Dodaj do ulubionych

Ssanie w żołądku i sytość naraz!

IP: *.net 18.06.04, 20:25
Jak w temacie- miewam takie dni, gdy ssie mnie w żołądku (chyba w żołądku...)-
takie typowe uczucie głodu mimo tego, że jestem pełna, najedzona. Nie chodzi
mi o pokonanie głodu ze względu na odchudzanie, ale jak mogę być najedzona i
głodna naraz?!
Trochę instynktownie staram się zjeść wtedy coś tłustego lub wypić mleko i
troszeczkę pomaga, ale co mam z tym robić?
Dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Ssanie w żołądku i sytość naraz! IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.06.04, 23:26
      ssanie w żolądku jest jest typowe przy wrzodach na dwunastnicy.
      • Gość: Halina Re: Ssanie w żołądku i sytość naraz! IP: *.ip-pluggen.com 19.06.04, 01:03
        Ssanie w zoladku wystepuje przy NIEZYCIE ZOLADKA.
        W tej chorobie ma sie wrazenie jakby sie bylo glodnym ("ssie z glodu").
        Wystarczy ze sie cos zje i ssanie mija. Po godzinie znow "jestes glodna" i
        czujesz ssanie... i tak na okraglo. Moze tez spuchnac zoladek i masz problemy
        z dopieciem spodni.
        Czy tak to u Ciebie wyglada?
        • Gość: łyżeczka Re: Ssanie w żołądku i sytość naraz! IP: *.net 19.06.04, 09:33
          Dzięki Wam za pomoc :)
          U mnie to było w ogóle inaczej- jakiś czas temu w ogóle przestałam bywać głodna
          i byłam najedzona po kilku kęsach. Teraz jest już trochę lepiej, ale nadal nie
          jem jakoś bardzo dużo (tzn. ja się nie ograniczam, jem ile mogę i na ile mam
          ochotę, ale jest to mniej niż kiedyś). Z tym ssaniem to jest właśnie tak jak
          piszesz, Halino, ale nie zdarza mi się to cały czas- czasami. Spodnie dopinam,
          tzn. żołądek mi nie puchnie.
          Ale przyczyną może być lekarstwo, które biorę.
          Dzięki raz jeszcze!
          Miłego dzionka życzę!
    • Gość: malaga1234 Re: Ssanie w żołądku i sytość naraz! IP: *.escom.net.pl 19.06.04, 12:38
      Może ktoś poradzi co robić, żeby nie mieć tego uczucia ssania, bo to nie do
      wytrzymania.Przecież nie mogę cały czas brać leków typu Losec.Dopiero co
      skończyłam kurację.Dzięki z góry.
      • pia.ed LOSEC 19.06.04, 13:23
        Losec to b.drogie lekarstwo, i wlasciwie powinno byc uzywane w takich ciezkich
        stanach jak WRZODY ZOLADKA, to tego jeszcze krwawiace.
        Prawdopodobnie masz kwasne soki zoladkowe i to powoduje ssanie.

Przede wszystkim jedz MNIEJSZE porcje, to szalenie wazne, mniejsze porcje, a
        czesto. Tak aby kwas nie mogl dzialac szkodliwie na uczulony zoladek, bo
        NIEZYT ZOLADKA czesto przeksztalca sie w krwawiace ranki na zoladku.
        Poza tym jedz produkty ktore sa lagodne dla zoladka, mozna
        powiedziec "zasadowe", ktore beda lagodzily kwas.

Tu gdzie mieszkam na ssanie w zoladku, bez zadnych badan przepisuje sie tanie
        produkty z wapnia (tabletki lub plyn). Dzialaja jak oliwa na rozszalae morze.
        Zoladek sie natychmiast uspakaja i leczy.
        Jesli chcesz, to moge Ci ze starej encyklopedii zdrowia napisac co trzeba
        jesc, a czego unikac.
        • Gość: malaga1234 do pia.ed IP: *.escom.net.pl 19.06.04, 14:13
          Dziękuję za rady,tak bardzo proszę o więcej. A jak nazywają się te środki
          wapniowe?
          • Gość: justy Re: do pia.ed IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 19.06.04, 15:17
            np. rennie
            • pia.ed Re: do pia.ed 20.06.04, 02:40
              Mnie sie zdarzyl niezyt zoladka jakies 10 lat temu. Bylam zestresowana prace,
              pilam co 2 godziny kubek kawy, ale najbardziej "przyczynila sie" do tego moja
              naprawde dobra lekarka.
              Kiedy poszlam do niej, stwierdzila od razu niezyt. Przepisala mi wlasnie te
              duze, biale tabletki do SSANIA.
              Zapytalam, czy moge jednoczesnie uzywac lekarstwo ktore mialam na moj bolacy z
              napiecia kark, i wtedy przeprosila mnie ze nie zauwazyla, ze wlasnie te
              tabletki przeciwbolowe tak zle wplynely na moj zoladek, bo byl w nich kwas
              salicylowy. Kazala mi je wyrzucic, a przepisala mi inne.
      • takaka6 Re: Ssanie w żołądku i sytość naraz! 21.06.22, 21:17
        Malaga1234 ja męczę się z tym ssaniem już ponad rok. I nie znalazłam sposobu na nie. Mam wrażenie ,że gorzej mnie ssie po jedzeniu jak przed :/
        Miałaś gastroskopię?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka