Dodaj do ulubionych

Nowe czasy

IP: *.gazeta.pl / *.myexodus.net 14.06.04, 18:08
W literaturze nastaly czasy, gdzie kroluja wymyslone romanse i fantazje.
Podobnie jest w medycynie - nauka oparta o doswiadczenie i weryfikowalny
eksperyment jest zacmiona przez zalew pseudonaukowych metod i teorii.
Zaczynamy, nie tylko zyc w fikcyjnym swiecie; takze w fikcyjnym swiecie sie
leczymy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Galakta Fantazja czy medycyna IP: *.gazeta.pl / *.myexodus.net 14.06.04, 18:29
      Przyklady?
      Chelatacja - dawno skompromitowana metoda a ciagle zalecana (i pozadana przez
      pacjentow) na miezdzyce i rozne inne choroby.
      DSMO - lek weterynaryjny, silny zwiazek chemiczny uzywany w przemysle - nie
      sprawdzony jezeli chodzi o objawy niepozadane i toksyczne na ludziach -
      zalecany na tym forum na stawy
      MSM - na stawy. Moze i odrobine pomoze na bol. Ale jest to produkt slaby,
      wylacznie objawowy i sporo gorszy od aspiryny.
      Artur Smutko na chore oczy - dawno odrzucone przez okulistyke teorie w
      podrasowanej prezentacji.
      Skuteczne Dieta na alergie z kurzu domowego - dobrze by bylo, gdyby to byla
      prawda
      Itd, itd, itd ... forum jest pelne tego typu rzeczy.

• Gość: Artur Re: Fantazja czy medycyna IP: *.sasknet.sk.ca 14.06.04, 18:59
        Do tego trzeba jeszcze dopisac soczek z Noni i Oberon
        • zarzyccy A dlaczego nie MEDYCYNA NATURALNA???? 06.08.04, 19:59
          Areczku, trzeba dopisać noni (nie tylko soczek, ale kapułeczki) do wielu ,
          wielu rozdziałów, bo naukowcy odkryli zaledwie kilkadziesiac składników, ale
          twierdzą, iż wiele jet jeszcze nie zbadanych. Możesz poczytać na
          www.noni.com.pl/nauka.html , ale pewnie Ci się nie chce wiedzieć nic na ten
          temat - szkoda twojej fatygi - nie czytaj!
          Masz opis w Internecie to sobie poczytaj. A co do Twojej wiedzy na ten temat
          jesteś w powijakach. Ale to wylącznie twój problem i problem twojego zdrówka...
          Przeciez nie musisz zgłebiac tych informacji, lepiej szokować ignorancją na
          forum.
          A co do składników związanych z regulacją ciśnienia , to ciekawe, czy słyszałeś
          opracowania naukowaców na ten temat - chodzi mi szczególnie o tlenek azotu
          zastępujący wspaniale nitroglicerynę - link: www.noni.com.pl/tlenekazotu.html
          Masz tu wypowiedzi wielu sław na ten temat, ale możesz je sobie ignorować,
          przecież nie grozi Ci jeszcze zawał... To dopiero około czterdzietki.
          Z Twoich wypowiedzi widać, że jesteś wścipskim młokosem i to zakompleksionym.
          Musisz tutaj się powyżywać i pokontrować. Oczywiście musisz to robić, bo
          inaczej ucierpi Twój system nerwowy i wpadniesz w depresję. I jeszcze jeden
          kompleks - pewnie w domu cięe nie doceniają i nie jesteś dla nich taki ważny -
          w szkole też. Stąd chcesz zabłysnąć na forum i tu sie odbić. To dla mnie
          oczywiste. Poczytaj "psychologie osobowości" np. Dariusza Tarczyńskiego a
          zrozumiesz.

Pozdrwówka dla Ciebie Aruś
      • Gość: are Re: Fantazja czy medycyna IP: *.clubnet.pl 14.06.04, 19:02
        > Skuteczne Dieta na alergie z kurzu domowego - dobrze by bylo, gdyby to byla
        > prawda

W przypadku mojego kuzyna - jest.
        • Gość: Artur Re: Fantazja czy medycyna IP: *.sasknet.sk.ca 14.06.04, 19:05
          Alergia jest dosc kaprysna choroba, ktora nie wiadomo dlaczego pogarsza sie lub
          poprawia. Najpewnie samo mu przeszlo, ale przypadkowo byl na jakiejs diecie i
          teraz te dwa fakty ze saba wiaze.
          • Gość: are Re: Fantazja czy medycyna IP: *.clubnet.pl 14.06.04, 19:14
            Alergia moze w ogole sama przejsc? Przedtem mial ja chyba z 15 lat. Zastosowal
            diete warzywno-owocowa.
      • Gość: rafal Re: Fantazja czy medycyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 23:36
        nie musisz rozmawiac ze mna mozesz porozmawiac z moimi pacjetami,nikt tu nikogo
        nie naciaga a wyniki sa oszolamiajace na plus przeplywy sa robione przed i po
        chelatacji chory nie chodzil a teraz chodzi
    • vitalia Re: Nowe czasy 14.06.04, 18:38
      Ale jak Gożdzikowa już raz coś powie to trudno takie myślenie zatrzymać..Myślę
      że takie podejście ludzi wynika z braku prawidłowego leczenia.Szukają więc
      wszystkiego ,aby się podratować.Przecież w ogóle nie mają dostępu do leków
      najnowszej generacji.
    • Gość: Teatre Thesaurus? Dawno nie bylo IP: 63.208.149.* 14.06.04, 21:12
      Jeszcze raz thesaurus?
      • Gość: Teatre Re: Thesaurus? Dawno nie bylo IP: 63.208.149.* 14.06.04, 21:21
        Ja zreszte wierze tylko w to co pisze Doki, Artur, Wedrowiec i moze jeszcze
        tylo 1-dna czy 2-wie osoby. Reszta wypowiedzi jest zbyt naciagana by byc
        prawdziwa.
        No, zreszta czasem zdarzy sie ktos, kto opisuje wlasne doswiadczenia z jakas
        choroba lub przygody z leczeniem. Taki opis tez jest cos wart.
        Najgorsze sa dogmantyczne opinie wyplywajace chyba z jakis indoktrynujacych
        ksiazek lub internetu. Czy ludzie sobie nie zdaja sprawe, ze sa firmy i
        producenci, ktorzy zrobia wszystko by sprzedac produkt? Wszystko jedno czy jest
        to grzybek dla chorego na raka czy srodek na wszelkie bolesci.
        No i jest tez grupa nawiedzonych, ktorzy wyciagaja dalekosiezne wnioski z
        mylnych i ograniczonych obserwacji albo forsuja zaslyszane w kolejkach po mieso
        metody.
        • vitalia Re: Thesaurus? Dawno nie bylo 14.06.04, 21:49
          Tylko,że Doki i Artur są za daleko i znikoma część ludzi może posłuchać ich rad
          niestety.Każdy przypadek jest inny i każdy chce czymś podratować zdrowie.Jedni
          wierzą,że homeopatia jest najlepsza a inni się z tego śmieją ,jeszcze inni śpią
          na materacach z gorczycy i wierzą że uleczą się z raka.Prawda jest taka że
          wiara czyni cuda czy jak???
          • wedrowiec2 Re: Thesaurus? Dawno nie bylo 14.06.04, 22:02
            vitalia napisała:

> Tylko,że Doki i Artur są za daleko

...a wedrowiec, jakkolwiek wykonuje zawód medyczny, nie jest lekarzem.
            :)
            • vitalia Re: Thesaurus? Dawno nie bylo 14.06.04, 22:13
              Ich poprostu zidentyfikowałam jako ,dalekosiężnych,A Ciebie nie wiedziałam za
              bardzo gdzie umiejscowić,,,sorry.
              • wedrowiec2 Re: Thesaurus? Dawno nie bylo 14.06.04, 22:17
                vitalia napisała:

> Ich poprostu zidentyfikowałam jako ,dalekosiężnych,A Ciebie nie wiedziałam za
                > bardzo gdzie umiejscowić,,,sorry.

:) Co pewien czas piszę na forum, że nie jestem lekarzem, i dlatego moje
                odpowiedzi dotyczą tylko wąskich zagadnień.
                Zbyt dużo widziałam, a zbyt mało wiem, bym mogła szafować na lewo i prawo
                szeroko rozumianą wiedzą medyczną.
        • Gość: w cyrku 1 Nowe czasy, stare choroby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:58
          Galakta pisze: ...także w fikcyjnym świecie się leczymy - to jednostronne
          spojrzenie. Wytłumacz chorym z wątku rwy kulszowej, czy łokieć tenisisty, że
          przez pół roku to mają fikcyjny ból a są przecież leczeni przez specjalistów z
          realnymi dyplomami. Ja taką przypadłość "załatwiam u siebie" -ból w 15minut-
          odzyskanie całkowitej sprawności 36-48h. Jedynym specyfikiem którego używam to
          polopiryna a zamiast niej mógłbym używać soku z malin. Are wspomnioał o
          alergii. Czy jeżeli dermatolog ok.30 lat temu na moje ręce /po słynnym proszku
          IXI/ przepisywał co raz mocniejsze specyfiki a jednocześnie mówił że lepiej
          tego wcale nie używać To czy ból i choroba są fikcyjne czy dermatolog leczy
          fikcyjnie. Weż cwaniaku z mlekiem pod nosem pomóż tym ludziom a nie wzdychaj o
          nowych czasach.
          • Gość: are Re: Nowe czasy, stare choroby IP: *.clubnet.pl 14.06.04, 22:19
            Co do alergii: rodzice mojego kuzyna mieszkaja na 10tym (czy tam 11tym, nie
            wiem nawet) pietrze a owoce (jak uwazaja) w dzisiejszych czasach powinno sie
            myc nawet plynem do mycia naczyn. Nic dziwnego ze dostal alergie.
            Moj kumpel: najlepszy w swojej klasie w LO z matym, pierwszy w indeksie
            informatykow na dobrej uczelni. Ma siostre. Matka - lekarz z 2 specjalizacjami.
            I kumpel i siostra maja taka alergie, ze az sie boja komarow i maluja spody
            zegarkow czyms czarnym.
            • vitalia Re: Nowe czasy, stare choroby 14.06.04, 22:24
              Spody zegarków smarują bo może mają uczulenie na nikiel,to jest bardzo
              popularna alergia...
          • vitalia Re: Nowe czasy, stare choroby 14.06.04, 22:21
            Niestety ale ,Judymowie, wymarli jak mamuty.Teraz człowiek nie tylko walczy o
            swoje zdrowie ale i o prawo do leczenia... i to jest najbardziej chore.
        • vitalia Re: Thesaurus? Dawno nie bylo 14.06.04, 22:32
          A widziałeś kiedyś rasowego REPA jak wciska często g.... warte leki !!!Znam
          lepsze ,i często lepiej działające od tych co przepisują ,,kupieni lekarze.
    • Gość: are To niech ktos... IP: *.clubnet.pl 14.06.04, 22:21
      ...kto sie czuje na silach, zrobi watek pt. "Thesaurus # 3" i bedzie po
      klopocie. Taki jest moj pomysl ;-)
    • zarzyccy Nowe czasy - XXI w. powrotem medycyny naturalnej! 06.08.04, 20:10
      MASZ RACJE, TO CO SIE DZIEJĘ TERAZ Z MEDYCYNĄ KLASYCZNĄ - AKADEMICKĄ TO
      ZUPEŁNA FIKCJA. A TE ANTYBIOTYKI - OSZUSTWO!!!

Nie wiesz o czy piszę???
      Poczytaj haslo w Encyklopedii o antybiotkach to zrouzmiesz jak one szkodzą,a w
      Internecie jest bardzo wiele na ten temat. Równiez możesz zaglądnąc na
      www.gronkowiec.pl/gronkowiec_antybiotyki.html
      a dlaczego leki chemiczne maja tak dłga litanie skutków ubocznych , łącznie ze
      ślepota i zgonem śmiertelnym, jaki moga spowodować???
      To Twoja m,edycyna klasyczna jest totalna abstrakcją w dzisiejszych czasach, a
      firmy farmaceutyczne przescigaja sie w "cudownych" lekach, które późnij
      wycofuja, bo okazało sie, że zaszkodziły zbyt wielu ludziom. Ale co oni
      zarobili, to ich - FARMACEYTYCZNA MAFIA!
      Leczymy się dziś w totalnej fikcji, chodzimy do lekarza, stosujemy chemiczne
      leki i coraz bardziej chorujemy....
      Wiedzą to szczególnie osoby, które już te drogę przez mękę przeszły.
      Gronkowiec leczony antybiotykami???
      Ale żart!!!
      Grzybica leczona antybiotykami - jeszcze śmieszniejszy przypadek!
      A co niby zapisze Ci lekarz?????

Nie rozumiesz , że współczesna medycyna to jedna wielka MAFIA???

Nie leczy ale kaleczy!!!
      I zatruwa chemią nasze organizmy, czy zastanawiałaś się nad tym????

Miłego dnia
      --------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka