Dodaj do ulubionych

ból żołądka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 12:52
mój mąż ma częste bóle żołądka a prznajmniej tak nam się wydaje zawsze pomaga sobie ranigastem ale to się staje coraz częstsze bólom towarzyszą wzdęcia, gazy i wielkie bekanie. wiem, że gdy był małym chłopcem przeszedł żółtaczke ale jakiego typu tego nie wiem. proszę o poradę
Obserwuj wątek
    • Gość: Andżelika Re: ból żołądka IP: *.146.103.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.12, 08:39
      Ja rowniez mam taki bol i mi nie pomaga ranigast tylko kupuje sobie BUSKOPAN i bardzo mi pomaga ale najlepiej wziac zaraz 2 tabletki bol przrstale po paru sekundach naprawde
      • m.kierzkiewicz Re: ból żołądka 13.02.12, 11:15
        Gość portalu: Andżelika napisał(a):

> Ja rowniez mam taki bol i mi nie pomaga ranigast tylko kupuje sobie BUSKOPAN i
        > bardzo mi pomaga ale najlepiej wziac zaraz 2 tabletki bol przrstale po paru sek
        > undach naprawde

Jeśli dominują objawy jelitowe to będzie pomagac, ale może to maskować poważniejszą chorobę. Potrzeba więcej danych, a najlepiej konsultacji lekarskiej.
    • z2006 Re: ból żołądka 26.01.12, 15:35
      Co do ranigastu - w przypadku tego leku dośc szybko dochodzi do tzw. tachyfilaksji:

pl.wikipedia.org/wiki/Tachyfilaksja
    • pies_z_laki_2 Re: ból żołądka 06.02.12, 23:39
      Gastrolog! Albo chociaż internista. Samo nie przejdzie, a może doprowadzić do rozwoju objawów... Dobrze byłoby zrobić badania, rozszerzoną morfologię, gastroskopię i leczyć się u profesjonalisty, a nie w kiosku z biletami :P To może być problem z woreczkiem żółciowym, żołądkiem, dwunastnicą, czy trzustką, rozpoznać i leczyć może (i powinien) specjalista.
    • m.kierzkiewicz Re: ból żołądka 13.02.12, 11:15
      Nie wiem ile lat ma mąż i jak długo są objawy. Powinien zglosić się do lekarza, zostanie zbadany, może potrzeba badań dodatkowych i otrzyma leczenie.
      Pozdrawiam
      • Gość: kakajak Re: ból żołądka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 09:25
        Mąż ma 36 lat. objawy pojawiają się od kilku miesięcy do roku. Jakiego typu będą te badania??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka