Dodaj do ulubionych

Jak lekarz moze po morfologii mówic,że serce ok?

10.05.13, 10:28
to chore
po samej morfologii ktora wyszla w normie lekarz powiedział mi ,ze serce raczej zdrowe.
czy to normalne ,zeby sama morfologia dawala obraz choroby serca??
wkurzyłam się i ide do innego lekarza..
bo ten uważa ,ze moje przeskoki serca ,potykania sie serca ,które miewam są od nerwicy...
żenada..
Obserwuj wątek
    • kradam Re: Jak lekarz moze po morfologii mówic,że serce 10.05.13, 10:49
      > czy to normalne ,zeby sama morfologia dawala obraz choroby serca??
      Normalne: www.medigo.pl/niezbednik-pacjenta-twoje-zdrowie/czytanie-z-krwi

> wkurzyłam się i ide do innego lekarza..
      > bo ten uważa ,ze moje przeskoki serca ,potykania sie serca ,które miewam są od
      > nerwicy...
      > żenada..
      Gratuluję dystansu do samej siebie i umiejętności samokrytyki. ;-)
      • panialien Re: Jak lekarz moze po morfologii mówic,że serce 10.05.13, 11:50
        zrozum....moge miec powazną arytmie albo migotanie przedsionkow bo nieraz jak sie schyle to mi serce nagle przeskakuje i tak sie trzęsie a potem mija to..albo jak mam stres to od razu tak jakby sie na chwile zatrzymalo i potem przeskok..
        a on mi nie zlecil badania echa serca i ekg tylko osluchal i morfologie obejrzal i twierdzi ze jest okey..co to za lekarze dzisiaj są na tym swiecie?

mam nerwice od lat ale wczesniej tak nie mialam z sercem i na dodatek jak patrze na puls kolo nadgarstka to mi bije nierowno i sie potyka czesto..
        jakby to byly nerwy to by sie pojawialo tylko wtedy jak sie akurat denerwuje a to czasem dzieje sie jak sie wcale nie denerwuje tylko jakis gwaltowny ruch wykonam albo zimno mi sie zrobi..
        po wysilku natomiast nigdy tak nie mam i znosze dobrze wszelkie cwiczenia aerobowe..
      • panialien do kradam 10.05.13, 11:55
        wybacz ale przeczytalam caly artykuł linku ,ktory dalas i nie ma tam nic o tym ,ze morfologia moze pokazac czy serce zdrowe czy chore.
        także nietrafiony link:)
        inne organy ,zgadzam się ale serce po samej morfologii nie wiadomo czy zdrowe czy nie
        mozna miec super wyniki krwi a miec migotanie przedsionków itd..
        • deoand Re: do kradam 10.05.13, 12:04
          W wyjątkowo specyficznych chorobach to może i po morfologii mozna cos powiedzieć , że ktos moze byc chory ale w klasycznych chorobach serca typu choroba wieńcowa czy zaburzenia rytmu to morfologia nie jest badaniem diagnostycznym ... Oczywiście lekarz moze wszystko powiedzieć ale nie zawsze trzeba mu wierzyć !!!
        • kradam Re: do kradam 10.05.13, 16:16
          > wybacz ale przeczytalam caly artykuł linku ,ktory dalas i nie ma tam nic o tym
          > ,ze morfologia moze pokazac czy serce zdrowe czy chore.
          > także nietrafiony link:)
          Może dlatego, ze zmieniłaś treść pytania, w pierwszym poście pytałaś o coś zupełnie innego. I odpowiedź na te pytanie brzmi: tak, "morfologia "oże dawać obraz choroby serca". W przytoczonym artykule znajdziesz zdanie na ten temat.
        • evee1 Re: do kradam 15.05.13, 14:49
          Poczytaj sobie o dodatkowych skurczach nadkomorowych, tzw ekstrasystolach. Prawdopodobnie masz to właśnie. Czasem są nieprzyjemne ale nie są groźne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka