Dodaj do ulubionych

Alergia w pracy

13.06.11, 20:56
Od trzech lat pracuje przy drukowaniu nalepek (taśmy termotransferowe, naklejki) czy mogłam nabawić się alergii? Drapie mnie w gardle,kaszle,mam katar,ale na dworzu te dolegliwości są małe albo w ogóle.Czy jest możliwość sprawdzenia czy jestem uczulona na takie warunki pracy?
Obserwuj wątek
    • my.norka Re: Alergia w pracy 14.06.11, 13:24
      Z tego co opisujesz to faktycznie wygląda na alergię. Nie możesz tego zaniedbać! nie leczona alergria może doprowadzić do astmy. koniecznie musisz znaleźć pracę. Wiem,ze łatwo się coś takiego pisze,ale prawdą jest,że zdrowie jest najważniejsze ! v
      • sasanka1111 Re: Alergia w pracy 15.06.11, 13:51
        popieram. być może masz alergię wziewną na którąś z substancji z którymi pracujesz. może kup jakiś środek przeciwalergiczny(np. allergodil) i sprawdż czy po zastosowaniu objawy przeszły czy nadal sie utrzymują, jeżeli zmniejszyły się objawy to bardzo duże prawdopodobieństwo że jesteś alergikiem. udaj się do alergologa albo chociaż do lekarza domowego i powiedz mu o swoich obawach. jeżeli potwierdzi i zrobi ci tez testy które potwierdza alergię zmień pracę jak najszybciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka