marghe_72 04.08.04, 16:51 .. przerowadzić jakiś test mający na celu wykluczenie (lub nie) alergii na ukąszenie osy itp? Chodzi mi o dziecko. Dziekuję panikara M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: carrie Re: czy można.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:06 tak mozna. pewnie odplatnie. test sie nazywa testem na jad owadow błonkoskrzydłych. zapytaj w jakiejs poradni alergologicznej. pozdro p.s a masz jakies powody aby myslec ze twoje dziecko jest uczulone na ten jad?? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: czy można.. 04.08.04, 17:18 Ano żadnych:) Ale ja z tych panikujących. Mąz uczulony na przerózne pyłki, kurz, na sierśc wiekszosci zwierząt ( z wyjątkiem świni, hihihi), na orzechy, brzoskwinie, jabłka. Ja na kurz. Córka też pokichuje - za radą pediatry jedzie od dłuzszego czasu na Zyrtku (od kiedy go bierze nie ma zapalenia uszu..) Nie mam pojecia czy tego typu alergie mają cos wspólnego z uczuleniem na jad owadów.. ale że córka bardzo czesto przebywa na powietrzu (dzialka, jeziora itp) i to czasami beze mnie, to wolałabym mieć pewnosc ze nic Jej nie grozi. Swoją drogą męzowi też bym mogła ten test zrobić. Czy przesadzam? Dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carrie Re: czy można.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:48 nie chyba nie przesadzasz, rodzinne "obciazenie" ma, co nie znaczy ze jest uczulona na jad owadow. nie wiem ile to kosztuje bo nie jestem alergologiem, zapytaj, zobacz, wiem, ze jest to do zrobienia. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś