Dodaj do ulubionych

bardzo proszę o pomoc

IP: *.mtvk.pl 15.07.04, 21:26
bardzo prosze o interpretację wyników wymazu z warg sromowych:"mieszana flora
bakteryjna z rodziny Enterobacteriacea 2 rodz. i ziarniaki Gram+" Dodam, że
mała ma 3lata.Badania zlecono ponieważ mała ma kremowo-białą wydzielinę na
wargach s. i w okolicach cewki moczowej, czasem skóra w tych okolicach piecze
ją po kąpieli lub siusiu, pomaga tormentiol , trwa to ponad rok,brak innych
dolegliwości. Serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • qoo Re: bardzo proszę o pomoc 15.07.04, 22:17
      Mala ma infekcje bakteryjna, beztlenowe bakterie gram ujemne i gram dodatnie.
      Nie moge Ci powiedziec o jakie bakterie dokladnie chodzi bo samych tylko gram
      ujemnych jest 13 rodzajow, ok 50 gatunkow i 2100 odmian serologicznych. Gram
      ujemne to np. salmonella lub paleczki duru brzusznego a gram dodatnie to np.
      gronkowiec. BIEGNIJ JAKNAJSZYBCIEJ Z WYNIKAMI DO LEKARZA !!!
      • Gość: mama:( Re: bardzo proszę o pomoc IP: *.mtvk.pl 15.07.04, 23:00
        Gronkowiec to chyba coś b. poważnego? Lekarz widział wyniki(dziś):"nie jesteśmy
        sterylni, nie ma powodu do niespokoju" tylko Siostra w przychodni
        była "niespokojna"....Nasz Pediatra na urlopie.Czy to "coś" bardzo poważnego?
        Czy mogę poczekać 2tyg.? Serdecznie dziękuje za odpowiedź.
        • qoo Re: bardzo proszę o pomoc 15.07.04, 23:34
          tego nie wiem nie chce siac paniki. To wcale nie musi byc gronkowiec jest
          jeszcze chyba z 1000 mozliwosci. Ale ... tez jestem mama dziewczynki i ja bym
          chyba nie czekala z wizyta u lekarza az 2 tygodnie, tym bardziej ze chodzi o
          drogi rodne lub moczowe a poza tym po takim czasie nie wiadomo w jakim stadium
          znajduje sie ta infekcja.
          • Gość: mama:( Re: bardzo proszę o pomoc IP: *.mtvk.pl 16.07.04, 11:56
            Bardzo dziękuje za pomoc.Jestem w tej dziedzinie laikiem, dodam fakt,iż maleńka
            miała robiony posiew moczu(tego samego dnia), wynik:10"do3"-posiew ujemny.Moje
            obawy rosną,ponieważ takie objawy jak opisałam, ma od ponad roku.Jeżeli to jest
            poważna infekcja to dlaczeg nie zauważyłam innych objawów?(Jakie one moga być?)
            Czy można przeprowadzić "jakieś" dodatkowe badania, które wykluczą bądź
            potwierdzą wyniki już wykonanych badań? Gdy to się pojawiło (miała wówczas 1-
            2lata)lekarz stwierdził, że to jej system obronny...Teraz przeprowadzono
            badania ponieważ miała zapalenie ukł. mocz.Bardzo dziękuję za poświęcony mi
            czas.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka