Dodaj do ulubionych

Co na ból korzonków?

31.10.12, 23:24
Witajcie. Mam następujący problem, chyba wczoraj założyłam na spacer zbyt krótką kurtkę i przeziębiłam sobie korzonki. Bardzo mnie bolą i muszę leżeć szczelnie opatulona w łóżku. Zastanawiam się, co robić, czy powinnam iść pojutrze do lekarza? Czy są jakieś domowe sposoby na pozbycie się tego bólu? Co powinnam zrobić? Założyć jakąś grubszą bieliznę, czy co?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Co na ból korzonków? 01.11.12, 09:07
      Ciepła bielizna, a pod nią na skórę przylepić kapsiplast lub wetrzeć mazidło pieprzowe. Jeszcze jakieś witaminy z grupy B jakoby pomagają, ale nie pamiętam dokładnie.

Zresztą w domu możesz rozgrzewać to miejsce na różne sposoby - termofor, poduszka elektryczna, gorący prysznic.

Poza tym są leki na receptę (jakiś mefacit, czy metindol), trzeba jednak pamiętać, że nie są obojętne dla żołądka.
    • wilga52 Re: Co na ból korzonków? 01.11.12, 13:42
      Ojej to problem jaki i ja mam. Korzonki trzeba nagrzewać, do łóżka i okładać gorącymi okładami żelowymi lub termofor , witaminę B, biorę DICLOFENAC GSK w czopkach aby chronić żołądek. Przeszłam wszystkie badania u neurologa dostałam informację do lekarza rodzinnego to teraz tylko iść i leki wypisać, lub lekarza do domu zawezwać.
      • aqua48 Re: Co na ból korzonków? 02.11.12, 17:55
        Na zapalenie korzonków pomaga witamina B, ale w zastrzykach domięśniowych, nie w tabletkach.
      • finkadk Re: Co na ból korzonków? 07.11.12, 13:14
        Wychłodzenie nerek .......
        • kfadam Re: Co na ból korzonków? 29.11.12, 13:02
          Jesli to korzonki to ból jest efektem zwyrodnienia kregoslupa i ucisku na nerw kulszowy. Jesli czujesz usztywnienie tej czesci kregoslupa i bol przy pochylaniu i skretach to nie nagrzewaj a wrecz rzeciwnie rano i wieczorem na piec minut worek z lodem na krzyz a potem duzo masci przeciwzapalnej np. Dicloziaja, ból zlagodzi i usunie stan zapalny voltare activ forte 3x2 przez trzy dni,alev 2x2 przez dwa dni ochronnie na zoladek ranigast 2x1przy jedzeniu. Na you tybie znajdz cwiczenia metoda Mc Kenziego powinny ustawic kregoslup jesli ból sie bedzie nasilał to wizyta u fizjoteapeuty i manualne ustawenie kregoslupa chemia tylko maskuje problem wyleczyc moze tylko ustawienie kregoslupa.
          Pozdrawiam KA
    • marbor1 Re: Co na ból korzonków? 02.11.12, 22:58
      Gorąco polecam kupić sobie ocieplacz z żywej owczej wełny na lędźwia. Ja w okresie zimy nie rozstaję się z nim.
    • komanchu Re: Co na ból korzonków? 06.11.12, 19:38
      Natrzyj bolące miejsca Neo-Capsidermem. Bodajże najskuteczniej rozgrzewająca i minimalizująca ból maść dostępna na polskim rynku. Pomaga na wszelkie przewiania, nerwobóle, korzonki i bolące stawy przy grypie.
    • trucksy Re: Co na ból korzonków? 04.12.12, 07:09
      A tam, od razu bieliznę... Ja z "obeliksów" zrezygnowałam, jak zaczęłam nosić pasy nerkowe (motocyklowe, modne ostatnio hippsy, czy inne) i na przeziębione korzonki jak najbardziej mi pomaga :3
    • apo-discounter.pl Re: kompres rozgrzewający 10.08.15, 22:24
      Polecam kompres rozgrzewający na ból pleców, który działa w obszarach biodrowych i lędźwiowych. Jego elektrody grzewcze osiągają pożądaną temperaturę w ciągu 30 minut. Kompresu nie należy nosić dłużej niż 8 godzin, ani podczas snu.

www.apo-discounter.pl/doc-therma-kompres-rozgrzewajacy-na-bol-plecow-p-57814.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka