Dodaj do ulubionych

Daltonizm - życie bez kolorów

19.10.11, 17:05
Co tu mówić o daltonistach, co poniektóre indywidua świata mody, celebryci i innej maści darmozjady normalne inaczej, nie potrafią odróżnić seledynu od błękitu.
I nie mówcie mi że w innym świetle to różnie widać i różnie to wygląda.

Podobnie jest z celebrytami, bo teraz jest moda w TV na gotowanie. To jest dopiero szał ciał !
W domu żarło to zupę z papierka, a teraz namolnie wmawia nam że jesteśmy idiotami , bo oni/one słyszały że ktoś widział słyszał i czuł. A najczęściej przed programem penetrują Google, i stosują podobne "domowe" przepisy idiotów też z "gangu zupy z papierka".

Nawet nasz kucharz celebryta francuz za dychę stosuje przyprawę w korporacyjnej posypce,
zamiast tradycyjne podstawowe przyprawy, a jest ich mnóstwo.
Pannie francuz, Kucharz francuski lał by pana kapciem !
Obserwuj wątek
    • mocten Re: Daltonizm - życie bez kolorów 19.10.11, 22:01
      Już we wczesnej młodości doszliśmy z kolegą do wniosku że rozróżnianych być powinno co najwyżej osiem kolorów (to było w czasach windowsa 3.11 i nortona commandera), a cała reszta to wymysły nawiedzonych bab i pedałów (nie mam nic przeciwko nim).
      Jakoś tak krótko po częściowym stwierdzeniu u mnie daltonizmu (lekarz wojskowy udowodnił że symuluję), zająłem się między innymi analizą czarno-białych zdjęć lotniczych terenów pomorza, co w połączeniu z moim przestępczym hobby polegającym na łażeniu po polach z wykrywaczem zaowocowało znalezieniem kilku skarbów - epoka brązu (nieprzedajne), rzymskich monet (łatwo sprzedajne bez konsekwencji) i około X w. ne (łatwo sprzedajne na czarnym rynku). Żeby ugasić pożądanie dodam, że kilka lat spędziłem na analizie zdjęć.

• rabbinhood koroly 20.10.11, 16:57
      Mam wrażenie że problemem mężczyzn nie są kolory ale ich nazwy. Często mieszam farby i uzyskane kolory są dla mnie nieokreślone, jakieś ekri, burgund, łosoś albo magenta to dla mnie czysta abstrakcja, znam nazwy podstawowych czterech kolorów, a reszta mi do szczęścia niepotrzebna. Wnioskuję o zamianę dotychczasowo stosowanych nazw literackich kolorów na kod cyfrowy uniwersalny na całym świecie, tam nie ma problemów co jest bardziejsze.
      • pakujewalizki Re: koroly 20.10.11, 19:56
        No to polecam fmcc.ania.cc/. Sama nie wiedzialam, ze sa takie kolory ;)
        • emelem1 Re: koroly 20.10.11, 20:13
          Jak widzisz turkusowy? Kolor jest opisany jako zielono/niebieski, ja widzę go bardziej jako zielony.
          • atowlasnieja Re: koroly 20.10.11, 20:32
            no to klops! na tyle znam się na kolorach by stwierdzić, że mój monitor źle wyświetla te kolory. Czas już zezłomować rupiecia.
    • chopys Daltonizm - życie bez kolorów 20.10.11, 21:47
      Taaa, coś w tym jest.
      Na początku lat 1970, kiedy w PRL pojawiła się kolorowa telewizja,
      znajomi brali mnie (licealistę) do regulacji rubinów - najpierw sowieckich,
      a później licencyjnych - z WZT. Twierdzili, że tylko po moim kręceniu dało się oglądać.
      W 1983 wymiękłem na pierwszym badaniu pracowniczo - obowiązkowo - okresowym
      na teście z kolorowymi kropkami i podobno pochowanymi tam liczbami.
      Wykończyła mnie już piąta strona.
      W dalszym ciągu ustawiam różne telewizory kolorowe, ku radości i zadowoleniu właścicieli.
    • zenon444 Daltonizm - życie bez kolorów 21.10.11, 05:46
      bo to nie są zbyt inteligentne stworzenia ... poza tym po co kobietom umiejętność rozpoznawania kolorów ....

-----------------------
      Napisz: listdopolityka.pl
      • emelem1 kobiety nie mogą zyć bez kolorów 24.10.11, 19:38

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka