Dodaj do ulubionych

owoce a woda

09.06.04, 14:24
Których owoców nie można popijać nieprzegotowaną wodą? Słyszałam, ze agrestu.
A co z resztą?
Obserwuj wątek
    • diastema Re: owoce a woda 09.06.04, 14:26
      ?????????????????????????????????????a ja o takim czyms to w zyciu nie
      slyszalam?????????????????????????????????????
      • mamalgosia Re: owoce a woda 09.06.04, 15:44
        naprawdę?
        I nikt na tym forum?
        • diastema Re: owoce a woda 09.06.04, 15:51
          ja nie wiem jaki to ma zwiazek wogole te owoce i woda!!! ja tam od dziecka
          kranowe pije i zyje!!!
          • mamalgosia Re: owoce a woda 09.06.04, 15:57
            ale istotna jest ta kolejność: woda po owocach
            • aka10 Re: owoce a woda 09.06.04, 16:19
              Sadze,ze jest to stary zabobon z naszego dziecinstwa.Pozdrawiam.
              • vitalia Re: owoce a woda 09.06.04, 16:41
                he hehe,,,,chyba można dostać poprostu s,,,,,,,.Ja też piję kranówkę i i mi
                jakoś nie szkodzi po niczym.Ale jak ktoś jest wrażliwy no to może mieć
                niespodziankę///
                • diastema Re: owoce a woda 09.06.04, 17:06
                  no ja kranowke po owocach tez pije!!!! nie to takie jakies wiesz chyba teksty
                  rzeczywiscie z dziecinstwa tak jak rodzice mowia dziecku nie polykaj pestek bo
                  ci drzewo w brzuchu urosnie - mi nie uroslo ;)))
                  • Gość: g Re: owoce a woda IP: *.chello.pl 09.06.04, 19:01
                    ppodobno nie popija się wodą jabłek, a gruszek mlekiem. To drugie sam
                    sprawdziłem z opłakanym skutkiem, wymioty paskudne
                    • mamalgosia zabobon zabobonem 09.06.04, 19:09
                      ale niektóre owoce pęcznieją, inne fermentują... sama nie wiem.
                      Wiem tylko, że córka znajomej wylądowała w szpitalu po agreście popitym wodą
                      nieprzegotowaną. Nie wiem co o tym myśleć
                      • Gość: Halina Re: zabobon zabobonem IP: *.ip-pluggen.com 09.06.04, 19:43
                        Moj syn kiedys napil sie na peronie wody niezdatnej do picia, a uzywanej tylko
                        do napelniania parowozow, mial wtedy 3 latka, i nic mu sie nie stalo!
                        Jesli cos ma Ci fermentowac w zoladku, to fermentuje PO KAZDYM PLYNIE.
                        W mojej rodzinie nigdy nic nie fermentowalo!
                        Zreszta nie zdazy fermentowac, bo soki zoladkowe przerabiaja pokarm w ciagu
                        24 godzin.
                        Ja tez to slyszalam w dziecinstwie, tak samo ze pomidor powoduje raka (bo oba
                        czerwone???).
                        • aka10 Re: zabobon zabobonem 09.06.04, 19:57
                          A teraz okazuje sie,ze pomidor wlasnie chroni przed rakiem.Pozdrawiam.
                          • Gość: zuzinkas Re: zabobon zabobonem IP: 212.97.52.* 11.06.04, 14:00
                            zabobon i koniec
                            We wloszech wszyscy do posilkòw wode pija i jakos nic nikomu nie ma.
                            • mamalgosia Re: zabobon zabobonem 11.06.04, 14:33
                              no, rzeczywiście,a owoce im się zdarzają przy posiłkach
                        • mamalgosia Halina 11.06.04, 14:33
                          ale ja nie mówię o piciu kranówy w 24 godziny po czymkolwiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka