mamalgosia 09.06.04, 14:24 Których owoców nie można popijać nieprzegotowaną wodą? Słyszałam, ze agrestu. A co z resztą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diastema Re: owoce a woda 09.06.04, 14:26 ?????????????????????????????????????a ja o takim czyms to w zyciu nie slyszalam????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: owoce a woda 09.06.04, 15:51 ja nie wiem jaki to ma zwiazek wogole te owoce i woda!!! ja tam od dziecka kranowe pije i zyje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: owoce a woda 09.06.04, 15:57 ale istotna jest ta kolejność: woda po owocach Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: owoce a woda 09.06.04, 16:19 Sadze,ze jest to stary zabobon z naszego dziecinstwa.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: owoce a woda 09.06.04, 16:41 he hehe,,,,chyba można dostać poprostu s,,,,,,,.Ja też piję kranówkę i i mi jakoś nie szkodzi po niczym.Ale jak ktoś jest wrażliwy no to może mieć niespodziankę/// Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: owoce a woda 09.06.04, 17:06 no ja kranowke po owocach tez pije!!!! nie to takie jakies wiesz chyba teksty rzeczywiscie z dziecinstwa tak jak rodzice mowia dziecku nie polykaj pestek bo ci drzewo w brzuchu urosnie - mi nie uroslo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: owoce a woda IP: *.chello.pl 09.06.04, 19:01 ppodobno nie popija się wodą jabłek, a gruszek mlekiem. To drugie sam sprawdziłem z opłakanym skutkiem, wymioty paskudne Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia zabobon zabobonem 09.06.04, 19:09 ale niektóre owoce pęcznieją, inne fermentują... sama nie wiem. Wiem tylko, że córka znajomej wylądowała w szpitalu po agreście popitym wodą nieprzegotowaną. Nie wiem co o tym myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: zabobon zabobonem IP: *.ip-pluggen.com 09.06.04, 19:43 Moj syn kiedys napil sie na peronie wody niezdatnej do picia, a uzywanej tylko do napelniania parowozow, mial wtedy 3 latka, i nic mu sie nie stalo! Jesli cos ma Ci fermentowac w zoladku, to fermentuje PO KAZDYM PLYNIE. W mojej rodzinie nigdy nic nie fermentowalo! Zreszta nie zdazy fermentowac, bo soki zoladkowe przerabiaja pokarm w ciagu 24 godzin. Ja tez to slyszalam w dziecinstwie, tak samo ze pomidor powoduje raka (bo oba czerwone???). Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: zabobon zabobonem 09.06.04, 19:57 A teraz okazuje sie,ze pomidor wlasnie chroni przed rakiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzinkas Re: zabobon zabobonem IP: 212.97.52.* 11.06.04, 14:00 zabobon i koniec We wloszech wszyscy do posilkòw wode pija i jakos nic nikomu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: zabobon zabobonem 11.06.04, 14:33 no, rzeczywiście,a owoce im się zdarzają przy posiłkach Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Halina 11.06.04, 14:33 ale ja nie mówię o piciu kranówy w 24 godziny po czymkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś