Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretacje wyników u dziecka

IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.05.04, 15:21
Do pediatry idziemy w piątek ale dzisiaj chciałam zapytać o wyniki ponieważ
martwię się czy przekroczone normy to coś poważnego.Chodzi mi o następujące
wyniki(dziecko ma 7 lat):
Hematokryt 42.1 (norma 32,5-41.5)
Krwinki czerw. 5.28 (norma 3,9-5,0)
Hemoglobina 14,7 (nor. 11,0-14,6)
Przekroczone normy ma jeszcze w płytkach krwi:
PDW 11,9 (Norma 6,1-11,0)
P-LCR 26,7 9nor. 6-24)
oraz rozmaz:
wart.b.MONO-0,82 [10^3/ul]
% MONO-11,5 [% ] N: 1-6
Z góry bardzo dziękuję,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: Proszę o interpretacje wyników u dziecka 19.05.04, 15:24
      To nie są jakieś straszne odchyły...
      zajrzyj tu www.mediweb.pl, zakładka badania

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
    • Gość: S. Re: Proszę o interpretacje wyników u dziecka IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.05.04, 15:48
      Dziękuję,martwię się ponieważ 2 lata temu miał też
      hemoglobinę,hematokryt,krwinki czerw. podwyższone lekarz mówił,że krew moze być
      przez to za gęsta,dziecko może się szybko męczyć (on się własnie bardzo
      poci),mówił aby nie dawać witamin i nic innego nie powiedział.Teraz znowu te
      wartości ma podwyższone.Brał 2 m-ce temu Vibovit junior przez ok. 2 tygodnie
      czy to mozliwe,że przez to?Tydzień temu skończył brać antybiotyk(miał zapalenie
      ucha)
    • Gość: S. Re: płytki krwi P-LCR IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.05.04, 17:48
      Mam jeszcze pytanie o płytki krwi P-LCR,o czym świadczy ich przekroczona
      norma,ja również robiłam morfologię i mam ich 41,3(nor.6-24)?
    • patyczako Re: Proszę o interpretacje wyników u dziecka 19.05.04, 21:43
      no coz normy ktorymi dysponujesz dotycza doroslych u dzieci te normy zawsze sa
      inne i akurat normy ktorymi dysponuje dla dzieci w tym wieku mowia ze wyniki
      twego dziecka sa w gornej granicy normy...
      • Gość: S. Re: Proszę o interpretacje wyników u dziecka IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.05.04, 21:49
        Normy ,które podałam w wynikach dotyczą dzieci ,ja na swojej morfologii mam
        inne granice(labolatorium to samo,badania robione tego samego dnia co
        moje).Jedynie w ostatnim moim pytaniu o płytki P-LCR podałam swój wynik i normę
        z mojej morfologii.Pozdrawiam
    • Gość: mando Re: Proszę o interpretacje wyników u dziecka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.04, 22:45
      Wszystkie te wyniki są w granicach błędu laboratoryjnego. Wartość hematokrytu w
      górnych granicach normy może świadczyć o, nie chcę powiedzieć lekkim
      odwodnieniu, ale np. jak piszesz, wzmożonym poceniu, czy przebyciu infekcji,
      której towarzyszyła gorączka, którą Twoje dziecko pewnie podczas zapalenia ucha
      miało.
      Pozdrawiam
    • Gość: mando Re: Proszę o interpretacje wyników u dziecka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.04, 22:48
      Wszystkie te wyniki są w granicach błędu laboratoryjnego. Wartość hematokrytu w
      górnych granicach normy może świadczyć o, nie chcę powiedzieć lekkim
      odwodnieniu, ale np. jak piszesz, wzmożonym poceniu, czy przebyciu infekcji,
      której towarzyszyła gorączka, którą Twoje dziecko pewnie podczas zapalenia ucha
      miało. Zwracaj uwagę, żeby piło odpowiednią ilość wody i sie nie przemęczało.
      Jest po prostu osłabione
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka