Dodaj do ulubionych

hemoroidy- odwieczny problem

IP: *.dialup.tiscali.it 04.08.04, 18:38
Blagam pomozcie , bo chyba oszaleje.
Mam najprawdopodobnie hemoroidy wewnetrzne, nie jestem pewna.Robilam sobie
badanie, ale lekarz badajacy nic mi wlasciwie nie powiedzial.Uslyszalam
tylko, ze byc moze moje krwawienia sa z tego powodu.Zaznaczam, ze jelita mam
zdrowe a podczas badania lekarz dostrzegl cyt "jakiegos zylaczka".
Krwawie codziennie podczas korzystania z toalety, raz wiecej , raz
mniej.Czasami sa to nawet kawaleczki, ktopre przypominaja malutkie skrzepy.Od
jakiegos czasu widuje rownierz wydzieline w postaci sluzu zmieszanego z
krwia,czasami niezbyt ladnie pachnie.
Lekarz mowi, ze zwiazane jest to rownierz ze stresem??!!Ale jak tu sie nie
denerwowac jezeli widzi sie , ze jest cos nie tak.
Chcialabym dowiedziec sie czy te objawy moga byc rzeczywiscie od zylakow?
Jakie sa dostepne czopki, ktore moglabym sprobowac uzyc,i ktore moglabym
kupic bez recepty.
VK
Obserwuj wątek
    • Gość: jatez Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 18:44
      ja czasami tez cos takiego miewam, ale wtedy wykupuje serie czopkow - aesculan -
      sa ziolowe i niespecjalnie tluste, chociaz czasem mozna sie pobrudzic
      zakladam zawsze na noc - daja duza ulge - dbaj tez o diete - duzo warzyw, malo
      ostrych przypraw i czekolady
    • qoo Re: hemoroidy- odwieczny problem 04.08.04, 22:12
      Nie wiem u jakiego lekarza bylas jezeli to byl proktolog to chyba jakis cienki,
      a jezeli jakis inny to idz lepiej do dobrego proktologa. Lekarze czesto nie
      traktuja powaznie choroby hemoroidalnej I czy II stopnia, natomiast istnieja
      malobolesne metody usowania gozkow juz w tej wczenej fazie ( metoda gumkowa )
      mozesz o tym znalezc cos wiecej w internecie - nie chce jej opisywyc bo
      niektorzy siedzac przed komputerem jedza ;o)))). Krew w kale to nie tylko
      oznaka hemoroidow jest wiele innych przypadlosci ktore daja podobne objawy.
      Idac do lekarza pamietaj aby opisac mu dokladnie to co sie z Toba dzieje,
      bardzo wazny jest kolor krwi ( czy jest jasno czerwona czy moze bardziej
      brunatna, czy jest zmieszana ze stolcem w postaci pasemek czy raczej wydostaje
      sie "osobno") Doraznie mozesz stosowac czopki np. HEMOREKTAL dziala sciagajaco
      na naczynia krwionosne ale rowniez przeciwbolowo i przeciwswiadowo.
      W Polasce istnieja prywatne kliniki majace podpisane umowy z Kasa chorych i
      wykonuja w ramach normalnego ubezpieczenia zabiegi proktologiczne - z tego co
      wiem jedne z najlepszych znajduja sie w Bydgoszczy ( 4 szt.)
      • iwona77 Re: hemoroidy- odwieczny problem 10.08.04, 11:25
        Cześć. Ja się męczyłam z hemoroidami 2 lata po porodzie i nachodziłam się po
        lekarzach ale zawsze te hemoroidy wracały choć nabrałam się bardzo dużo leków
        ale żaden lekarz nie chciał mi dać skierowania do hirurga i tak się męczyłam
        bardzo długo ale w książce znalazłam stary dobry sposób na hemoroidy.
        Mianowicie nasiadówka z obierków z ziemniaków i muszę ci powiedzieć że pomogło.
        Gotowałam obierki dwa razy dziennie i grzałam tą parą hemorojdy. Robiłam tak
        prawie trzy tygodnie ale pomogło- lekami leczyłam się dwa lata i nic.
        • Gość: VK Re: hemoroidy- do Iwony77 IP: *.dialup.tiscali.it 18.08.04, 08:46
          Z checia sprobuje zrobic nasiadowki, ale czy pomoze na hemoroidy wewnetrzne.
          Moj lekarz sprawdzal i nie ma na zewnatrz nic.Dlatego mysle , ze sa
          wewnatrz.Jutro ide do proktologa, wiec dowiem sie dokladniej.dziekuje i
          pozdrawiam.VK
    • Gość: zocha Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 02:39
      Gdybyś raczyła podziękować tym, którzy poświęcili Ci tyle uwagi i czasu,
      podałabym Ci prosty sposób, który mnie pomógł na hemoroidy co najmniej tak samo
      zaawansowane.
      • Gość: alma77@gazeta.pl Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:02
        Zocha! Podaj ten sposób. Bęę ogromnie wdzięczna - mój 20 letni syn walczy z tą
        przypadłoscią conajmniej dwa lata (wolę nie mówić o kasie -czopki na 6 dni to
        średnio 25 zł).O wizycie u lekarza nie ma mowy. Jest przy tym bardzo nieśmiały.
        Z góry dziękuję
      • Gość: ja Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 00:51
        a co ty zocha ???podaj!moze dziewczyna nie ma czasu albo co???
      • Gość: alma77@gazeta.pl Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:42
        Zocha. Proszę podaj ten swój sposób!!!
        • Gość: ja Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:45
          szkoda Waszego czasu, jak ta zocha poda jakiś sposób to obetnę się na łyso :P

pewnie się nudziło dziecku
    • jadwiga_r do Zochy 17.08.04, 08:28
      Mam prośbę,czy możesz podać ,swój sposób wyleczenia tej przykrej przypadłości.
      Jeżeli nie chcesz podać w tym poście,to może napisz mi na mój adres gazetowy :
      jadwiga_r@gazeta.pl
    • Gość: Gabriel Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 03:26
      Ja powiem tylko jedno"-pracuje w zawodzie"
    • Gość: Artur Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.usask.ca 18.08.04, 03:58
      Leczysz sie u niedorobionego lekarza. Znajdz sobie kogos innego.
      • Gość: VK Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.dialup.tiscali.it 18.08.04, 08:53
        Z ta zmiana lekarza to nie jest tak latwo. Niemniej jednak stanowczo
        powiedzialam mu, ze chce isc do specjalisty i...jutro mam wizyte.
        Na wlasna reke zadzwonilam do znajomego chirurga , ktory powiedzial mi ,jakie
        czopki i leki musze wziasc.Wiem, ze tak nie wolno, ale jak nie ma wyjscia.
        Biore te leki i czuje sie lepiej. Od tygodnia nie krwawie,z czego jestem
        zadowolona.
        Dziekuje Wam wszystkim VK
        • Gość: w cyrku1 Re: hemoroidy- odwieczny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 18:11
          Ta Zocha to chyba teściowa VK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka