Dodaj do ulubionych

ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomocy

18.03.12, 22:11
Mam mały a może duży problem. od wtorku bolało mnie po prawej stronie brzucha( ból nagle się pojawiał i znikał i znowu pojawiał i znikał głównie wieczorem) ale nic sobie z tego nie robiłam. W czwartek wieczorem i w nocy było dużo gorzej w piątek pobolewało nawet w dzień więc poszłam do lekarza. lekarz podejrzewał wyrostek więc dostałam skierowanie do szpitala. niestety w szpitalu stwierdzili, że to jednak nie to..dzisiaj (niedziela wróciłam do domu) w szpitalu ból ustal dostałam zastrzyki przeciwbólowe i kroplówki (glukoza i płyny fizjologiczne). wrócilam do domu i ból znowu się pojawił jest lekki ale jednak do tego doszedł ból prawej nogi (delikatne drętwienie);/;/ co to może być jak nie wyrostek?????
Obserwuj wątek
    • tygrysiatko1 Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 18.03.12, 23:16
      jakie są wyniki morfologii i USG??
      • matysikmarta Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 19.03.12, 08:20
        no właśnie tu jest problem bo pobrali mi tan naprawdę tylko krew..i kiedy przyszły wyniki i stwierdzili że to nie wyrostek to nawet usg nie zrobili..przytrzymali dzień i puścili do domu;/
    • go-jab Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 19.03.12, 04:08
      a jak sytuacja z woreczkiem? zolciowym tzn :)
      • go-jab Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 19.03.12, 04:10
        aha... warto tez zrobic usg/tk brzucha... moze to cysta na jajniku? moja jak wybuchla/pekla to myslalam wlasnie ze na wyrostek zchodze... a to malpa cysta... a jak mi sie woreczek zapalil to juz wogole byla masakra... tez po prawej stronie, tylko wyzej... no i w plecach sie za zaczynalo (moze tobie sie w nodze konczy) :/
        • matysikmarta Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 19.03.12, 08:24
          też pomyślałam, że może to być coś z jajnikiem;/ dzisiaj pójdę do specjalisty i zobaczymy..martwi mnie właśnie ten ból nogi i dzisiaj dolna część pleców doszła;/ a w szpitalu zamiast zrobić inne badania to tylko pobrali krew stwierdzili że to nie wyrostek i puścili do domu...
          • marianne11 Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 19.03.12, 09:30
            Ja od wielu lat miałam podobne bóle - z tym, że najczęściej po lewej stronie - i okazało się, że choruję na endometriozę. Nie wmawiam jednak chorób, raczej namawiam do przebadania się ginekologicznego.
      • matysikmarta Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 19.03.12, 18:21
        chciałam dodać, że zaczęły mnie boleć lekko plecy na dole-ból puszcza i lapie puszcza i łapie
        • easyblue Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 19.03.12, 18:44
          Pojechałabym na dyżur do szpitala - powinni pobrac krew i mocz, zrobic usg. Być moze to nerki, ale tak naprawdę trudno cokolwiek powiedzieć bez jakiś badań. Na Twoim miejscu udawałabym ledwo żywą, bo jedynie w takim przypadku zajmą się Toba tak, jak powinni:/
          • matysikmarta Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 21.03.12, 07:08
            byłam u lekarza okazało się że mam przeziębione nerki..ale więcej powie jak będą wyniki moczu..ale do ginekologa też się udam ponieważ boli mnie jajnik i doszło do krwawienia, a nie powinno ponieważ do okresu miesiączkowania mam jeszcze 10 dni..a do tej pory miałam regularne miesiączkowanie...zaznaczam, że biorę tabletki antykoncepcyjne.
            • easyblue Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 21.03.12, 18:17
              Dostałaś antybiotyk?
              Dużo pij - to bardzo ważne przy nerkach. I zakwaszaj mocz, bo wtedy baktrerie mają pod górkę:)
              • matysikmarta Re: ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomo 22.03.12, 21:23
                i sprawa się wyjaśniła...tak dostałam antybiotyki!! mam pić wodę z cytryną..okazało się że bóle jajników i brzucha są spowodowane bardzo dużymi wzdęciami ( zapchanymi jelitami)..no i niestety poszły w ruch leki i czopki..mam nadzieję, że szybko przejdzie bo inaczej zwariuje z bólu zwłaszcza wieczorami i nocą:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka