awerna
16.01.04, 13:58
Witam,
Poszukuje kontaktu do sprawdzonego chirurga plastyka, specjalizujacego sie w powiekszaniu piersi, najchetniej z Trojmiasta.
Tematem interesuje sie od jakiegos czasu, jednak nie udalo mi sie uzyskac zadnych informacji nt. Trojmiejskich lekarzy i klinik. A moze jestesmy taka prowincja, ze takich zabiegow sie u nas nie wykonuje?
Jeszcze jedna sprawa: przyczyna, dla ktorej chcialabym sie poddac takiemu zabiegowi to znaczna asymetria piersi (lewa piers - miseczka C-D, a prawa nawet nie A), czy ktoras z Was ma lub miala podobny problem?
Wiem, ze nie jestem az tak odosobniona w tym "defekcie". W moim przypadku jest to wada rozwojowa, obie piersi sa zdrowe, to znaczy nie mam w nich zadnych wlokniakow czy guzow. Po konsulatacji z moim ginekologiem myslalam o kuracji hormonalnej, ale byloby to zbyt duze obciazenie dla mojego organizmu, a poza tym nie gwarantje powodzenia. Slyszalam tez opinie, ze podczas ciazy ta dysproporcja piersi powinna sie zniwelowac. Co prawda mysle o dziecku, jednak jeszcze nie teraz, a z drugiej strony ciaza tez nie jest gwarancja zmiany tego stanu rzeczy, poza tym obawiam sie, ze podczas ciazy ta roznica moze byc jeszcze wieksza, a takze ze moge miec problemy z karmieniem piersia.
Prosze, podzielcie sie doswiadczeniami: ja czuje sie z tym szalenie zle, nie potrafie sobie tego racjonalnie wytlumaczyc i cierpi na tym moja psychika. Jednak nie jestem desperatka i zyje normalnie, mam wspanialego meza, ktory uwielbia moje cialo. Mialam kilku partnerow wczesnie i nigdy nie spotkalam sie z ich strony z obrzydzeniem czy litoscia. Nie mniej jednak przeszkadza mi to, szczegolnie koniecznosc tuszowania tego i niemoznosc noszenia np. bluzek z dekoltem.
Wieksza piers jest naprawde ladna, ksztaltna i jedrna, chcialabym tylko miec obie takie :)