Dodaj do ulubionych

Bezdech senny?

16.10.11, 21:54
Trzeci raz w tym roku obudziłem się z uczuciem duszności i nie mogłem złapać powietrza. Jak tylko się wybudziłem, po krótkiej chwili złapałem powietrze i było ok.
Jestem generalnie zdrowy, nie mam nadwagi (76 kg przy 176 cm), tylko stres powiedzmy trochę ponad normę. Nie palę, piję sporadycznie i jeśli już to piwo, unikam mocniejszych trunków.
Nie wiem co o tym myśleć i czy wybrać się do lekarza. Prawdę mówiąc trochę się boję, że nadzwyczajniej się uduszę w trakcie snu. Jest to możliwe?
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: Bezdech senny? 17.10.11, 12:27
      A w jakiej pozycji sypiasz? Nie śpij na plecach i poobserwuj sie jeszcze trochę
    • elaryszard Re: Bezdech senny? 18.10.11, 17:39
      Tak, to może być bezdech senny, ale trzeba to szybko potwierdzić, bo nie można czekać "aż samo przejdzie". Nie wiem z jakiego jesteś miasta, w Warszawie prowadzi się badania ukierunkowane na potwierdzenie bezdechu sennego w Klinice Pneumonologii WAM na Banacha, trzeba się zgłosić do sekretariatu bl. D Vp. i dalej według ich wskazówek. Badanie polega na przespaniu się (1 noc) w klinice, wykorzystując sprzęt pomiarowy, to może być również weekend
      • elaryszard Re: Bezdech senny? 18.10.11, 17:39
        przepraszam, miało być WUM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka