Dodaj do ulubionych

Narkoza a astma..!

IP: *.czeladz.msk.pl 23.06.04, 08:47
Niedługo będę miała operacje w znieczuleniu ogólnym.Od dawna choruje na astme
(jest coraz gorzej) i dowiedziałam się że istnieje "jakieś ryzyko" podczas
podania narkozy. Podobno te dwie rzeczy nie współgrają ze sobą...Czy wiecie
coś na ten temat? Może byliscie w podobnej sytuacji? Proszę odpiszcie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: carrie Re: Narkoza a astma..! IP: *.ds.amg.gda.pl 26.06.04, 20:07
      wazne zebys powiedziala o tym anest ktory bedzie cie znieczulal. sa leki i
      sposoby tzw. " z wyboru" podczas znieczulania pacjentow z astma. nic sie nie
      martw na pewno zrobia tak zeby bylo dobrze. [pozdro
    • Gość: Doki Re: Narkoza a astma..! IP: *.106-201-80.adsl.skynet.be 26.06.04, 21:02
      To "jakies ryzyko" to napad astmy w trakcie zabiegu. Pewnie, jest. Podaje sie
      przeciez rozne leki, bywa mechaniczna manipulacja drog oddechowych. Moze sie
      zdarzyc.
      Ale z drugiej strony: nie ma lepszego miejsca pod sloncem na napad astmy niz
      sala operacyjna. Jesli gdzies jestes bezpieczna, to tam. Fachowy personel i
      sprzet pod reka. Dadza sobie rade. Sa pewne rzeczy, ktorych lepiej unikac, wiec
      informacja, ze chorujesz na astme i co wywoluje napady bedzie dla anestezjologa
      bardzo cenna.
      • Gość: Halina Re: Narkoza a astma..! IP: *.ip-pluggen.com 27.06.04, 01:52
        80-letni sasiad z astma mial operacje na zlamany staw biodrowy i nie bylo
        zadnego problemu.
        • Gość: gosiul Re: Narkoza a astma..! IP: *.czeladz.msk.pl 27.06.04, 02:01
          Dzięki! Pocieszyliście mnie a to juz troche lżej przed operacją..:) Pozdrawiam
          • yolantasen Re: Narkoza a astma..! 10.06.18, 10:57
            Mam astmę, 5 dni temu mialam operacje laryngologiczną. Bezpośrednio po operacji lekko kaszlalam, ogólnie czulam sie dobrze. Dzis kaszel narasta, robi sie mokry, boli mnie w oskrzelach. No wiec nie wiem, zależy chyba od indywidualnego stanu zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka