Dodaj do ulubionych

Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spokoju

02.03.11, 19:52
katar!

Tak muszę się pożalić, ciekną mi z nosa litry przeźroczystej paskudnej cieczy, gardło chrypi jak po tygodniowej libacji, a głowę to mi zara urwie i będę mieć kikuta szyjnego.
Do jutra muszę być na chodzie, bo jedziem sobie nad morze.
Wczoraj wieczorem już mnie nawiedził psi syn i tak został, mimo, że chciałam przegnać go Aspiryną.
Jak się łotra możliwie jak najszybciej pozbyć, tylko nie piszcie, że mleko i miód, bo życie mi jeszcze miłe.
Czosnek, Aspiryna i grzane wino, coś myślę, że to niedobre połączenie.
Wyleczycie mnie do jutra, co? Liczę na Was.
Obserwuj wątek
    • margie Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:04
      gripex i sudafed w dawce uderzeniowej: 4 gripexy , potem 2 i 1 sudafed. Mnie po 2 dniach katar mija.
      • krwawa_orlica Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:06
        Grzane wino brzmiało wprawdzie smaczniej, ale spróbuję. :)

• zetka50 Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:06
      2tabletki polopiryny S, wypocisz sie i przejdzie.
    • ursyda no dzięki orlica 02.03.11, 20:06
      ja tu na wygnaniu, zamknięta z butelka wina i łososiem, zasidam do forum i otwieram twój wątek.
      wino wypiję ale łososia już nie chcę
      ktoś chce?
      • green-chmurka Re: no dzięki orlica 02.03.11, 20:07
        Ciepla pizamka, majtki od babci i cieple skarpetki.
      • krwawa_orlica Re: no dzięki orlica 02.03.11, 20:08
        Oj tam, oj tam, nie bądź taka jaśnie Panie, pomyślał by kto, śluz z nosa ją obrzydza.
        A łososia, możesz odstąpić, chętnie zjem. :P
        • ursyda Re: no dzięki orlica 02.03.11, 20:10
          Prawda jest taka, że mało rzeczy mnie obrzydza i jedną z nich jest właśnie katar. Kiedyś w jakiejś ksiazce był fragment o tym jak się dwóch chłopaków założyło o to, że przegrany wypije poł szklanki glutów. Książki nie dokończyłam i dwa dni trwało zanim uspokoiłam żołądek.
          ojezuzarazsięporzygamznow.
          • krwawa_orlica Re: no dzięki orlica 02.03.11, 20:11
            Ty, a co to za książka, bo już mi się spodobała. :P

Mnie to bardziej zielona flegma obrzydza z kawałkami żółtych i bardziej zielonych grudek.
            • ursyda Re: no dzięki orlica 02.03.11, 20:13
              a w życiu nie pamiętam
              nastolatką byłam
    • six_a Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:11
      dlaszego nie miód? właśnie miód.
      Miód lipowy - Działa rozgrzewająco i kojąco przy schorzeniach oskrzeli, zatok, kaszlu i przeziębieniu. Jest skuteczny zwłaszcza w stanach osłabienia (podobnie jak miód malinowy. Ma także własności uspakajające.
      • krwawa_orlica Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:12
        No miód w sam sobie tak, do miodu ja nic nie mam psze Pani, z mlekiem jestem pokłócona, ale herbatka z miodem, why not? :)
        • ursyda Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:14
          ciepła woda, miód, dużo soku z cytryny
          w wersji hard - rum, miód, dużo soku z cytryny i ciepła woda
          • ursyda Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:17
            no i inhalacjęm mozesz sobie zrobić z solą albo jeszcze lepiej jak masz to z olejkiem miętowym albo jeszcze lepiej to z tą chińską maścią z kotkiem ale coś czuję, ze z całego forum to tylko ja ją posiadam
            • krwawa_orlica Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:19
              Nie mam nic, a nic. :(
              Ale chłopa właśnie wysyłam po zakupy aptekowe, a w aptece to taką maść dostanie?
              I ma prosić o maść chińską z kotkiem?
              • ursyda Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:22
                w aptece dostanie na pewno coś do inhalacji ale chińskiej maści to nie
                sklad podobny
    • mallwia Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 20:49
      Ale czosnek i tak najlepszy.Pokrój go,przesmaż na maśle z płatkami migdałowymi i na kromeczkę z masełkiem.Pycha! A gardło przepłucz wodą z amolem.No i bioparox jest dobry na gardło,ale nie wiem czy bez recepty kupisz.AAAA i tantum verde.Poza tym jak zobaczysz morze to od razu ozdrowiejesz:))
    • stephanie.plum Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 21:05
      morza zazdroszczę szczerze,
      już od dawna wybieramy się na mierzeję na weekend i wybrać się nie możemy, sójki nieszczęsne!

kataru nie zazdroszczę. nienawidzę.
      mój sposób: na początku, kiedy jest etap lania się ciurkiem, zaopatruję się w olbas. śmierdzi toto, ale trudno. parę kropel na chusteczkę, chusteczkę ładuję do takiej maski co to przy remontach od pyłu się nosi, i wkładam na trąbę. chodzę tak, ile wytrzymam, a olbas wyżera żywcem bakcyle. i oddychać łatwiej.
      bym na Twym miejscu rozpoczęła niezwłocznie pertraktacje z Połówkiem, coby po ten cudowny środek do apteki poskoczył.

równolegle piję mnóstwo rozgrzewających herbatek bo trza draństwo wypocić. aspiryna tyż może być, no i ja wierzę w witaminę C.
      jeśli nie mam czasu się wychorować w łożu, do akcji wkracza paskudna chemia: cirrus (takie piguły, dzięki którym zmniejsza się spuchnięcie nosa i można oddychać) oraz jakiś spray do nosa. pewnie to wszystko trujące, ale na jakiś czas pozwala zapomnieć o katarze...

nad morzem czapkę włóż!!!
      • ursyda Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 21:10
        zapomniałaś dopisać, że nasz mod to pewnie nigdy kataru nie ma jak turbodymomen czy jak mu tam
        • stephanie.plum Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 21:21
          łubu dubu, szurum burum,
          niech nam żyje moderator forum!
      • krwawa_orlica Re: Przyczepił się do mnie i nie chce mi dać spok 02.03.11, 21:40
        O dzięki Wam dobre istoty, poprosiłam chłopa by kupił wszystkiego po trochu. :D
        Olbasa nie dostał. :(

A czapkę mam, uszatkę i mam w niej ogromny łeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka