Dodaj do ulubionych

bol kolana

20.11.11, 20:36
Od kilku dni boli mnie lewe kolano, bol pojawia sie po dluzszym siedzeniu ze zgietymi, podwinietymi nogami, czesto jak bawie sie z dziecmi siedze tak na podlodze. W czasie siedzenia nie boli, dopiero jak wstaje i rozprostowuje noge zaczyna bolec, najpierw mocno a po chwili jak pochodze przestaje i w ogole go nie czuje. Jak siedze w normalnej pozycji na krzesle czy kanapie i wstaje tez nie boli, tylko jak jest mocno zgiete i krotko po rozprostowaniu, rozruszaniu. Bol zlokalizowany jest od wewnetrznej czesci kolana, po prawej gornej stronie rzepki. Nie mialam zadnego urazu, nie uprawiam sportu, jestem szczupla, kolano nie jest obrzekniete, nie czuje tez bolu jak je uciskam palcami.
Wiktorze czy moglbys prosze mi cos przepisac, co moze byc przyczyna tego bolu?
Obserwuj wątek
    • zbyszekdziopa Re: bol kolana 21.11.11, 00:15
      beata_17 napisała:

>Od kilku dni boli mnie lewe kolano, bol pojawia sie po dluzszym siedzeniu ze zg
      > ietymi, podwinietymi nogami ........

To po co tak siedzisz, rozumu nie masz? Położ się na brzuchu lub plecach, możesz też stanąć na głowie jeśli potrafisz
    • wiktor.online Re: bol kolana 21.11.11, 07:04
      Taki bol jest charakterystyczny dla zwyrodnienia stawa. Rob rentgen, na zdieciu zobaczysz ta przyczyne bolu. Leczenie homeopatyczne mozliwe i czesto jest bardzo skuteczne.
      • beata_17 Re: bol kolana 21.11.11, 08:46
        ok, dzieki.
        • beata_17 Re: bol kolana 26.11.11, 22:05
          bylam u mojego lekarza domowego i po zbadaniu kolana zdiagnozowal tendinitis, wg niej to bardziej przeciazenie niz zapalenie sciegna. Przepisala terapie ultradzwiekami, mam nadzieje ze pomoze. Moge wziac jeszcze jakies kuleczki czy poczekac na efekt ultradzwiekow?
          • wiktor.online Re: bol kolana 26.11.11, 22:18
            Nie mam symptomow oraz innych informacji dla tego zeby przepisac lek.
            • beata_17 Re: bol kolana 26.11.11, 22:34
              1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budowa ciała)
              kobieta,34 lata, szczupla
              2. Szczegółowy opis dolegliwości.
              Od kilku dni boli mnie lewe kolano, bol pojawia sie po dluzszym siedzeniu ze zgietymi, podwinietymi nogami, czesto jak bawie sie z dziecmi siedze tak na podlodze. W czasie siedzenia nie boli, dopiero jak wstaje i rozprostowuje noge zaczyna bolec, najpierw mocno a po chwili jak pochodze przestaje i w ogole go nie czuje. Jak siedze w normalnej pozycji na krzesle czy kanapie i wstaje boli ale mniej niz jak jest mocno zgiete. Po rozprostowaniu, rozruszaniu przestaje bolec. Jak wyprostowuje i zginam noge cos przeskakuje w kolanie. Bol zlokalizowany jest od wewnetrznej czesci kolana, po prawej gornej stronie rzepki.
              3. Jakie były pierwsze objawy choroby? Kiedy się pojawiły i w jakich okolicznościach?
              jw
              4. Co mogło być przyczyną choroby (proszę opisać czynniki, które mogły mieć wpływ na rozwój choroby - strach, przygnębienie, ból, zbyt wysoka temperatura, nadmierna wilgoć powietrza, przemęczenie, obciążenie pracą, złe odżywianie, szczepienie itp.)
              Czesto siedze z podwinietymi nogami i "po turecku". Przez ostatni rok jak karmilam piersia tez tak siedzialam w fotelu, ze reke z dzieckiem opieralam na kolanie.
              5. Ogólny wygląd pacjenta: rozpalony, blady, zwiększenie potliwości. (Jeśli się poci to jak i gdzie najwięcej?)
              Kolano nie jest obrzekniete ani zasinione, zaczerwienione.
              6. Zachowanie pacjenta: apatyczny, senny, niegrzeczny, pobudzony, drażliwy, agresywny względem otoczenia, szuka towarzystwa lub go unika.
              Wszelkie nietypowe i niepokojące zmiany w wyglądzie, zachowaniu i psychice, które wystąpiły w momencie zachorowania.
              7. Jaka tendencja wystąpiła w czasie choroby: uderzenie gorąca (rozpalenie) czy marznięcie?
              8. Czy występuje gorączka? Jak wysoka?
              nie
              9. Temperatura głowy, ciała, rąk, stóp w dotyku (ręce i nogi bardziej gorące niż normalnie, czy są normalne mimo gorączki?)
              10. Kiedy i gdzie pacjent czuje się lepiej, a kiedy gorzej (na świeżym powietrzu, w ciepłym pokoju, przy świetle, w ciemności, zmiany pozycji ciała, w ruchu, podczas odpoczynku)?
              11. Czy nasiliło się pragnienie z powodu choroby (jakie płyny preferuje, w jakiej ilości i temperaturze)?
              nie
              Czy spożywane płyny mają wpływ na samopoczucie pacjenta (jeśli tak, to jakie)?
              12. Czy wystąpił brak apetytu? Czy spożywane produkty miały wpływ na samopoczucie pacjenta?
              nie
              13. Czy wystąpiły jakiekolwiek zmiany w wyglądzie języka, ust, innych błon śluzowych (wilgotność, kolor, struktura, zapach itp.)?
              nie
              14. Czy wystąpiły nudności, wymioty, biegunka, nadmierna potliwość, wzdęcia? (Cechy charakterystyczne przypadłości.)
              nie
              15. Wcześniej przyjmowane środki homeopatyczne (jakie, kiedy, w jakich potencjach):
              zadne
              • wiktor.online Re: bol kolana 26.11.11, 23:12
                Nie prosilem wypelniac kwestionariusz ostry. Choroba jest przewlekla i w takim razie ma byc inna ankieta i warunki: www.homeopatia.pl.ua/index.php/homeopatiaonline.html
          • zbyszekdziopa Re: bol kolana 27.11.11, 06:31
            beata_17 napisała:

> bylam u mojego lekarza domowego i po zbadaniu kolana zdiagnozowal tendinitis, w
            > g niej to bardziej przeciazenie niz zapalenie sciegna. Przepisala terapie ultra
            > dzwiekami, mam nadzieje ze pomoze. Moge wziac jeszcze jakies kuleczki czy pocze
            > kac na efekt ultradzwiekow?

Witaj,
            widzę, że masz świetnego lekarza domowego takiego co to się zna nawet na kolanach, to musi być naprawdę świetny lekarz? wink
            Zapytaj go jeszcze w Twoim i moim imieniu czy zna się też na sercu, głowie, oczach-wzroku, uszach, płucach, wątrobie, nerkach, kręgosłupie, śledzionie itd., i napisz na czym on/a się jeszcze właściwie zna ?

A tak po koleżeńsku dam Ci dobrą radę; idź do bardzo dobrego lub dobrego chirurga-ortopedy- traumatologa co by on to kolano obejrzał-zbadał, jeśli nie chcesz płakać za jakiś czas, a wiem co mówię moja droga. Widziałem gości, którzy sportu wyczynowo nie uprawiali ani nawet rekreacyjnie, a łąkotki mieli pozrywane-uszkodzone i trzeba było je usuwać-operować, ale sama łąkotka to jeszcze mały pikuś wink
            Kiedy pójdą Ci wiązadełka, torebki, ścięgna itd., a to ze sobą jedno z drugim jest powiązane, wtedy dopiero się przekonasz czym naprawdę jest kolano-staw kolanowy i do czego służy noga.
            I wcale Cię nie straszę, tylko dobrze radzę jako stary "weteran bitwy o wolną anglię" smile i doskonałą medycynę.

Przemyśl sobie, co tu napisałem i dopiero zgłoś się do mistrza 30 -tej potencji
            • beata_17 Re: bol kolana 27.11.11, 08:43
              Nie wiem czy taki swietny, chodze mniej wiecej raz na dwa latasmile Ale troche mnie przestraszyles i chyba faktycznie ustawie sie w kolejke do ortopedy.
              Wiktor dziekuje za odpowiedz, na razie nie skorzystam, zobacze co na to powie ortopeda.
              Podzdrawiam
    • wozny1234 Re: bol kolana 14.10.21, 13:26
      A może masz jakąś bakterie w tej tkance stawowej? Tam nie ma przeciwciał, które by atakowały bakterie, więc dla nich jest to idealny ''schron''. Polecam ci zrobić diagnostykę w kierunku wykrycia obecności patogenów w gabinecie Herbasol w Wrocławiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka