Dodaj do ulubionych

Zdeformowane czoło

29.02.12, 11:18
Witam. Zrobiło mi sie w ostatnim czasie coś takiego na czole (->zdjęcie). Na początku zagłębienie było małe i wąskie, w kształcie pionowego paska a niedługo potem zrobiło się szersze ku dołowi i sięga do brwi, w kszałcie odwróconego leja co widać na zdjęciu. Widać to najlepiej przy odpowiednim świetle, wiadomo światłocień i te sprawy, wygląda dość dziwacznie, żeby jeszcze miało jakiś bajerancki design to OK ale takie coś mnie drażni. Nie widziałem jeszcze u nikogo czegoś takiego, urazy mechanicze chyba odpadają, nie przypominam sobie nic co mogłoby mi zrobić taką deltę w czaszce. Co myślicie? Będę bardzo wdzięczny za opiniehttps://s2.ifotos.pl/img/cz2jpg_rxeeshe.jpg
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Zdeformowane czoło 29.02.12, 14:47
      Noś grzywkę!
      • rober15000 Re: Zdeformowane czoło 29.02.12, 17:48
        wygląd to kwestia drugorzędna;) zastanawiam się raczej, czy może mieć to jakieś ukryte zdrowotne/chorobowe podłoże czy może poprostu tak mi sie czacha kształtuje. Pytanie do osób orientujących sie medycznie :)
    • easyblue Re: Zdeformowane czoło 29.02.12, 20:40
      ♦ Gruba skóra na czole, pocięta głębokimi zmarszczkami - osłabione nerki, podwyższona zawartość płynu w organizmie
      Kurcze, nic innego w necie nie znalazłam. Może odwiedź lekarza, najlepiej jakiegoś rozsądnego.
      • rober15000 Re: Zdeformowane czoło 05.03.12, 15:33
        blue możliwe, że masz racje z tymi nerkami etc. Co prawda nigdy nie badałem nerek ale nie ździwiłbym sie gdyby coś faktycznie było z nimi nie tak, krótko mówiąc - mój styl życia i dieta pozostawia wiele do życzenia. Zupełnie przypadkiem, na anglojezycznych stronach znalazłem coś co w tymże języku określa się jako "cranium scars" czyli zwyczajnie blizny czaszki i wydaje się całkiem odpowiadać temu co mam ja (biorac pod uwage, że nic innego nie znalazłem ). Wprawdzie na zdjęciach, blizny osób, które to mają bardziej rzucają się w oczy, są jakby węższe i bardziej jak drobne rany cięte ale pewne podobieństwo występuje ( u mnie przy 95 na 100 możliwych sposobów oświetlenia twarzy ledwo co to widać). Tak czy inaczej nie dokopałem sie do żadnego źrodła, które traktowałoby to coś jako chorobę i stwarzało zagrożenie dla zdrowia. Może z wiekiem, u niektórych coś takiego poprostu sie dzieje i tyle chyba że mam implanta wszczepionego przez kosmitów albo masonerie ( znalazłem taki artykuł w temacie cranium scars ;D). Jak bedzie okazja to skocze do lekarza, a może poprostu z czasem zniknie, zobaczymy. Dzięki za trop :)
        • rober15000 Re: Zdeformowane czoło 05.03.12, 15:52
          pozatym myslę, że może to być częściowo efekt mężnienia :P mam 23 lata i tak naprawde dopiero ostatnio zaczęłem nabierać ostrzejszych rysów twarzy, gęstszy zarost i w ogóle. A mam raczej aparycje a la Daniel Day-Lewis czy Al Pacino (a te typ tak ma, że wyrzeźbione maski faceci mają), więc żaden pączek, okrągły i gładki :P
          • easyblue Re: Zdeformowane czoło 05.03.12, 19:43
            Przyjrzyj się swoim rodzicom i dziadkom /z obu stron/. Bardzo prawdopodobne, że jeżeli ma to podłoże genetyczne, to po prostu to odziedziczyłeś.
            No a poza tym, dlaczego twierdzisz, że to nie implanty wszczepione przez obcych?:))
            • rober15000 Re: Zdeformowane czoło 05.03.12, 21:11
              z tym sprawdzaniem podobieństw u dziadków to ostrożnie, co sobie ludzie pomyślą jak zobaczą, że rozkopuje groby :) rodzice za to nie mają a tych kosmitów absolutnie nie wykluczam, odwrotnie- zawsze czułem że coś jest na rzeczy:)
              • rober15000 Re: Zdeformowane czoło 05.03.12, 21:35
                jeszcze tak na zakończenie chciałem spytać jak mogę skasować cały wątek. Czy w ogóle jest tu taka możliwość? Wydaje mi sie, że moge uznać dyskusje za zamkniętą. Napisałem na forum bo nigdy nie wiadomo, czasami napewno zdarzają się przypadki super trafnej diagnozy w temacie zdrowia ale z drugiej strony rozwiązywanie tego typu problemów przez ekranem komputera to jak jedzenie skrzydełek przy reklamie KFC, lecącej w telewizji. Wobec tego chciałbym zatrzeć ślady i usunąć własny post :)
                • rober15000 Re: Zdeformowane czoło 05.03.12, 21:36
                  tzn. jedzenie kotleta, wyobrażając sobie skrzydełka lecące w telewizorze :P
                • easyblue Re: Zdeformowane czoło 06.03.12, 13:20
                  Skasować może admin ale musi mieć powody - naruszenie regulaminu. A Ty nie naruszyłeś:)
                  Ludzie piszą tu o bardzo osobistych rzeczach i wątki wiszą. Będziesz musiał pogodzić się z myślą, ze pozostawiłeś swój ślad na forum Michnikowym:)
                  No i racja, nie szukaj przodków przy pomocy łopaty, bo wtedy nawet zakopany wątek na forum Ci nie pomoże:)
    • lopi1 Re: Zdeformowane czoło 07.03.12, 14:32
      Myślę, że możesz być Kaszubem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka