Dodaj do ulubionych

dziwny problem...

05.07.04, 00:42
otoz od dluzszego czasu zauwazam ze pomimo iz starannie dbam o higiene jamy
ustnej ,mam nieprzyjemny zapach z ust.co jakis czs np.podczas kaslania
wypluwam(przepraszam wrazliwcow)male kawalki niestrawionego(badz trawionego
wlasnie)pokarmu;tak jakby zamiast dostawac sie do zoladka osadzlo mi sie to w
okolicy gardla..wszystkie zeby mam wyleczone ,chodze regularnie do
dentysty.czy ktos z was wie co to moze byc??i jaka jest przyczyna???
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tymma Re: dziwny problem... 05.07.04, 00:50
      z tym wypluwaniem resztek pokarmu to takie refluksowe jakby. A piecze w
      przełyku? Kwaśno w ustach?
      • agarsugar Re: dziwny problem... 05.07.04, 01:03
        nie,to tak jakby w okolicy mojego gardla zbieral sie pokarm i czasem kawaleczki
        podczas kaszlu sie odrywaja i wydostaja na zewnatrz.czasem czuje tak jakbym
        miala jakas kulke w gardle...
        • Gość: Anka Re: dziwny problem... IP: *.agh.edu.pl 05.07.04, 22:18
          Może masz uchyłek przełyku. Idź do gastrologa.
        • mysiam1 Re: dziwny problem... 06.07.04, 00:42
          To pewnie nie pokarm, a czopki z migdałów - obejrzyj soie dokładnie gardło.
          • agarsugar Re: dziwny problem... 06.07.04, 23:20
            mysiam1 napisała:

> To pewnie nie pokarm, a czopki z migdałów - obejrzyj soie dokładnie gardło.

myslisz ze to moze byc to?bardzo czesto mam powiekszone migdaly i boli mnie
            gardlo.nie szlam z tym do lekarza bo podejrzewam ze to na tle alergicznym.tylko
            nie bardzo wiem jak to gardlo obejrzec...czy myslisz ze lekarz mnie wysmieje
            jak z tym pojde??i czy to moze byc przyczyna tego brzydkiego zapachu??..bede
            wdzieczna za odpowiedz!!
            • mysiam1 Re: dziwny problem... 06.07.04, 23:30
              Ojej, weź lusterko, stań pod lampą, wystaw język i powiedz "aaaa" i "eee", i
              sprawdź, czy nie masz na migdałkach takich grudek. Jeśli je przypadkiem
              wyplujesz, to sprawdź, czy nie pachną tak dziwnie "jodynowo". Sama mam coś
              takiego i najdziwniejsze z tego jest to, że kiedy mam zapalenie gardła i b.
              mnie boli, to ich nie ma, pojawiają się dopiero później i nic mnie to nie boli;
              czasem tylko tak dziwnie drapie. Pewnie powinnam mieć wycięte migdały, ale ja
              na to po prostu nie mam czasu.Aha, ja tez mam alergię i takie szczypanie gardła
              w połączeniu z tymi grudkami zdarzało mi się przy nasileniu alergii, ale nie
              tylko. Na pewno jednak nie ma to u mnie większego związku z infekcjami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka