kaskalewa 01.05.07, 13:29 Mam pytanie jak usuwać ze stóp zrogowacenia, musze dodać, że stpy są w fatalnym stanie, czy ktoś mógłby mi doradzić, czym usuwać ten naskórek, odciski. Polecić jakieś kremy, co jest bezpiecznie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwamartaki Re: Stopy 02.05.07, 14:56 Namocz stopy w ciepłej wodzie z płynem do kąpieli, potem użyj metalowej tarki do stóp, potem gruboziarnistego peelingu do stóp, na koniec krem jakiś wklepać. Odpowiedz Link
alex359 Vichy CORRECTEUR CALLOSITES 02.05.07, 15:03 wiem o czym piszesz bo też miałam taki problem. W wawie jest niewiele zakładów kosmetycznych, które znają się na pielęgnacji stóp cukrzyków. Sama nie usuwaj zrogowaceń ani nie używaj plastrów na odciski itp. Mi po plastrach robiły się rany. Proponuję namoczyć nogi, pumeksem bądz tarką usunąć to co najgrubsze zrobić peeling np. specjalnym kremem z avonu do stóp i na koniec posmarować Vichy CORRECTEUR CALLOSITES. Dobrym sposobem jest też sapcer po piasku nad morzem :) Te marki kremów nie są najtańsze (dla mnie jesdnak sprawdzone), ale liczy się sposób jakim usuniesz zrogowacenia. Odpowiedz Link