Gość: zosienka IP: *.core.lanet.net.pl 26.06.04, 14:26 czy to ze brałam pigułki antykoncepcyjne (przestałam stosowac 3 tygodnie temu a stosowałam przez miesiac) moze miec wplyw na wynik badan hormonow pod katem tarczycy ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zosienka Re: hormony IP: *.core.lanet.net.pl 26.06.04, 14:32 stosowalam nie przez miesiac a przez 3 , jakas zakrecona jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alin Re: hormony IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.04, 19:25 Mysle ze nie, choc nie jestem lekarzem.Moja corka ma chorobe Basedowa i tez bierze pigulki.Nawet powinna teraz brac bo w jej przapadku zajscie w ciaze jest nie wskazane.No i nigdy lekarz nie wspominal ze te pigulki maja negatyeny wplyw na tarczyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda010 Re: hormony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 19:47 Raczej nie ma wplywu samo przyjmowanie pigulek. Pigulki moga natomiast zaburzac poziom innych hormonow, a te moga wplywac na poziom jeszcze innych. Np. pigulki moga podnosic poziom prolaktyny, a ona jest powiazana z TSH i moze to miec wplyw na wynik. Ale w wiekszosci przypadkow nie maja wplywu na badanie TSH. Odpowiedz Link Zgłoś