sebodzia 03.07.04, 12:19 od ponad roku mam straszne bóle miesiączkowe, są to ataki bólu nie do wytrzymania, 2 tabletki nospy i 2 ibupromu max naraz, ledwie co pomagają. Jak się tego pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: bóle miesiączkowe 03.07.04, 15:52 Wykluczyć u lekarza ewentualną przyczynę. Nie piszesz, czy to zrobiłaś. Równie dobrze może się okazać, że taka jest Twoja uroda, ale trzeba wykluczyć inne przyczyny, a trochę ich jest 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
tatamta Re: bóle miesiączkowe 03.07.04, 22:42 spróbuj brać tabletki rozkurczowe np. nospe trzy dni przed okresem, co 8-12h. tak mi doradził lekarz. u mnie efekt kiepski ale może Tobie pomoże. pomaga tez ciepła kąpiel. ból wzmaga się przy dużym wysiłku!! Odpowiedz Link Zgłoś
licealistka Re: bóle miesiączkowe 04.07.04, 10:46 Pomaga doraźnie, ale nie leczy Pyralginum [mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwy] w ampułkach. Ma fatalny smak, ale po ok. ᡴ minutach przestaje boleć. Jest na receptę. Niektórym kobietom przy silnych bólach ginekolodzy przepisują tabletki hormonalne, niwelują ból. Rozwiązanie może nie dla każdej, ale chyba warto nad tym pomyśleć. No i idź koniecznie do lekarza, może zaproponuje jakąś skuteczniejszą metodę, albo przepisze inne, silniejsze leki przeciwbólowe. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: bóle miesiączkowe IP: *.net-serwis.pl 04.07.04, 10:59 nie ma czegos takiego, jak "taka uroda", to tylko znaczy, ze nie udalo sie na gruncie medycyny oficjalnej ustalic przyczyny mozna regulowac system hormonalny ziolami na bazie tradycyjnej medycyny chinskiej, przesle info na zyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
sebodzia Re: bóle miesiączkowe 05.07.04, 08:40 bardzo proszę o info na mail: aga29wawa@wp.pl, z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: bóle miesiączkowe IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 05.07.04, 12:22 ja tez tak mam ale tylko w 1 gora 2 dzien ! strasznie boli nie moge nic zrobic a ciepla kapiel dzis tylko pogorszyla sprawe wzielam 2 nospy ale po 1h bolalo dalej pozniej okazalo sie ze znow wczoraj cos mi sie przylepiło do zoladka i po ziolach zwrocilam i dopiero traz jak zazylam pyralgine to przestalo bolec - konałam od 9 h a jest 12:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieyo Re: bóle miesiączkowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 19:11 Bezwzględnie idź do ginekologa. W pierwszej kolejności należy wykluczyć endometriozę - bolesne miesiączki to podstawowy objaw tej choroby. Można ją leczyć wieloma sposobami ale najpierw trzeba rozpoznać, być może będzie konieczna laparoskopia. Owszem, preparaty hormonalne (antykoncepcyjne) mogą w znacznym stopniu złagodzić dolegliwości ale, jak wspomniałem na początku, wizyta u lekarza to podstawa. Nie polecam żadnych ziółek i innych cudów chińskiej "medycyny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: bóle miesiączkowe IP: *.net-serwis.pl 05.07.04, 19:14 a ja polecam, bo wiem, co polecam Odpowiedz Link Zgłoś