gramos2 09.11.12, 21:05 Jak w temacie bardzo proszę o o pinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgg1 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 09.11.12, 23:39 ja bralam i to dlugo, watek wyzej - jestem po artroskopii kolana, drugie tez mnie czeka... na razie nie doszlam do formy z pierwszym.... Powiem tak....poprawe widze w jednym kolanie, w ktorym proces chondromalacji byl II stopnia. Od III stopnia (moje prawe kolano po artroskopii i tzw. "shaving" rzepki niestety, ale tutaj nie ma wplywu. Jesli masz poczatkowe problemy z chrzastka to lykaj..najlepiej zrob kuracje 2 mies, mies. przerwy i znow 2. Jest to b.dobry i stosunkowo niedrogi lek. Nie polecam drogich zastrzykow, nie zdzialaja cudow - usmierza tylko doraznie bol, nie wylecza a moga zniszczyc staw. Zanim wezmiesz lek idz na rezonas tkanek miekkich - kolana oczywiscie, bo tylko to badanie ustali stopien chondromalacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 09.11.12, 23:41 aha, ja bralam Flexus w tabl.- takie czarne opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 10.11.12, 11:06 To, że ktoś miał artoskopię kolana to jeszcze nie znaczy, że ma jakiekolwiek pojęcie o diagnostyce i leczeniu narządu ruchy. Liczba bzdur nagromadzonych w Twojej wypowiedzi wręcz razi. Wracając do pytania to zastrzyki Flexus Fluid nie mają nic wspólnego z suplementem Flexus w postaci tabletek. Flexus Fluid są preparatem na bazie kwasu o hialuronowego. Jednym z wielu na rynku: Hyalgan, Synvisc. Przynoszą one krótkotrwała poprawę w niektórych zaburzeniach stawu kolanowego. Przez polskich ortopedów są stanowczo nadużywane wobec braku umiejętności dokładnej diagnostyki oraz możliwości właściwego leczenia. Właściwie największą ich wadą jest cena, komplikacje po tego typu iniekcjach są rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
labadine Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 10.11.12, 11:51 lepiej i taniej stracic na wadze i duzo chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 10.11.12, 14:36 kradam napisał: > To, że ktoś miał artoskopię kolana to jeszcze nie znaczy, że ma jakiekolwiek po > jęcie o diagnostyce i leczeniu narządu ruchy. Liczba bzdur nagromadzonych w Two > jej wypowiedzi wręcz razi. ja nikogo nie zdiagnozowalam i nie zamierzam, dokladniej czytaj co ludzie pisza. Pisze o doswiadczeniach z Flexusem , to co Ty piszesz swiadczy o tym, ze to Ty mnie zdiagnozowalaes. Flexus Fluid są preparatem na bazie kwasu o hial > uronowego. Jednym z wielu na rynku: Hyalgan, Synvisc. Przynoszą one krótkotrwała poprawe w niektórych zaburzeniach stawu kolanowego. i to wlasnie napisalam w moim poscie. Przez polskich ortopedów > są stanowczo nadużywane wobec braku umiejętności dokładnej diagnostyki oraz moż > liwości właściwego leczenia. Właściwie największą ich wadą jest cena, komplikac > je po tego typu iniekcjach są rzadkie. ale sa, a wielu ortopedow b.chetnie sprzedaje i podejmuje sie iniekcji, czasem konczy sie to uszkodzeniem nerwow lub zakazeniem. Nie wiemy jaki problem zdrowotny i wiek ma nasz rozmowca, wiec trudno jest mowic o sposobach leczenia. Moze chodzi tylko o profilaktyke. Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 10.11.12, 14:36 a ty jestes ortopeda? Odpowiedz Link Zgłoś
plisken777777 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 12.03.25, 16:04 Witam, można jakiś namiar do Pana?? Moj tel 535949198 prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 10.11.12, 14:43 mgg1 napisała: > aha, ja bralam Flexus w tabl.- takie czarne opakowanie. podaje ci link: www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=10542&n=flexus-tabletki-na-stawy-biocell-collagen-ii-na-stawy-30tabl-cena.html Odpowiedz Link Zgłoś
grazka103 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 23.02.14, 14:46 Ja mam Chondromalacje rzepki 2 stopnia. Mialam 3 razy zadtrzyki Flexus. Szczerze... Nie widzialam zadnej roznicy poprawy. Kazdy z nad jest inny i u kazdego chondromalacja przechodzi inaczej. Bylam u innego ortopedy i on powiedzial, ze te zadtrzyki nie pomagaja, ze sa kiepskie. Sa lepsze zadtrzyki. Ale trzeba za nie zaplacic od 500zl do 1300zl Odpowiedz Link Zgłoś
gramos2 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 10.11.12, 19:44 Bardzo dziekuję wszytskim za opinię i proszę o jeszcze. Mam problem z mała ilością mazi stawowej w kolanach. Ortopeda powiedział, że te zastrzyki powodują jej uzupełnienie, trochę mnie to zdziwiło no ale to on w końcu jest lekarzem. Jeśli ktoś brał te zastrzyki to bardzo proszę o info na temat efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
wemasc Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 02.10.13, 12:26 Ja brałem, w moim przypadku taką samą decyzje o zastrzykach podjęli niezależnie i reumatolog i ortopeda. środki doustne nie przynosiły efektu a po serii 3 dawek kolano pracuje o niebo lepiej. "nie zacinia się " nie strzela i dużo mniej trzeszczy. o tym zabiegu decyduje lekrz i sam go wykonuje. Są srodki które dozuje się tylko raz na rok - narazie bardzo drogie.\Flexus - dawka 25 mg - cena 140 pln - dobra cena. Osobiście polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 10.11.12, 21:26 Jesli chodzi o zastrzyki na bazie kwasu hialuronowego to daja rozne efekty. Jednym daja poprawe na kilka miesiecy, sa pacjenci, ktorzy maja spokoj i 5 lat. Cena moze wysoka, ale moim zdaniem warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
asis09 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 02.10.13, 14:43 brałam zastrzyki, g... pomogło. A okazało się boreliozą Odpowiedz Link Zgłoś
osa102 Re: Czy ktoś brał zastrzyki Flexus Fluid na kolan 09.04.14, 15:58 Jestem dopiero po pierwszym zastrzyku, nie bolało, ale jak mozna przypuszczać róznica jest niewidoczna. Odniosę sie do ceny. Mój lekarz ma umowę bezpośrednią z hurtownikiem i ja placę po 60 zl za jeden zastrzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mnk.kudla ... 14.05.14, 21:20 Witam, czy używał ktoś FLEXUS FLUID ONE ? Tata ma wykupić jednorazową kurację, i prosił aby zapytać o opinie, czy jest to w ogóle skuteczne i czy warto dać te 1000 zł. Czy czuć różnicę ? proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: ... 15.05.14, 13:26 Opinię?! Przecież tu każdy dureń może napisać cokolwiek, w szczególności ten ktoś może być opłacany przez producenta tego środka. A co do skuteczności to mierzy ją się trochę inaczej niż pojedyncze opinie. Dużo zależy od tego co pacjentowi dolega. Jeśli jest to zdiagnozowana choroba zwyrodnieniowa to tego typu zastrzyki mogą dać czasową poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś