Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc!

16.01.04, 13:58
Witam,
Poszukuje kontaktu do sprawdzonego chirurga plastyka, specjalizujacego sie w powiekszaniu piersi, najchetniej z Trojmiasta.
Tematem interesuje sie od jakiegos czasu, jednak nie udalo mi sie uzyskac zadnych informacji nt. Trojmiejskich lekarzy i klinik. A moze jestesmy taka prowincja, ze takich zabiegow sie u nas nie wykonuje?
Jeszcze jedna sprawa: przyczyna, dla ktorej chcialabym sie poddac takiemu zabiegowi to znaczna asymetria piersi (lewa piers - miseczka C-D, a prawa nawet nie A), czy ktoras z Was ma lub miala podobny problem?
Wiem, ze nie jestem az tak odosobniona w tym "defekcie". W moim przypadku jest to wada rozwojowa, obie piersi sa zdrowe, to znaczy nie mam w nich zadnych wlokniakow czy guzow. Po konsulatacji z moim ginekologiem myslalam o kuracji hormonalnej, ale byloby to zbyt duze obciazenie dla mojego organizmu, a poza tym nie gwarantje powodzenia. Slyszalam tez opinie, ze podczas ciazy ta dysproporcja piersi powinna sie zniwelowac. Co prawda mysle o dziecku, jednak jeszcze nie teraz, a z drugiej strony ciaza tez nie jest gwarancja zmiany tego stanu rzeczy, poza tym obawiam sie, ze podczas ciazy ta roznica moze byc jeszcze wieksza, a takze ze moge miec problemy z karmieniem piersia.
Prosze, podzielcie sie doswiadczeniami: ja czuje sie z tym szalenie zle, nie potrafie sobie tego racjonalnie wytlumaczyc i cierpi na tym moja psychika. Jednak nie jestem desperatka i zyje normalnie, mam wspanialego meza, ktory uwielbia moje cialo. Mialam kilku partnerow wczesnie i nigdy nie spotkalam sie z ich strony z obrzydzeniem czy litoscia. Nie mniej jednak przeszkadza mi to, szczegolnie koniecznosc tuszowania tego i niemoznosc noszenia np. bluzek z dekoltem.
Wieksza piers jest naprawde ladna, ksztaltna i jedrna, chcialabym tylko miec obie takie :)
Obserwuj wątek
    • no1teresa Re: Proszę o pomoc! 04.02.04, 16:26
      Witaj,
      chyba rozumiem Twoj problem, choc mnie on nie dotyczy. Mysle, ze masz duzo
      szczescia trafiajac na prawdziwie kochajacych mezczyzn, bo w prawdziwej milosci
      nawet duzo wieksze niedoskonalosci sie nie licza.
      W kwestii lekarzy i klinik Ci nie pomoge - powiem tylko, ze widzialam operacje
      powiekszania piersi na zywo - w TV - i to wyglada naprawde okropnie!!! Byc moze
      wcale bys jej nie chciala po obejrzeniu, jak to wyglada. Poza tym komplikacje
      jednak sie zdarzaja wcale nie tak rzadko, tylko o nich sie tak nie mowi.

Ja jestem zwolenniczka naturalnych metod leczenia i wspomagania zdrowia, takich
      jak ziola, masaze, medycyna chinska, hydroterapia, zdrowe odzywianie i tryb
      zycia (aktywnosc fizyczna), oczyszczanie organizmu. W tym zakresie sluze
      swoim doswiadczeniem i wiedza.
      Jakies pol roku temu zetknelam sie z gotowymi mieszankami i preparatami
      ziolowymi na bazie
      tradycyjnej medycyny chinskiej, ktore wprowadzane sa teraz szerzej na rynek
      polski.
      Bazuja one na starozytnych recepturach, sa wysokoskoncentrowane i doskonale
      skomponowane, co oznacza rowniez skumulowana sile dzialania, skutecznosc.
      Sa tu istne cuda i jest to w zasadzie skondensowany pokarm,
      odzywka dla komorek i systemow, ktora ma za zadanie wzmocnic i zrownowazyc,
      stwarzajac tym samym warunki do regeneracji, do zdrowienia.
      Sa ziola/preparaty regenerujace organizm od srodka i od zewnatrz.
      Wszystko naturalne, reczny zbior z wlasnych plantacji w czystych rejonach
      swiata i ogrodow botanicznych, zadnej chemii na zadnym etapie. Ze dzialaja
      naprawde z dobrymi rezultatami - sa juz ponad 20letnie doswiadczenia z ponad 30
      krajow.

I teraz to, co dotyczy Twojego przypadku: sa tez mieszanki odzywcze dla
      systemu hormonalnego - dla gruczolow wydzielania wewnetrznego, bez hormonow!
      Sa przynajmniej 3 takie, ktore dostarczaja skladnikow odzywczych dla tej sfery,
      przez co reguluja i stabilizuja procesy zachodzace w systemie hormonalnym.
      jest tez odzywka dla komorek, ktora szczegolnie efektywnie wspomaga regeneracje
      nadnerczy, watroby, trzustki, nerek i systemu nerwowego.
      Podam wiecej informacji, jesli bedziesz zainteresowana.

Ponadto sama moglabys wspomagac swoj organizm przez masowanie receptorow na
      stopach, glownie: nerek, przewodu moczowego i pecherza, nadnerczy, przysadki
      mozgowej i piersi.
      Gdybys miala pytania, to chetnie odpowiem.

Tymczasem pozdrawiam
      Teresa

• edi77 Re: Proszę o pomoc! 18.05.04, 18:30
      Niestety z Trojmiasta nie znam, ale moge z czystym sumieniem polecic ci dr
      Stępniewskiego z kliniki w Poznaniu. Ja robilam sobie u niego nos ale bylo
      mnostwo kobiet ktore powiekszaly lub zmniejszaly sobie biust. Moja siostra tak
      samo jak Ty intensywnie nad tym mysli, no i zbiera kase i odwage.
      Wracajac do do tego chirurga, to jest to chirurg, ktory pracowal wiele lat w
      klinice w Polanicy Zdroju (ja jeszcze tam mialam robiona przez niego operacje)i
      jest na rowni z Kobusem (wg wielu opini nawet lepszy). Moja siostra chodzila na
      konsultacje do chirurgow we Wroclawiu i jak pytala o Stępniewskiego, to mowili,
      ze to mistrz chirurgii. Jak bedziesz na konsultacji to przycisnij go do muru i
      wypytaj sie o wszystko co chcesz wiedziec, bo cie splawi. On widzial wiele w
      zyciu powaznych defektow (zeby nie pisac kalek) i jak przychodzi do niego babka
      z jakas pierdola (oczywiscie wg niego)to moze nie chciec mu sie gadac na ten
      temat. Ale jak sie juz zdecyduje robic operacje to mozesz byc spokojna o efekt.
      A tak poza tym to jest niezly kawalarz. Zycze powodzenia!
      Acha jeszcze namiar:
      tel. 061/848-24-44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka