Dodaj do ulubionych

Opryszczka na nosie

24.03.13, 23:57
Od dwóch miesięcy walczę z opryszczką - smarowałam różnymi domowymi sposobami, ale to ciągle powraca. Teraz zaatakowało okolice nosa, dokładnie tuż pod dziurkami w nosie. Jak to skutecznie leczyć?
Obserwuj wątek
    • kasiulenka30 Re: Opryszczka na nosie 25.03.13, 21:38
      Nie wiem jak jest u ciebie, ale u mnie opryszczka na nosie (dokładnie na jednym z płatków) pojawiała się niemal zawsze jak miałam katar. Mianowicie zawsze było to tak, że skóra na nosie była podrażniana i poraniona przez ciągłe wycieranie chusteczkami i zaraz w tych miejscach pojawiała się brzydka, szpecąca i bolesna opryszczka. W końcu zaczełam robic tak, ze jak tylko zaczynam miec katar, po kazdym uzyciu chusteczki smaruję nos tłustym kremem, najczesciej z wit. A (takim tanim z apteki) i nie dopuszczam do powstania podrażnienia. Odkąd tak robię, nie miałam opryszczki na nosie.
      • jedynybzyk Re: Opryszczka na nosie 26.03.13, 00:52
        Heviran w tabletkach (niech lekarz przepisze) heviran w masci I inne bez recepty.
    • goodman41 Re: Opryszczka na nosie 03.04.13, 20:56
      Srebro koloidalne jest bardzo skutecznym srodkiem do likwidacji skutkow wywolanych przez tego wirusa HSV. Po okolo 10 minutach po kilkakrotym posmarowaniu swedzacego miejsca, wskazujacego na pojawianie sie pecherzykow, wirus zostaje unieszkodliwiony.
      Kazdy z nas ma w sobie bardzo skuteczne lekarstwo przeciw objawom tego wirusa.
      Nasiusiac do szklaneczki i wcierac palcem mocz wielokrotnie w chore miejsce.
      Sprawdz na sobie, zanim zaczniesz kpic i krytykowac ten zabieg.
    • ma-rzena Re: Opryszczka na nosie 08.04.13, 00:10
      Na mnie podziałały jedynie tabletki przeciwwirusowe na opryszczkę - zapytaj internisty. Chodzi po prostu o to, żeby zwalczyć wirusa od środka, a nie smarować czym popadnie, bo to tylko może zaostrzyć objawy, a przyczyny nie usunie.
      • goodman41 Re: Opryszczka na nosie 08.04.13, 14:07
        ma-rzena napisała:

" Na mnie podziałały jedynie tabletki przeciwwirusowe na opryszczkę - zapytaj internisty. Chodzi po prostu o to, żeby zwalczyć wirusa od środka, a nie smarować
        czym popadnie, bo to tylko może zaostrzyć objawy, a przyczyny nie usunie. "
        Czyli nagonka do internisty. A internista-konowal przypisze antybiotyki na wirusa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka