Dodaj do ulubionych

wypryski na pośladkach

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 21:14
Co jakiś czas na pośladkach pojawiają mi się czerwone, spore wypryski,
wygląda to beznadziejnie, o noszeniu stroju kąpielowego można zapomnieć.
Lekarz zapisał mi jakąś maść, ale nie pomaga. Macie jakiś pomysł?? Pozdr.
Obserwuj wątek
    • konopielka80 Re: wypryski na pośladkach 22.05.04, 22:11
      A jaka to była maść?
    • Gość: mloda Re: wypryski na pośladkach IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.04, 22:14
      mam to samo, czy lekarz powiedzial co to?
    • vitalia Re: wypryski na pośladkach 22.05.04, 23:28
      Potraktuj swoje pośladki jak ???? policzki.Rób systematycznie piling ,używaj
      delikatnych balsamów, od czasu do czasu przecieraj wacikiem nasączonym olejkiem
      pichtowym lub herbacianym,działają bakteriobójczo////
      • Gość: Tina Re: wypryski na pośladkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 09:38
        Też to mam, już od 15 roku życia. To samo na udach, zwłaszcza na tylniej
        części. Kiedyś dermatolog estetyczny zalecił mi taki zestaw: Salicylol (to jest
        taka oliwka śmierdząca za ok. 9zł) + peeling do stóp Sholla (ok. 18zł) +
        Dermosan półtłusty (z 8 zł). Może rzeczywiście pomaga, ale jest straszliwie
        upierdliwe. Codziennie trzeba nakładać tą oliwkę na pośladki, na to założyć
        jakieś obcisłe stare getry albo coś na ok. półtorej godziny (ciężko jest
        gdziekolwiek usiąść bo zostają tłuste plamy), potem natrzeć to peelingiem pod
        prysznicem, a na końcu nałożyć ten dermosan. Już po paru dniach jest lepiej
        (chociaż nigdy nie udało mi się całkiem tego pozbyć), tylko że co z tego, skoro
        wystarczy przez 2 dni tego nie stosować i znów wszystko wraca!!!!!!!
    • martini_very_bianco Re: wypryski na pośladkach 23.05.04, 10:04
      Jolu, a może to potówki po prostu? Możesz się wtedy zasypywać talkiem, po
      prostu:)
      Jakby nie było, zrezygnuj z ubrań ze sztucznych materiałów. Można też sobie
      robić ziołowe nasiadówki (nagietek lub rumianek): garść ziół na litr wody,
      gotować pod przykryciem przez pół godziny na wolnym ogniu, poczekać, aż
      przestygnie, ganek z ziołami trzeba jakoś sprytnie zamontować na kiblu i voila
      na 20 min:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka