nie dla cukrzyków.
      Jedyny który moim zdaniem ma sens to Gymnema Silvestris (Gurmar). Indyjskie
      zioło które zniechęca do jedzenia słodyczy. Dostępne drogo u dystrybutorów jak
      powyzszy, albo tanio w aptece ;-)
      • bowinka Re: suplementy diety a cukrzyca 26.06.14, 00:31
        mi również przydałoby się coś co zniechęca do słodyczy, ale czytając o różnych "cudownych specyfikach" jednak wolę sięgnąć po coś ze wszystkimi możliwymi atestami, bo nigdy nie wiadomo jakie mogą być skutki uboczne, a najlepiej bardziej naturalnego a nie wyłącznie chemia
        • lol66la Re: suplementy diety a cukrzyca 09.03.15, 09:50
          Jesli zależy Ci na posiłkach specjalnie dla cukrzyków, a z produktów, które nie są nafaszerowane chemią to moge Ci polecić smaczne dania z Dietering :)
    • dorazynt Re: suplementy diety a cukrzyca 15.02.09, 13:21
      Witam. Jezeli chodzi o suplementy,to posiadam raczej miłe
      doswaidczenia. Moze dlatego,ze fachowo doradzono mi jakie brac. Oto
      suplementy diety ze sprawdzonej i godnej zaufania firmy
      www.ibg.pl/index.php?grupa=Preparaty%20wspomagajace%
      20odchudzanie&PHPSESSID=25edee31848d17ac4fd18c55aea243b7
      Moja zona je stosuje i barzdo sobie chwali. Pozdrawiam.
      • jan-w Re: suplementy diety a cukrzyca 15.02.09, 18:03
        O takich właśnie oszustach jak w poprzednim poście pisałem ;-)
    • edw.ard Re: suplementy diety a cukrzyca 08.03.09, 22:49
      Suplementów, NIE spożywają nawet ich dystrybutorzy, w obawie
      o pogorszenie stanu zdrowia.
      Ty zrób to samo i jedz racjonalnie, rozsądnie oraz zdrowo. Zaglądnij też na stronę internetową,
      ADRES: www.magdalirl.com.pl/
      Dbaj o własne zdrowie, bo wtedy WYGRASZ, LEPSZĄ egzystencję.
      Oksana EKERT, W-wa
      • jan-w Re: suplementy diety a cukrzyca 09.03.09, 00:10
        Z tejże strony informacja: ;-)
        UWAGA: Wyd. Naukowe PWN (Prywatne Wydawnictwo Naukowe) MAGDAL IRL KRAKÓW, jest
        własnością INSTYTUTU naukowo-badawczego im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie i
        wszelkie skojarzenia naszego Wydawnictwa Prywatnego
        z jakimkolwiek innym PWN-em są nieuprawnione i błędne. Potwierdzamy również, że
        "dawne" Państwowe Wydawnictwo Naukowe
        w Warszawie, które obecnie nazywa się Wyd. Naukowym PWN S. A. 00-251 Warszawa,
        ul. Miodowa 10, NIE MA żadnych związków prawnych i biznesowych z naszym
        Wydawnictwem w Krakowie.
        • edw.ard Re: suplementy diety a cukrzyca 15.07.09, 22:02
          Naukowcy z krakowskiego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, będą nominowani
          do nagrody im. Alfreda NOBLA w Sztokholmie, dziedzina MEDYCYNA, Szwecja roku 2010.
          POWÓD:
          1. skomponowali przepis na __CHLEB typu KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla
          człowieka,
          2. sklasyfikowali prozdrowotnie żywność, w tabelach tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY,
          tj. IŻ produktu,
          3. przedstawili spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi, która daje
          realne i FINALNE rozwiązanie problemów: OTYŁOŚCI, również Cukrzycy typu 2,
          4. opracowali i przedstawili zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które
          w praktycznej, indywidualnej realizacji, rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u
          człowieka.
          5. przedstawili spójny program oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych
          w stanie ekosystemu planety Ziemia.
          PUENTA: __IMPONUJĄCE !!

Patrz strona !!
          __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
          __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL.com.pl
          • jan-w Re: suplementy diety a cukrzyca 07.08.09, 23:57
            Raczej żenujące. Kompletna bzdura.
            Nagroda Nobla za mieszankę do pieczenia chleba itp
            Przyznana małemu wydawnictwu podszywającemu się pod PWN?
            Wygłup.
      • vemma-deluxe Re: suplementy diety a cukrzyca 05.03.10, 23:31
        zasranów się człowieku, nie neguj suplementów bo jeszcze w życiu
        nieraz bedziesz z nich korzystał. co do korzystania to w dobie głodu
        jakościowego suplementacja jest nieodzowna dla utrzymania zdrowia.
        Pozdrawiam
    • alex359 Re: suplementy diety a cukrzyca 10.08.09, 10:05
      a ja piję cuś takiego :) www.slimcoffee.pl/
      Nie piję jej dlatego, że chcę schudnąć (choć przyznam, że po pierwszych 2
      miesiącach miałam 4 kg mniej, teraz waga trzyma się na jednym poziomie), ale
      dlatego, że mam unormowane cukry po niej. Jednym ze składników jest chrom dzięki
      czemu właśnie tak się dzieje. Wiem mogłabym brać tabletki, które są również
      tańsze (cena kawy w niektórych aptekach wynosi 35 zł/op), ale ta kawa mi smakuje.
      • martitaxx Re: suplementy diety a cukrzyca 25.05.10, 09:45
        na dietę jest najlepszy ruch ćwiczenia jakiś sport a nie suplementy diety, mieć
        pasję!
    • domi_nika81 Re: suplementy diety a cukrzyca 04.04.14, 13:29
      Jeśli chodzi o suplementy to moja mama używa Alaprolipon czy coś takiego i jest zadowolona.
    • krzysiek_d1 Re: suplementy diety a cukrzyca 25.06.14, 17:08
      najlepszy na cukrzyce jest kwas alfa-liponowy, jest bardzo dobrym oksydantem, dlatego należałoby szukać takich środków, które go zawierają
      • domi_nika81 Re: suplementy diety a cukrzyca 26.06.14, 13:23
        Właśnie w tym Alaproliponie widzę, że jest kwas liponowy, dodatkowo selen i wit. B.
    • katarzynaijerzy Re: suplementy diety a cukrzyca 03.09.14, 19:12
      Suplementy naturalne, jako wspomaganie diety
      Koenzym q10, Chrom, Owoc granatu
      Po bezpłatne konsultacje proszę pisać
    • matik1166 Re: suplementy diety a cukrzyca 08.09.14, 12:43
      Polecam artykuł o czynnikach powodujących wahania glikemii. Oczywiście lek tylko pozornie może kontrolować poziom cukru, gdyż prawdziwą kontrole prowadzimy my sami, poprzez dokładne pomiary i pełny profil glikemiczny oraz poprzez tryb życia i kompleksową dietę. Poniżej podaję kilka przydatnych linków, dla osób zmagających się z problemami glikemicznymi i dla diabetyków.

1. Czynniki powodujące wahania glikemii:
      zdrowie-online.blogspot.com/2013/06/migrena.html
      2. Zasady leczenia cukrzycy:
      zdrowie-online.blogspot.com/2014/05/elementarz-leczenia-cukrzycy.html

Pozdrawiam
    • arcydiakon Re: suplementy diety a cukrzyca 18.10.14, 22:29
      Suplementy diety zwykle nie mają wpływu na cukrzycę, ale jeśli przyjmujesz leki, to powinieneś powiedzieć lekarzowi o używanych suplementach.
      • aanusia25 Re: suplementy diety a cukrzyca 05.11.14, 10:30
        Mój tata ma cukrzyce i wspomaga stałą dietę suplementem DIATON. Polecił mu go lekarz i tata jest zadowolony. Podobno ma fajny skład bo oprócz morwy białej ma również ekstrakt z morwy czarnej i gurmaru. Poczytałam sobie trochę w internecie i widzę, że firma jest ok, stosuje standaryzowane ekstrakty i współpracuje z WAT.
      • fasolaaaa Re: suplementy diety a cukrzyca 01.12.14, 21:40
        Dobrym rozwiązaniem jest korzystanie z suplementów złożonych z naturalnych skladników.... Nie mają wpływu na organizm w takim stopniu jak syntetyczne. Ja na przyklad korzystam z oferty Bs Supple. Oni maja wszystko oparte na naturalnych skladnikach.
    • arcydiakon Re: suplementy diety a cukrzyca 19.02.15, 00:37
      Trzeba uważać na suplementy, często zawierają jakiś dodatek cukrów a ich właściwości są delikatnie mówiąc kiepskie.
      • kawior15 Re: suplementy diety a cukrzyca 16.03.15, 14:47
        Co do suplentów, to ja uważam ze warto na te ziołowe postawić, używam Diaval Exta z Valosuna oparty jest na chmielu, centauri i borówce. Jednak należy pamiętać o systematyczności i chwilkę uzbroić się w cierpliwość. Jestem zadowolona używam od roku i faktycznie wspomaga mnie w walce z tym paskudztwem.
    • michal.fraczyk Re: suplementy diety a cukrzyca 28.09.15, 14:32
      Polecam polskie suplementy diety marki Duolife. Świetny produkt skomponowany na bazie 100% naturalnych składników. Sprawdź i przekonaj się jak Ja i moja rodzina.
      Link do e-sklepu:
      myhealth.myduolife.com/shop.html
      Można zapisać się do Klubu Duolife i korzystać z wielu przywilejów.(Zdrowie+Rozwój Osobisty)
      Link do rejestracji w Klubie:
      myhealth.myduolife.com/register.html
    • zielarzradzi Re: suplementy diety a cukrzyca 23.10.15, 19:05
      Witam wszystkich.
      Zapraszam do zapoznania się z naszą strona internetową www.zielarzradzi.pl
      Nie oferujemy żadnych cudownych mikstur, receptur, nikomu nie próbujemy wmawiać, że jesteśmy lepsi niż w rzeczywistości. :)
      W zakładce "SCHORZENIA A-Z" można przeczytać o oferowanych przez Nas mieszankach oraz komponencie, polecanym przez Nas przy cukrzycy.
      Niestety, sklep nie jest jeszcze ukończony, więc z góry przepraszam za utrudnienia.
    • krisk.2 Re: suplementy diety a cukrzyca 22.11.16, 22:43
      Chcesz wiedzieć 2kk1@wp.pl
    • celina63 Re: suplementy diety a cukrzyca 11.02.18, 17:38
      Polecam wypróbować ten suplement diety synergypoland.pl/proargi9/ najlepszy na cukrzycę i choroby układu krążenia, ponieważ jako jedyny suplement diety na świecie jest wpisany w Stanach Zjednoczonych do książki po lekach. Jesto to produkt sprawdzony i bezpieczny, a do tego niezwykle skuteczny.
    • pomocna1234 Re: suplementy diety a cukrzyca 01.03.18, 10:52
      hej ja mam cukrzyce i biore suplementy ktore ze soba nie koliduja pije plynny collagen na wlosy i paznokcie i skore bit.ly/2F6qkC8

na cukrzyce natomiast polecam witaminy tej firmy mi znaczaco obnizaja cukier i zmniejszam juz dawki insuliny bit.ly/2t3GbzD do tego biore jeszcze to i super mam wage bit.ly/2t7OOco. poogladaj filmiki sa super pomocne
    • jaanulka3 Re: suplementy diety a cukrzyca 29.05.18, 21:36
      Same suplementy nie wystarczą to wszystko musi być połączone, sport, dieta i picie wody
      • majenkir Re: suplementy diety a cukrzyca 30.05.18, 03:43
        tu sami spamerzy przychodza ;)
      • mamcik6 Re: suplementy diety a cukrzyca 07.12.18, 12:41
        Zgadzam się, Tylko wtedy walka z cukrzycą może przynieść efekty. Zdrowie mamy tylko jedno a suplementy nie zastąpią zdrowego stylu życia.
    • adalberto3 Ważny jest indeks glikemiczny. 12.06.18, 21:50
      Powinien być na etykiecie każdego sprzedawanego legalnie produktu. Ochrona konsumenta, w tym również cukrzyka, jest niestety w Polsce na niskim poziomie. Za słabe lobby ?
      • majenkir Re: Ważny jest indeks glikemiczny. 07.12.18, 18:40
        Przecietnie rozgarniety cukrzyk zna IG produktow, ktore uzywa ;).
    • pulsmed2018 Re: suplementy diety a cukrzyca 08.11.18, 15:07
      Szpital Pulsmed w ramach Kliniki Transplantacji Tkanki Tłuszczowej i Komórek Macierzystych (ADSC), prowadzi badania oraz wykorzystuje komórki macierzyste pozyskane z tkanki tłuszczowej w leczeniu wielu schorzeń zwyrodnieniowych oraz medycynie naprawczej i regeneracyjnej między innymi w leczeniu niegojących się ran i owrzodzeń żylakowych lub niedokrwiennych w przebiegu miażdżycy i cukrzycy (tzw. stopa cukrzycowa)
      Pulsmed Spółka z o.o.
      Klinika Transplantacji Tkanki Tłuszczowej i Komórek Macierzystych
      ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 26
      90-248 Łódź
      tel.: (+48) 42 633 32 75
      faks: (+48) 42 633 32 65
      email: komorkimacierzyste@pulsmed.com.pl
    • natka_01 Re: suplementy diety a cukrzyca 16.12.18, 12:50
      Najlepiej stosować naturalne metody wzmacniania organizmu, ruch, regularne uprawianie ulubionego sportu i dieta, no ale wiadomo, nie jakaś tam dieta dyrastyczna z pierwszej lepszej gazety z efektem jo jo ale po prostu rozsądne zdrowe jedzenie. Ale jeśli już mowa o suplementach, to ja mogę polecić doppelherz www.doppelherz.pl/produkty/doppelherz-aktiv-dla-diabetykow-morwa/ właśnie taki na cukrzycę z morwą biała, która ma właściwości obniżające poziom cukru we krwi i poprawia witalność organizmu.
    • majenkir Re: suplementy diety a cukrzyca 29.12.18, 22:25
      Sama morwa pomoze Ci jak umarlemu kadzidlo ;). Sprobuj glodowke przerywana, a najlepiej jeden posilek dziennie. Ponoc czyni cuda.
    • cosdlazdrowia_pl Re: suplementy diety a cukrzyca 29.10.20, 22:27
      Wydaje mi się, że wszystkie suplementy diety, w przypadku osób chorych na cukrzycę, powinny być konsultowane z lekarzem, ponieważ ogromne ma znaczenie skład takich suplementów i reakcje z przyjmowanymi przez cukrzyka lekami. Nie warto decydować samodzielnie.
    • wozny1234 Re: suplementy diety a cukrzyca 15.09.21, 08:01
      Witam. Ja brałem suplementy i zioła od typka co jest zielarzem, dietetykiem i biologiem. Polecam. Pracuje on w gabinecie Herbasol w Wrocławiu.
    • andyx2 Re: suplementy diety a cukrzyca 06.12.21, 17:10
      nie
    • medime Re: suplementy diety a cukrzyca 04.02.22, 11:14
      Warto poczytać uart.pl/duza-skutecznosc-suplementow-terranova/ dokładnie temat opisany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka