IP: 217.173.195.* 03.06.04, 07:50
Interesuje mnie czy ktos Was stosował u dziecka lub u siebie taki specyfik
RYBOMUNYL , czy mozliwe jest aby po podaniu go nastąpiło pogorszenie
samopoczucia tzn. ból gardła , zaczerwienienie ,chrypka ,takie jakgdyby
lekkie przeziębienie bez gorączki? Czy macie takie doświadczenia?
Zaznaczam ze szczepionka (bo tak sie to równiez nazywa) ma byc podana
pierwszy raz, a z tego co wiem to podaje sie ja w specyficzny sposób przez
okres około 5 miesięcy.
Jeszeli ktos cos wie na ten temat to bardzo prosze o odzew:))
Obserwuj wątek
    • Gość: S. Re: Rybomunyl IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.06.04, 11:41
      Witam! Moje dziecko(7 lat) brało 3 serie tej szczepionki(pierwszy miesiąc 4 dni
      bierze się saszetki na czczo i 3 dni przerwy i potem znowu 4 dni i przerwa a w
      nastepnych miesiącach tylko po 4 saszetki oczywiście nastepna seria zaczyna się
      tak samo).Moje dziecko brało każdą serię 4 m-ce ale np. mojej znajomej dziecko
      miało serię 6 m-cy.Po podaniu lekarz pytał jedynie czy nie było kataru a
      objawy,które wymieniłaś nie wystapiły u mojego dziecka ale może nie każdy
      organizm reaguje tak samo.Na pewno szczepionka nie działa odrazu,trzeba trochę
      poczekać na działanie.W tej chwili moje dziecko na pewno nie "łapie" tak szybko
      chorób od innych dzieci jak wczesniej(jak zaczął chodzić do przedszkola mało
      kiedy wytrzymał cały tydzień), o wiele łagodniej przechodzi choroby.Pozdrawiam
      • Gość: Cortina Re: Rybomunyl IP: 217.173.195.* 03.06.04, 13:03
        Dzięki S za odpoweidz moje dziecko tez zaczęło w tamtym roku chodzic do
        przedszkola i wtedy choroby wręcz sie na nią zaczeły rzycac teraz po wakacjach
        idzie do szkoly i jestem pełna obaw...
        Ma okropne ropne katary, kaszle smarka no cos okropnego .
        Kiedys laryngolog(bo córka miała wycięte migdały) zastosował jej IRS 19 do nosa
        i efekty były straszne zaczał jej sie katar na nowo zaczęła chrapac i ogólnie
        nie działa na nia ten lek dobrze. Juz nigdy więcej go nie podam.Dlatego
        zastanawiam sie , bo skoro w Ribomunylu tez są fragmety bakterii to czy moze to
        wywołac równiez podobne reakcje co IRS.
        • Gość: az Re: Rybomunyl IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 03.06.04, 13:05
          ale lubicie katować dzieci!
          azar21@gazeta.pl
          • Gość: S. Re: Rybomunyl IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.06.04, 13:19
            az rzeczywiscie jako matki nic nie robimy tylko katujemy nasze dzieci lekami,na
            pewno sprawia nam to przyjemność,jeżeli tylko tyle masz do powiedzenia to
            proponuje następnym razem wcale się nie wypowiadać zwłaszcza jeżeli nie masz
            bladego pojęcia na temat chorób naszych dzieci i wszystkiego co się z tym
            wiąże.Pozdrawiam
        • Gość: S. Re: Rybomunyl IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.06.04, 13:24
          Po IRS19 dość często dzieci mają katar,lekarz mówił mi,że Ribomunyl jest raczej
          dobrze tolerowany(dzieci moich znajomych tez nie miały żadnych działań
          niepożądanych po tej szczepionce,nawet kataru o który pytał lekarz)
          • cortina2 Re: Rybomunyl 03.06.04, 13:40
            Dzieki S za odpowiedzi mam nadzieje ze i mojemu dziecku pomoze bo rece mi sie
            juz załamują , mam takie dzni ze dosłownie nic nie moge robic .Zastanawiam sie
            teraz tez nad homeopatią i coraz powazniej to rozważam , bardzo chciałabym
            trafic do dobrego homeopaty klasycznego.Popytałam juz nawet na forach
            prywatnych a dokładnie na homeopatii o kilku i powiem Ci ze to bardzo ciekawe i
            chyba sie wybiore.
            Pozdrawiam
    • Gość: Cortina Re: Rybomunyl IP: 217.173.195.* 04.06.04, 13:20
      Kochani czy mozliwe sa dolegliwości żoładkowe tzn biegunka czy ból brzucha po
      podaniu leku?
      • Gość: beba2 Re: Rybomunyl IP: *.autocom.pl 04.06.04, 17:20
        Rzadko co prawda, ale zdarzają się u dzieci takie objawy niepożądane jak
        biegunka, nieżyt jelit i żołądka, wymioty oraz stany podgorączkowe. Ze strony
        układu oddechowego występują raczej u dorosłych, u dzieci prawie nigdy.
    • Gość: Majka Re: Rybomunyl IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.04, 22:12
      Witam!
      Moja córka w wieku 7 lat miała podawany Ribomunyl, przez okres 6 m-cy. I jedno
      co mozna powiedzieć. Na pewno nie zapada tak często na anginy. Ogólnie na
      infekcje bakteryjne. Niestety teraz ma często infekcje wirusowe. A już
      koszmarni często ma opryszczkę. Bierze juz ponad 2 m-ce Heviran (zoovirax w
      tabletce), ale i w trakcie tej kuracji miała niedawno trzecią opryszczkę.
      Natomiast zgadzam się też co do IRS19. Ja stosowałam to w kwietniu, ale niestety
      efekt był opłakany. Czułam sie coraz gorzej. Ale nie myślałam, ze sam lek może
      tak działać. Myślałam, ze nie pomaga a infekcja postepuje, ponieważ mi lekarka
      zapisała IRS 19 w trakcie infekcji.
      Znam jeszcze opinie dwóch osób, niestety negatywne.
      • Gość: Cortina Re: Rybomunyl IP: 217.173.195.* 07.06.04, 08:27
        Majak mam pytanie co do opryszczki , gdzie wystepuje u Twojego dziecka? Bo moja
        córa obudziła sie z swędząca wysypką w okolicach odbytu i na posladkach ,
        charakterystyczne jest to ze maja one takie biało-zółte główki (krostki) które
        popekały i teraz sa juz tylko czerwone ślady. Nie wiem co to jest ale moze
        właśnie opryszczak nigdy tego nie miła a własnie zaczeła brac Ribomunyl??
        Pozdrawiam
        • Gość: Majka Re: Rybomunyl IP: *.wroclaw.mm.pl 07.06.04, 10:05
          U mojej córki opryszczka lokalizuje sie w okolicach ust. Ale na pewno jest tez
          odmiana opryszczki w okolicach narządów płciowych. Tylko opryszczka to są małe
          pęcherzyki tworzące większą plamę. Pęcherzyki są bezbwrwne, wypełnione płynem.
          Z tego co piszesz to u Twojej córki pojawiło się cos innego.
          A jeszcze co do Ribomunylu, to jest rodzaj szczepionki, czyli możliwe jest
          takie jakby pogorszenie samopoczucia. Po kazdym szczepieniu możemy sie czuć
          gorzej. Tylko z drugiej strony moja córka zaczęła to przyjmować w trakcie
          choroby a typową szczepionkę przyjmujemy zupełnie zdrowi.
          Myślę, że musisz zapytac lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka