projekt_wellness 07.07.11, 13:21 Co myślicie o suplementach diety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kradam Re: Suplementy diety 08.07.11, 09:23 Dobry biznes. Fajnie pokazuje głupotę społeczeństwa. Zastanawia mnie czy kiedyś jakiś polski polityk uzna, że opłaci mu się z tym zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
mrukmrukmruk Re: Suplementy diety 11.07.11, 12:11 Jeśli ktoś wie jak stosować oraz wie, że suplement to znaczy dodatek, uzupełnienie - DIETY to czemu nie? Ja stosowałem wiele suplementów i odżywek dla sportowców, mogę polecić tutaj np. proszek zasadowy langsteiner, dzięki niemu udało mi się ustabilizować metabolizm po chorobie i trochę wzmocnić. Niedrogie i skuteczne, więc dlaczego nie brać? Odpowiedz Link Zgłoś
marmarosa Re: Suplementy diety 11.07.11, 13:07 Suplementy diety to dobra sprawa pod warunkiem, że wiesz które i jak stosować. Ja używam olej lniany z zielonego nurtu na moje suche dłonie. Jest poprawa, czekam aż całkiem tą usterkę zaleczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Suplementy diety 11.07.11, 16:14 > się ustabilizować metabolizm po chorobie i trochę wzmocnić. Niedrogie i skutec > zne, więc dlaczego nie brać? Może dlatego, że nie za darmo i w większości przypadków jednak nieskuteczne? Odpowiedz Link Zgłoś
projekt_wellness Re: Suplementy diety 11.07.11, 20:57 Zgodze sie, wszystko w ramach zdrowego rozsadku! Ja pije żel aloesowy od 4 miesięcy i zapomnialam co to bóle żołądka i jelit ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Suplementy diety 15.09.11, 13:24 A ja stosowałam suplementy z żurawina na infekcje pęcherza i nic mi nie pomogło i tak musiałam się zaszczepić żeby się wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz-dominiak [...] 15.09.11, 21:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mili_wanili32 Re: Suplementy diety 06.10.11, 00:24 No właśnie, ja bym chętnie faszerowała dzieci owocami i warzywami, gdyby chciały jeść. Poza tym, nie zawsze mam dostęp do produktów ekologicznych, a w moc tych sprzedawanych na przyulicznych bazarach czy marketach, jakoś nie wierzę. Są przecież naturalne suplementy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Suplementy diety 06.10.11, 00:47 mili_wanili32 napisała: > No właśnie, ja bym chętnie faszerowała dzieci owocami i warzywami, gdyby chciał > y jeść. > Poza tym, nie zawsze mam dostęp do produktów ekologicznych, a w moc tych sprzed > awanych na przyulicznych bazarach czy marketach, jakoś nie wierzę. Są przecież > naturalne suplementy. Nie ma naturalnych suplementów. Wszystkie te "suplementy" to produkt przemysłu chemicznego. Naturalne są owoce i warzywa. Już w sokach maż różne utrwalacze, barwniki, słodziki, polepszacze smaku, zapachu, koloru. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ketss Re: Suplementy diety 06.10.11, 18:52 W tym jest problem, że dzieci nie zawsze chcę jeść te warzywa i owoce czy też ryby, dlatego uważam, że jak najbardziej powinniśmy wtedy podawać dzieciom witaminy i najlepiej te z kwasami Omega3. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Suplementy diety 06.10.11, 21:06 ketss napisała: > W tym jest problem, że dzieci nie zawsze chcę jeść te warzywa i owoce czy też r > yby, dlatego uważam, że jak najbardziej powinniśmy wtedy podawać dzieciom witam > iny i najlepiej te z kwasami Omega3. Jeśli rodzice nie jedzą to dlaczego dzieci miałyby jeść coś, co rodzic im podaje na talerzu z wyrazem odrazy i wstrętu na twarzy? Żadnej chemii dzieciom (i dorosłym) nie podaje się bez zalecenia lekarza. Przedawkowanie witamin czy mikroelementów może mieć tragiczne konsekwencje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mili_wanili32 Re: Suplementy diety 08.10.11, 12:00 Mimo szczerych chęci, nie da się dbać o dzieci bez "wspomagaczy". Choć nie jestem ich zwolenniczką, to daję dzieciom witaminy, bo uważam, że w pokarmach które spożywają jest ich za mało. Samo dbanie o prawidłowe odżywianie nie wystarcza. Ale nawet jak coś podaję dzieciom, to wybieram suplementy bez sztucznych barwników czy słodzików. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Suplementy diety 08.10.11, 17:26 mili_wanili32 napisała: > Mimo szczerych chęci, nie da się dbać o dzieci bez "wspomagaczy". Choć nie jest > em ich zwolenniczką, to daję dzieciom witaminy, bo uważam, że w pokarmach które > spożywają jest ich za mało. A na jakiej podstawie tak uważasz? Robiłaś im jakieś badania? > Samo dbanie o prawidłowe odżywianie nie wystarcza. Całkowicie wystarcza. > Ale nawet jak coś podaję dzieciom, to wybieram suplementy bez sztucznych barwn > ików czy słodzików. No i co z tego, skoro cała reszta jest tak samo sztuczna jak te barwniki czy słodziki? Niepotrzebnie faszerujesz dzieci chemią. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mili_wanili32 Re: Suplementy diety 10.10.11, 12:04 Jakoś nie mam przekonania, że to co można kupić w sklepach, zwłaszcza warzywa i owoce, mają odpowiednio dużo składników odżywczych. Wszędzie dają tyle nawozów i pestycydów :-( a ja nie mam możliwości hodować własnych. Ryb moje dzieci nie lubią, a paluszków rybnych im nie dam. Więc profilaktycznie daję im suplementy z omaga 3 i witaminami. Oczywiście nie rezygnuję z odpowiedniej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
1979dominika Re: Suplementy diety 25.01.21, 14:18 moje dzieci jedzą owoce i warzywa codziennie. Ale w okresie zimowym, gdzie dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony, wtedy dostają ode mnie naturalne suplementy (z certyfikatami, a nie kupowane w aptece niewiadomego pochodzenia) - daje im pyszne witaminki pozyskiwane ze sproszkowanych owoców i warzyw . Ważne w suplementacji jest to , żeby korzystać z suplementów dobrej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Suplementy diety 16.07.11, 09:19 Zależy od czego się przyjmuje te suplementy, ja brałam preparaty z żurawina na infekcje pęcherza, ale niestety bez skutku i tak musiałam iść do lekarza po szczepionkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mili_wanili32 Re: Suplementy diety 14.09.11, 22:56 A czy suplementy diety mogą brać tylko dorośli? Może lepiej zacząć we wcześniejszym stadium? Mam na myśli dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Suplementy diety 14.09.11, 23:39 mili_wanili32 napisała: > A czy suplementy diety mogą brać tylko dorośli? Może lepiej zacząć we wcześniej > szym stadium? Mam na myśli dzieciaki. A po co dzieciaki chemią faszerować? Mało warzyw i owoców? S. Odpowiedz Link Zgłoś
muszu155 Re: Suplementy diety 15.09.11, 16:15 Mądrze prawi, piwa mu dać! A tak swoją drogą to temat bardzo słaby, zaraz ktoś poleci jakąś linię produktów i będzie myślał że ktoś to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
aborcyjnokoncepcyjnalustracja Suplementy? 15.09.11, 12:21 Suplementy warto brać, tylko gdy czegoś organizmowi brakuje i są z tego powodu kłopoty. Inaczej nie należy ich zażywać. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Suplementy diety 11.10.11, 04:37 Uwazam, ze w obecnych czasach mamy dostep do tak zroznicowanej diety, ze NA OGOL zadne suplementy nie sa potrzebne, a szczegolnie jak skladnik diety codzeinnej i podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
karrantum Re: Suplementy diety 12.10.11, 22:25 W dobie przetwarzanej żywności brakuje nam w jedzeniu enzymów, nie ma mowy żeby być zdrowym bez dodatkowej suplementacji. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Suplementy diety 13.10.11, 11:43 karrantum napisała: > W dobie przetwarzanej żywności brakuje nam w jedzeniu enzymów, nie ma mowy żeby > być zdrowym bez dodatkowej suplementacji. A jakie to enzymy są w tych twoich suplementach? No dobrze, napisz przynajmniej jakież to enzymy powinny być w żywności a ich nie ma. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
amandina Re: Suplementy diety 17.10.11, 16:40 Enzymy w żywności!? W żywności mogą się znajdywać co najwyżej witaminy, mikroelementy lub składniki odżywcze. Enzymy wytwarza ludzki organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezynka22 Re: Suplementy diety 11.11.11, 07:24 Z naszą żywnością jest na ogół tak, że te dawki witamin w nich zawarte są niewielkie, zwłaszcza w tych wszystkich przetworzonych produktach. Ale też warto zrobić badania czego organizm potrzebuje i w razie czego uzupełniać suplementem. Odpowiedz Link Zgłoś
karrantum Re: Suplementy diety 11.11.11, 10:15 Szkoda, że lekarze o tym nie mówią :( Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Suplementy diety 11.11.11, 11:06 karrantum napisała: > Szkoda, że lekarze o tym nie mówią :( Nie mówią, ponieważ nie jest to prawda. Normalna jedzenie zawiera wystarczającą ilość witamin. Tylko nie wolno warzyw i owoców omijać łukiem. Jeść mięso i ryby. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ketss Re: Suplementy diety 11.11.11, 16:01 Dokładnie, dlatego ja właśnie podaje swoim dzieciom witaminki i kwasy Omega3. Odpowiedz Link Zgłoś
martinka80 Re: Suplementy diety 11.11.11, 20:08 Nie jestem zwolenniczką zażywania chemii, ale nie jestem też przeciwniczką zażywania suplementów diety. Uważam, że warto uzupełnić sobie niedobór jakiś brakujących witamin. Nie wierze też w to, że warzywach i owocach w których nadmiar konserwantów jesteśmy w stanie uzupełnić sobie niezbędne witaminy. Dlatego zażywam suplementy, chociażby tran z Gal. W ten sposób nie tylko uzupełniam brakujące witaminy, ale wzmacniam organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezynka22 Re: Suplementy diety 12.11.11, 11:33 W warzywach i owocach jest dużo pestycydów. Jemy je, bo są zdrowe i trzeba je jeść, ale to za mało. Suplementy z olejami ryb są bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
karrantum Re: Suplementy diety 14.11.11, 21:02 Suplementy diety robią zawrotną karierę. Nie chodzi o to, że są modne, ale że pomagają w wielu przypadkach lekkich i nawet tych ciężkich schorzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Suplementy diety 14.11.11, 21:49 karrantum napisała: > Suplementy diety robią zawrotną karierę. Nie chodzi o to, że są modne, ale że p > omagają w wielu przypadkach lekkich i nawet tych ciężkich schorzeń. Brednie. W chorobach pomagają lekarstwa, a nie jakieś suplementy diety, najczęściej niepotrzebnie kupowane i niepotrzebnie zażywane. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ess.ka Re: Suplementy diety 14.11.11, 22:10 www.eioba.pl/a/1kz6/witaminy-naturalne-a-syntetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
sniezynka22 Re: Suplementy diety 07.12.11, 14:52 Suplement to nie lek, nie zastąpi też niezbędnych dla organizmu witamin i minerałów, ale pomoże w uzupełnieniu ich niedoboru. Odpowiedz Link Zgłoś
elza_4 Re: Suplementy diety 08.12.11, 19:56 Zgadzam się, ja podając swoim dzieciom kwasy omega3 jestem spokojna, bo wiem, że dostarczam organizmowi cennych składników. A moje dzieci to niejadki :( Odpowiedz Link Zgłoś
anulkalin Re: Suplementy diety 07.12.11, 15:07 Ja ich nie stosuje, bo dla mnie są zbędne. Polecam najlepszy suplement diety - jakimi są warzywa i owoce :) Odpowiedz Link Zgłoś