Dodaj do ulubionych

czy to może byc objaw nerwicy????

21.04.13, 19:30
kochani pierwszy raz sie zdarzylo mi to ale dbam o siebie.jem dobrze i nie wiem czemu sie tak stalo..jestem nerwowa cholernie(kiedys mialam nerwice lękowa )ale nie chce tego wiązać na razie z nerwami bo to może cos powaznego i jutro ide chyba na badania bo sie wystraszyłam

dzis prawie zemdlalam w kosciele..
stoje sobie całą msze i pod koniec nagle czuje jakies takie mdłości i dreszcze przy tym i nagle zatkało mi całe uszy i nie slyszalam prawie nic....szybka zdażyłam wyjsc z kosciola i jakos przeszlo powoli ale obawiam się ,że cos nie tak ze mną ....bo akurat wtedy nie denerwowalam sie i nigdy jeszcze nie mialam takiego uczucia jak dzis...ze zatkalo mi uszy przy tym..
czy to moze byc objaw nerwicy czy raczej cos powaznego z sercem itd??
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: czy to może byc objaw nerwicy???? 21.04.13, 22:02
      Nie stój w kościele, a jak już musisz, to przynajmniej się o coś opieraj. Ja nie wytrzymałabym całej mszy stojąc - ciśnienie mi wtedy spada i doopa. Też kiedyś zemdlałam prawie i od tego czasu podpieram ściany albo siedzę:P
      To się nazywa ciśnienie ortostatyczne, nic groźnego. Możesz przy okazji powiedziec o tym rodzinnemu. Niech da Ci na podstawowe badania, nie zaszkodzi.
      • aqua48 Re: czy to może byc objaw nerwicy???? 22.04.13, 20:15
        Zmierz sobie ciśnienie krwi i na wszelki wypadek noś przez jakiś czas kawałek czekolady lub kostkę cukru w kieszeni. Poza tym w kościele siadaj, nie stój i wybieraj te w których są pootwierane okna, za to nie ma tłumu - jeden płaszczyk wyjęty po zimie z naftaliny potrafi ściąć z nóg. W moim kościele parafialnym co niedziela komuś robi się słabo, bo cyrkulacja powietrza jest tam źle rozwiązana.
    • panialien cisnienie mam dzis 98/70...za niskie? 22.04.13, 21:14
      wczoraj podejrzewam ze mialam podobne :(
      ale jeszcz jutro mam miec okres wiec wszystko naraz sie sklada..
      nie wiem juz sama od czego ta slabosc bo nigdy nie zemdlalam w zyciu mimo ze zawsze mam cisnienie maks 115/70
    • graz-ynaj Re: czy to może byc objaw nerwicy???? 28.04.13, 19:29
      Zaburzenia nerwowe, potocznie zwane nerwicami, sprawiają, że osoby dotknięte taką dolegliwością czuja się niekomfortowo, co wyraźnie przekłada się na ich życie osobiste czy relacje z bliskimi. Skutki bywają bardzo rożne i niestety trudne do przezwyciężenia. Rozróżniamy nerwicę lękowe, żołądkowe ja u siebie zauważyła nerwicę żołądkową objawia się tym, że gdy mam gdzieś dalej jechać to wtedy dostaję rozstroju żołądka.
      • graz-ynaj Re: czy to może byc objaw nerwicy???? 28.04.13, 19:31
        Zaburzenia nerwowe, potocznie zwane nerwicami, sprawiają, że osoby dotknięte taką dolegliwością czuja się niekomfortowo, co wyraźnie przekłada się na ich życie osobiste czy relacje z bliskimi. Skutki bywają bardzo rożne i niestety trudne do przezwyciężenia. Rozróżniamy nerwicę lękowe, żołądkowe ja u siebie zauważyła nerwicę żołądkową objawia się tym, że gdy mam gdzieś dalej jechać to wtedy dostaję rozstroju żołądka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka