Dodaj do ulubionych

Gorąco was proszę o odpowiedz !!!!!

09.11.11, 22:15
Witam serdecznie, od dłuższego czasu mam bardzo kłopotliwe bóle począwszy od szyi kończące się przed łokciem prawej ręki. Po zrobieniu prześwietlenia stwierdzono u mnie spłycenie lordozy szyjnej. Lekarka przypisała mi nimesil oraz contracid na ochronę żołądka. Drodzy czytelnicy czy to wystarczy ? Czy powinienem kierować się na dalsze leczenie? Czy ta dolegliwość może powodować zawroty głowy oraz uczucie zmęczenia ? Jeśli powielam zadane pytanie bardzo was przepraszam, ale już jestem bardzo zmęczony obecną sytuacją zdrowotną. z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • vasilip Re: Gorąco was proszę o odpowiedz !!!!! 10.11.11, 07:39
      Neurolog!
    • mamalgosia Re: Gorąco was proszę o odpowiedz !!!!! 10.11.11, 19:54
      Rwa barkowa.
      Leki wystarczą do złagodzenia objawów, ale na dłuższą metę należy podjąć jakieś ćwiczenia, rehabilitację
    • kol.3 Re: Gorąco was proszę o odpowiedz !!!!! 10.11.11, 22:28
      Przechodziłam przez to. Siedzenie przy kompie się kłania. Podobno nie ma nic szkodliwszego dla kręgosłupa :)
      Normalnie masz krzywy kręgosłup szyjny, stąd bóle ręki i zawroty głowy no i złe samopoczucie. Daruj sobie te pie...ty przepisane przez lekarkę, bo sobie wykończysz żołądek.
      Daruj sobie także neurologa bo Ci guzik da. Od lekarza pierwszego kontaktu powinieneś dostać skierowanie do lekarza rehabilitanta. Dobry lekarz rehabilitant to podstawa. Lekarz rehabilitant przepisuje Ci rehabilitację, żeby była ona szybka trzeba za nią najlepiej zapłacić z własnej kieszeni. Rehabilitacja to masaże, gimnastyka, różne dziwne ćwiczenia, pływanie na grzbiecie itp. Musisz trafić do przychodni rehabilitacyjnej, tam jest sala gimnastyczna, masażyści i wszystko co potrzeba. Z leków pomógł mi baclofen.
      • maniac1985 Re: Gorąco was proszę o odpowiedz !!!!! 10.11.11, 23:22
        kończę właśnie 2 piwo, po przeczytaniu twojej wypowiedzi poczułem dawno oczekiwany chociażby chwilowy spokój, którego ostatniego czasu tak bardzo mi brakuje. Co do leków to podjąłem wcześniej decyzję że ich nie wezmę, mają większą listę skutków ubocznych niż ja trądziku za młodu. Moja kochana pani Lekarz stwierdziła że nie ma sensu podejmować leczenia rehabilitacyjnego ponieważ nie jest to szkodliwe schorzenie a oczekiwanie samo na wizytę może zniechęcić mnie, i takim to sposobem poszedłem zmarnowany całkowicie do domu teraz chociaż sama świadomość nakreślonego tematu da mi poczucie "stadium" podstawowego spokoju, pozdrawiam idę po kolejne
    • sp9tcu Typowe objawy 10.11.11, 22:52
      Typowe objawy
      przy takim może być
      Bóle i zawroty głowy
      szczególnie zawroty głowy
      ból karku ,kręgosłupa

co zrobić masaż kręgosłupa i basen pomogą na pewno
      • tigerness Re: Typowe objawy 11.11.11, 07:41
        "co zrobić masaż kręgosłupa i basen pomogą na pewno"

Oczywiście PRZED wypiciem piwa;)
        • maniac1985 Re: Typowe objawy 11.11.11, 10:07
          dzięki basenowi miałem niezły ubaw budząc się przed chwilą, mianowicie wyobraziłem sobie chodzenie na pływalnie nie posiadając żadnej techniki pływania, od samego stania w brodziku ból nie minie ? :)
          • kol.3 Re: Typowe objawy 11.11.11, 22:14
            Masaże i gimnastyka czynią cuda, osobliwie ćwiczenia izometryczne. Nie słuchaj lekarki która ci odradzała rehabilitację, po rehabilitacji będziesz jak nowy. Jeśli boli Cię ręka tzn, że schorzenie poszło dość daleko.
            • maniac1985 Re: Typowe objawy 11.11.11, 22:25
              W takim razie pozostaje mi uderzyć jak najszybciej do rodzinnego i wyrwać skierowanie, poczekać z pół roku na rehabilitacje(porażka) a w miedzy czasie pochodzić prywatnie na masaże. Mam 27 lat i powiem wam szczerze ze przeraża mnie to co zaczyna się dziać z moim zdrowiem na dodatek życie w ciągłym napięciu, niepewności w tym nie pomaga. Sił czasem zaczyna brakować, morale spadają do 0, jednak w każdym z nas siedzi tak iska i coś podpowiada aby iść dalej.kol 3 a u Ciebie jak samopoczucie?, z twoich wypowiedzi wynika że doskonale sobie radzisz.
              • kol.3 Re: Typowe objawy 12.11.11, 07:56
                Wykupiłam w firmie rehabilitacyjnej 2 pakiety zabiegów (po 30 zabiegów każdy) wyszło wcale nie rujnująco, bo było to z czegoś tam dofinansowywane, po czym wróciłam do życia.
                Zanim to się stało odwiedziłam niepotrzebnie wielu lekarzy jak ortopeda, neurolog.
          • jednapani Re: Typowe objawy 12.11.11, 01:46
            Bez umiejetnosci plywania masz dwie mozliwosci do wyboru:
            1. Basen solankowy w Ciechocinku, gdzie mozesz lezec na plecach,
            a woda Cie sama unosi ... rekami i nogami trzeba tylko lekko ruszac
            dla utrzymania rownowagi.
            2. Gimnastyka w basenie z ciepla woda, gdzie masz grunt po nogami.
            • snajper55 Re: Typowe objawy 12.11.11, 10:47
              jednapani napisała:

> Bez umiejetnosci plywania masz dwie mozliwosci do wyboru:
              > 1. Basen solankowy w Ciechocinku, gdzie mozesz lezec na plecach,
              > a woda Cie sama unosi ... rekami i nogami trzeba tylko lekko ruszac
              > dla utrzymania rownowagi.
              > 2. Gimnastyka w basenie z ciepla woda, gdzie masz grunt po nogami.

Jest jeszcze trzecia możliwość:

3. Nauczyć się pływać. :)

S.
              • maniac1985 Re: Typowe objawy 13.11.11, 14:23
                Chciałby wszystkim z osobna serdecznie podziękować za odpowiedzi, dały mi świadomość tego co się ze mną dzieje, postaram się jak najszybciej udać się do rodzinnego po skierowanie na rehabilitację, zapisać się na basen - spróbować nauczyć się pływać i dać sobie szansę normalnego życie - dobrym również rozwiązaniem by było nie podchodzić do wielu spraw tak emocjonalnie ale to kwestia charakteru:/ Wszystkim wam życzę powodzenia ! Proszę was jedynie o wysłanie uśmiechu wiedząc że nie jestem sam bo dookoła mam bardzo mało ludzi z optymistycznym podejściem, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka