GoĹÄ: zuza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:23 Czy ktoś wie cos na ten temat jak to leczyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draconessa Re: fibromialgia 13.07.05, 13:46 Zapytaj sie swojego lekarza. To jest forum 'sluzba zdrowia' a nie internetowa przychodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Izis Re: fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:58 JEŚLI RZECZYWIŚCIE JESTEŚ LEKARZEM DRACONESSO TO MOŻE LEPIEJ, ŻE CIĘ JUŻ NIE MA W KRAJU. NIE POTRZEBUJEMY TU TAKICH ZADUFANYCH W SOBIE I USZCZYPLIWYCH OSOBNIKÓW. WIDOCZNIE UDZIELENIE KRÓTKIEJ ACZ KOMPETENTNEJ ODPOWIEDZI PRZEKRACZA TWOJE MOŻLIWOŚCI. Dziwisz się później, że jest niepochlebna opinia o lekarzach. Niestety takie podejście do pacjenta jak twoje / naganne/ jest szarą rzeczywistością. Gdybym był twoim szefem już u mnie mnie pracujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 16:58 Na szczęście Draconessa nie jest Twoim podwładnym ...ani do jej obowiązków nie nalezy udzielanie odpowiedzi na Foum .. Kolejny przyklad postrzegania lekarza jako istoty nizszej , niewolnika na każde zawolanie ... Wracając do meritum-ostatnio w fibromialgii modne sa antydepresanty... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Izis Re: fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:26 connie1 napisała: Kolejny przyklad postrzegania lekarza jako istoty nizszej , niewolnika na każde > > zawolanie Chyba masz kłopoty z interpretacją tekstu pisanego - a wracając do wątku- jaka jest rola lekarza jeśli nie służyć pomocą. Czy odpowiedź na forum , na które nikt nikogo na siłę nie zaprasza to taki wielki wysiłek??? Po raz kolejny dajecie wyraz / oczywiście nie wszyscy lekarze na tym forum/, że lekarz jest ponad motłochem i tylko za pieniądze będzie udzielał porad. W takim razie co robi na tym forum drakonessa. Bufoni z manią wyższości. Rzeczywiście szkoda, że nie jest moim podwładnym bo przy takim podejsciu do pacjenta / klienta/ nie miałaby czego szukać w mojej firmie. Lekarze sa rozbestwieni przez poprzedni system i wydaje im się , że dalej stoją ponad społeczeństem. Niestety dobre czasy / chołubienia/ się skończyły i nie możecie się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 17:29 Hmm lekarz bez pacjentów ostatecznie zmieni zawód ,ale jaka jest alternatywa dla pacjenta bez lekarza? Poza tym Draconessa udzieliła odpowiedzi-zaprosila na inne , bardziej bliższe tematycznie forum , na ktorym o fibromialgii sporo napisano.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tricolour Droga Izis, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:45 Lekarz nie służy lecz pracuje. Praca wynagradzana jest zapłatą. Jeżeli chcesz porady lekarskiej, to idziesz do przychodni, a tam, za stosowna opłate uzyskujesz to, czego pragniesz. Tak jest we wszystkich zawodach więc w lekarskim też. Na publicznym forum lekarz może, ale nie musi odpowiadac na jakiekolwiek pytania. Rozumiesz tekst pisany? Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Droga Izis, 13.07.05, 19:48 Pracuje .... chyba zartujesz ! słuzy kochany Trojkolorku..., sluzy... Za noge do kompa i odpowiadaj.. Pozdrawiam zgryzliwie Conka Ps. sorry ,ale mialam cięzka noc ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tricolour Przykro mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:59 ...żeś taka zmachana. Jaśnie Wielmożna Pacjentka, kurza jej twarz rozczochrana, chce odpowiedzi natychmiast? Za darmo? Prosze bardzo: dowolna wyszukiwarka. Szybko i za darmo. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:01 Raczej smutna... Niestety nieudana nocna walka... Zaraz uslyszymy ,że wszyscy tracimy pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:24 Gość portalu: Tricolour napisał(a): > ...żeś taka zmachana. > > Jaśnie Wielmożna Pacjentka, kurza jej twarz rozczochrana, chce odpowiedzi > natychmiast? Za darmo? > > Prosze bardzo: dowolna wyszukiwarka. Szybko i za darmo. > > :)))) Ty parszywa biurwo czy ty masz wogole pojecie co to jest za choroba?! Ta kobieta napewno chodzi do lekarza ale widocznie chce dodatkowej porady. Mam nadzieje, ze ciebie dopadnie rownie straszna choroba za pomiatanie tak chorymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:27 Prosimy o wiecej takich rzeczowych i kulturalnych wypowiedzi. Widzimy zdecydowanie nowa jakosc w Pani tekstach. Poprosimy jeszcze - niechze sie wreszcie wredne doktory naucza, jak sie rozmawia wmiejscu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:29 Alez,connie,mnie to raczej rozbawilo.Tylko osoba nie majaca zadnych argumentow na poparcie swych tez, usiluje sobie udowodnic swoja racje obrzucajac adwersarzy epitetami.Ale,masz racje. Ja tam ide sie wyluzowac. W Anglii piekne slonce,nie ma to jak posiedziec sobie na trawce i ksiazke poczytac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:31 Milego czytanka .... Ja się znieczulilam piwkiem malinowym , po dzisiejszej nocce jakie zalosne wydaja mi się takie wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:33 connie1 napisała: > Milego czytanka .... > Ja się znieczulilam piwkiem malinowym , po dzisiejszej nocce jakie zalosne > wydaja mi się takie wypowiedzi... Zalosna to jestes TY. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:34 I tak nie rozumiesz o czym pisze ... I zawsze możemy My byc Ci potrzebni , odwrotnie watpię... Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:40 connie1 napisała: > I tak nie rozumiesz o czym pisze ... > I zawsze możemy My byc Ci potrzebni , odwrotnie watpię... Nie popadaj w samouwielbienie. W USA lekarzy jest na peczki dobrych i milych fachowcow. Jesli rzeczywiscie jestescie lekarkami to mozna na was patrzec z przerazeniem i omijac was szerokim lukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:33 Tutaj maja najlepszy na upal ciderek. Tylko, dranie,sprzedaja w baaardzo duzych butelkach , no i mocniejsze toto jest od piwa - wchodzi swietnie, ale potem nogi czlowieka nie niosa;))) Tez zycze spokojnego odpoczynku;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:32 draconessa napisała: > Alez,connie,mnie to raczej rozbawilo.Tylko osoba nie majaca zadnych argumentow > na poparcie swych tez, usiluje sobie udowodnic swoja racje obrzucajac > adwersarzy epitetami.Ale,masz racje. Ja tam ide sie wyluzowac. W Anglii piekne > slonce,nie ma to jak posiedziec sobie na trawce i ksiazke poczytac:))) U mnie w USA tez piekne slonce. A tak wogole jak bylo dzisiaj na sprzataniu? Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:35 Popytaj swoich wspolpracujacych sprzataczek. Nie jestem w stanie odpowiedziec, jak sie pracowalo sprzataczkom na moim oddziale, ale pewnie lepiej, niz Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Przykro mi... 13.07.05, 20:43 draconessa napisała: > Popytaj swoich wspolpracujacych sprzataczek. Nie jestem w stanie odpowiedziec, > jak sie pracowalo sprzataczkom na moim oddziale, ale pewnie lepiej, niz Tobie. Nie jestem sprzataczka i mysle, ze razem z tym swoim dyplomem jesli go wogole masz, moglabys czyscic moje buty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tricolour Do mxp4. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:35 W rekach Boskich są choroby. Albo zrządzeniem losu. Na szczęście od Ciebie to nie zależy więc zmykam spokojny... Za kretyńskie i niegrzeczne życzenia nie dziekuję, bo nie ma za co. Natomiast Tobie życze pogody ducha i spokoju. Nie jestem biurwą - jestem inżynierem. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Do mxp4. 13.07.05, 20:38 Inzynierem -tak jak moj mąz! Tym serdeczniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Do mxp4. 13.07.05, 20:45 Gość portalu: tricolour napisał(a): > W rekach Boskich są choroby. Albo zrządzeniem losu. Na szczęście od Ciebie to > nie zależy więc zmykam spokojny... > > Za kretyńskie i niegrzeczne życzenia nie dziekuję, bo nie ma za co. > Natomiast Tobie życze pogody ducha i spokoju. > Nie jestem biurwą - jestem inżynierem. > > Pa. Inzynier spokojnie moze byc biurwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tricolour Może... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:47 ...ale nie jest. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Swan Ganz Re: Przykro mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:28 Całkiem niedawno skarżyłaś się na formu na jakiś problem z reką. Z tego co pamiętam nie stać Cię na wizytę u lekarza w Stanach więc szukałaś to porady lekarskiej. I ją dostałaś...... A teraz zobacz co napisłaś wyżej???? Dalej się dziwisz, że nikt tu nie chce już konsultowć? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Przykro mi... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 21:40 Re: Przykro mi... Autor: Gość: Swan Ganz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 14.07.2005 21:28 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Całkiem niedawno skarżyłaś się na formu na jakiś problem z reką. Z tego co pamiętam nie stać Cię na wizytę u lekarza w Stanach więc szukałaś to porady lekarskiej. I ją dostałaś...... A teraz zobacz co napisłaś wyżej???? Dalej się dziwisz, że nikt tu nie chce już konsultowć? W USA kazdego stac na wizyte u lekarza. Pytalam na tej samej zasadzie jak i ZUZA. Czlek ma zludzenia moze nie jest tak zle, moze powiedza cos innego, moze nie jestem chora. Bylam juz u dwoch lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Przykro mi... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 21:35 Przykro mi... Autor: Gość: Tricolour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 13.07.2005 19:59 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- ...żeś taka zmachana. Jaśnie Wielmożna Pacjentka, kurza jej twarz rozczochrana, chce odpowiedzi natychmiast? Za darmo? Prosze bardzo: dowolna wyszukiwarka. Szybko i za darmo. O ZESZ TY KU..! Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: fibromialgia 13.07.05, 19:58 Lekarz nie sluzy - lekarz pracuje. Tematem tego forum sa problemy sluzby zdrowia. Jesli chcesz sie dowiedziec czegos o leczeniu fibromialgii jest po temu kilka lepszych miejsc. Skoro wszystko jedno,na ktorym forum pytasz sie o fibromialgie,mozesz rownie dobrze pytac na forum auto-moto, komputer etc. Chyba niestety Ty masz klopot z interpretacja krotkiego tekstu, jakim jest nazwa forum. Watki nie dotyczace tematyki forum ( zwlaszcza, kiedy jest odpowiedniejsze forum zdrowie) jest to zwykle spamowanie i zasmiecanie forum. Po drugie - nie jestem niczyja sluzba. Informacji udzielam moim pacjentom,po ich zbadaniu i ustaleniu, jakiego leczenia wymaga dany chory. Natomiast nikt z obecnych tutaj lekarzy nie jest pracownikiem forum i nie ma obowiazku - a nawet nie powinien - udzielac porad medycznych bez bezposredniego kontaktu z pacjentem i bez odpowiedniej diagnostyki - wlasnie dlatego, ze jest za to,co pisze, odpowiedzialny. Poza tym, jesli sie nie myle, istnieje male urzadzenie pt wyszukiwarka. Wpisz sobie haslo Ciebie interesujace i mozesz korzystac z wiadomosci na ten temat. Nie jest to takie skomplikowane, jakby sie wydawalo. Nawet Ty bys sobie poradzila. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:28 draconessa napisała: > Lekarz nie sluzy - lekarz pracuje. Tematem tego forum sa problemy sluzby > zdrowia. Jesli chcesz sie dowiedziec czegos o leczeniu fibromialgii jest po > temu kilka lepszych miejsc. Skoro wszystko jedno,na ktorym forum pytasz sie o > fibromialgie,mozesz rownie dobrze pytac na forum auto-moto, komputer etc. Chyba > > niestety Ty masz klopot z interpretacja krotkiego tekstu, jakim jest nazwa > forum. Watki nie dotyczace tematyki forum ( zwlaszcza, kiedy jest > odpowiedniejsze forum zdrowie) jest to zwykle spamowanie i zasmiecanie forum. > Po drugie - nie jestem niczyja sluzba. Informacji udzielam moim pacjentom,po > ich zbadaniu i ustaleniu, jakiego leczenia wymaga dany chory. Natomiast nikt z > obecnych tutaj lekarzy nie jest pracownikiem forum i nie ma obowiazku - a nawet > > nie powinien - udzielac porad medycznych bez bezposredniego kontaktu z > pacjentem i bez odpowiedniej diagnostyki - wlasnie dlatego, ze jest za to,co > pisze, odpowiedzialny. Poza tym, jesli sie nie myle, istnieje male urzadzenie > pt wyszukiwarka. Wpisz sobie haslo Ciebie interesujace i mozesz korzystac z > wiadomosci na ten temat. Nie jest to takie skomplikowane, jakby sie wydawalo. > Nawet Ty bys sobie poradzila. A toz krowo nikt sie do ciebie personalnie nie zwracal, sama sie wyrywasz i ujadasz z zapalem godnym lepszej sprawy. Poszla wom wstretny czlowieku. Kto ci dal dyplom i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:29 Hmmm chyba za zdane egzaminy... Jaka frustracja , moze meliska na noc potrzebna.... Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: fibromialgia 13.07.05, 20:32 NIe wiesz?mxp4 dzisiaj szef opieprzyl, pies na wycieraczke pod drzwiami nasikal, to wpadla tutaj i wykazuje sie swoja inteligencja i elitarnym wychowaniem. Fakt,zadna z owej postaci persona do dalszej dyskusji. A krowy to calkiem sympatyczne zwierzaki. Krowka Milka, na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:37 >A krowy to >calkiem sympatyczne zwierzaki. Krowka Milka, na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:35 connie1 napisała: > Hmmm chyba za zdane egzaminy... > Jaka frustracja , moze meliska na noc potrzebna.... Nie wysilaj sie i nie lecz mnie przez internet. Mam swoich lekarzy, normalnych ludzi a nie koltunow. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:37 Nie mialabym odwagi , nie mam specjalizacji z dziedziny Twojej choroby.. Ale uwaga na frustracje -wzrost ciśnienia i aorta Ci peknie... I jeszcze nie daj boze się spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:17 connie1 napisała: > Na szczęście Draconessa nie jest Twoim podwładnym ...ani do jej obowiązków nie > nalezy udzielanie odpowiedzi na Foum .. > Kolejny przyklad postrzegania lekarza jako istoty nizszej , niewolnika na każde > > zawolanie ... > Wracając do meritum-ostatnio w fibromialgii modne sa antydepresanty... Jesli nie nalezy to do jej /PINDY/ obowiazkow to niechze sie krowa nie odzywa, przeciez nie musi tu siac swojego jadu. Chyba jej sie za ta granica nie wiedzie. Ty zas druga PINDA bezmyslenie tlumoka nie popieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:19 żly dzień ... Może moderatora poprosimy o małe przypomnienie regul... Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: fibromialgia 13.07.05, 20:21 To jest wlasnie przyklad kultury osobistej polskiego pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:51 draconessa napisała: > To jest wlasnie przyklad kultury osobistej polskiego pacjenta. Nie mieszkam w Polsce od prawie 20 lat i nie jestem polskim pacjentem /dzieki bogu,te karetki smierci, pavulon, dziadostwo lekarzy i bez mala zebractwo/. Lecze sie u lekarzy z prawdziwego zdarzenia ktorzy nie pozwolili by sobie chociazby na podobne teksty jakie tutaj maja miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:53 Tak na marginesie zaden z wystepujących lekarzy nie jest tu w pracy... A inwektywy padaja ze strony pacjentow ...cóz... Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:59 connie1 napisała: > Tak na marginesie zaden z wystepujących lekarzy nie jest tu w pracy... > A inwektywy padaja ze strony pacjentow ...cóz... Nie ze strony pacjentow /tlumoku/ tylko z mojej DARII strony a ja nie jestem polskim pacjentem. Dotarlo wreszcie do ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour A co za... 13.07.05, 21:03 ... strona ta DARIA. Ja znam stronę lewą i prawą. Widać w USA jest inaczej... Czy to przez ciebie nie poleciał dzis Discovery w kosmos? Skrzywiłas sie i NASA padła na kolana? Może modlić sie mamy do Ciebie, Strono nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tricolour Dziękujemy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:21 ... że się Pani mxp4 przedstawiła z nazwiska. To rzadki w intenecie dar odwagi. A że tak spytam przy okazji, Pinda to panieńskie, czy po mężu? Nazwisko ładne, ale się fizjologicznie kojarzy... więc może nie nadużywać. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Dziękujemy... 13.07.05, 20:25 Dzwieczne, prawda??? Brzmi niezle.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: fibromialgia IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 21:32 Re: fibromialgia Autor: connie1 Data: 13.07.2005 16:58 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Na szczęście Draconessa nie jest Twoim podwładnym ...ani do jej obowiązków nie nalezy udzielanie odpowiedzi na Foum .. Kolejny przyklad postrzegania lekarza jako istoty nizszej , niewolnika na każde zawolanie ... Wracając do meritum-ostatnio w fibromialgii modne sa antydepresanty... O ZESZ TY KU..! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: fibromialgia 13.07.05, 14:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=25873838 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Izis Re: fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:38 Rzeczywiści jesteście podli i nieczuli. Jeżeli macie takie pretensje o wszystko do pacjentów pytających to co robicie na tym forum . Tu przecież nie płacą za porady, a dla was to jedyne kryterium aby komuś pomóc. Przez tyle czasu ile tu "pseudolekarze" poświęcili na wyjaśnianie rzeczy nieistotnych mogli juz 5 razy wyjasnic biednej pacjentce problem z fibromialgią.Jaki jest cel waszego nędznego istnienia na tym forum. Tricolor z pasją godną lepszej sprawy zajmij się obroną ludzi naprawdę tego potrzebujących. Taki jest właśnie obraz polskiego lekarza / za granicą także /, który skutecznie swoimi żałosnymi postami utrwalacie. Mimo wszystko życzę wszystkim zadufanym w sobie medykom i ich obrońcom aby nigdy nie musieli czekać na pomoc ludzi podobnych sobie chociaż może wtedy ... Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:40 Dla wyjasnienia -Tricolor nie jest lekarzem... Zaburzylo obraz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Izis Re: fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:45 Oczywiście i wiem o tym od dawna. Dlatego to napisałam aby bronił bardziej potrzebujących / przykro mi że musazę ci to wyjaśniać ale widocznie mały rozumek/. Gdybyś była bardziej inteligentna niż ta na jaką się kreujesz to wpadłabyś na to. Z tricolorem "spotkałam" się już w innych wątkach i uważam, że jako inżynier powinien mieć bardziej obiektywne spojrzenie na medyków , no chyba, że ma żonę lekarza co zaburzałoby jego obiektywizm. Ale co mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 13.07.05, 20:48 Nie wiem czy Tricolor ma zonę lekarza - moim męzem nie jest... Z kreowanych obrazów trudno się wyzwolic... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tricolour Moje zdanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:50 ... o medykach wyrabiam sobie na podstawie obserwacji i ich zachowan wobec mnie, a nie na obstalunek innych. Nigdy sie nie zdarzyło, by mi lekarze nie pomogli. Nie byli chamscy, ani wredni. Czasami byli mało uprzejmi, ale to sie każdemu zdarza - mnie też. Zresztą jak bede chciał wielkiej uprzejmości, to pójdę na dziwki. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: Moje zdanie... 13.07.05, 20:51 Nie pasujesz do schematu biednego , uciemięzonego pacjenta..uważaj.. My lubimy schematy Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour 99% pacjentów... 13.07.05, 20:57 ... nie jest ani biednych ani uciemiężonych. Oni korzystaja z tego, że Wy nie możecie wywalic chama za drzzwi. Ludzie wyładwowuja swoje frustracje i nieszczęście na tych, którzy nie moga sie bronić. Ta nasza mxp4 (z hameryki - pożal sie Boże) dorwała sie do kompa z myslą, by komus dowalić. No to huzia na lekarzy... durna baba. Ale jak bedzie potrzebowała pomocy, to bedzie potulna jak baranek. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: 99% pacjentów... 13.07.05, 21:07 Wiem , wiem... Zawsze mogę byc jej potrzebna ...aorty nie sklei się inwektywami.. A swoja droga ten watek mimo całej bezsensowności pomógł mi odpocząć...i rozbawic sie... Bo wbrew pojetej opini lekarze przezywaja straty pacjentow... Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: 99% pacjentów... 13.07.05, 21:16 tricolour napisał: > ... nie jest ani biednych ani uciemiężonych. > > Oni korzystaja z tego, że Wy nie możecie wywalic chama za drzzwi. Ludzie > wyładwowuja swoje frustracje i nieszczęście na tych, którzy nie moga sie bronić > . > > Ta nasza mxp4 (z hameryki - pożal sie Boże) dorwała sie do kompa z myslą, by > komus dowalić. No to huzia na lekarzy... durna baba. > Ale jak bedzie potrzebowała pomocy, to bedzie potulna jak baranek. Nie jestem z hameryki tylko z Ameryki . Nie chcialam nikomu dowalic tylko nienawidze chamstwa, buractwa i sukinsynstwa obficie wystepujacych na tym forum. Jak bede potrzebowala pomocy to pomoga mi amerykanscy lekarze wysokiej klasy profesjonalisci, szanujacy sie i sympatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Żeby było jasno, co mam na mysli: 13.07.05, 21:23 Proszę bardzo: Sama zachowujesz sie chamsko, jak burak. Co do sukinsyństwa, to nie mam zdania, bo nie znam ani Ciebie ani nikogo z Twojej rodziny. Pozdrawiam. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Żeby było jasno, co mam na mysli: 13.07.05, 21:45 w tym momemcie oplułam monitor ze śmiechu.... po prostu jak to czytam to opadły mi walonki i kopara mi opadła... po co się dajecie wogle prowokowac jakiejś durnej istocie? się z ciekawości spytam? przecież to szkoda czu..niech ją leczą ci wspaniali Amerykańscy lekarze!!! p.s. Conka współczuje.. serio-serio.. p.p.s Trikolorku poszedłbyś w tak zbożnym celu na dziwki??? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Trudne pytanie... 13.07.05, 22:07 paczcie jak to się można naciąć...a ja ci uwierzyłam:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Swan Ganz Re: Trudne pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 01:19 żartujesz sobie 3colour?? Wiem, że to nie najlepsze miejsce ale naprawdę nigdy nie byłeś "na dziwkach???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Żeby było jasno, co mam na mysli: IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 13.07.05, 23:25 Re: Żeby było jasno, co mam na mysli: Autor: pszczolaasia Data: 13.07.2005 21:45 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- w tym momemcie oplułam monitor ze śmiechu.... po prostu jak to czytam to opadły mi walonki i kopara mi opadła... po co się dajecie wogle prowokowac jakiejś durnej istocie? się z ciekawości spytam? przecież to szkoda czu..niech ją leczą ci wspaniali Amerykańscy lekarze!!! p.s. Conka współczuje.. serio-serio.. p.p.s Trikolorku poszedłbyś w tak zbożnym celu na dziwki??? Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: fibromialgia 13.07.05, 21:10 connie1 napisała: > Dla wyjasnienia -Tricolor nie jest lekarzem... > Zaburzylo obraz? Jak widac masz problem ze zrozumieniem tekstu. Jakze ty mozesz w takim razie byc lekarzem z takim uposledzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tricolour Zwracam Ci uwagę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:44 ... że w zyciu kieruję się zdrowym rozsądkiem, a nie chęcią pomocy za wszelką cenę. Nie jestem społecznikem, prorokiem, adwokatem. Nie jestem podły i nieczuły - jest wręcz odwrotnie. Dletego nie życzę ludzim źle, w przeciwieństwie do Ciebie. W ostatnim zdaniu swojego postu odkryłas prawdziwe oblicze... Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Do ZUZA - 13.07.05, 21:24 Gość portalu: zuza napisał(a): > Czy ktoś wie cos na ten temat jak to leczyć Droga Zuza idz do www.toczen. tam otrzymasz wyczerpujace informacje. Zycze Ci z calego serca zdrowa i ulgi w bolu i wsparcie od ludzi chorych na te sama przypadlosc. Pozdrawiam Daria Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Izis Re: Do ZUZA - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:53 Faktycznie żenująca jest ta dyskusja. Parę razy dałam się wciągnąć w to targowisko. Gdybyście byli PRAWDZIWYMI lekarzami i inżynierami z klasą to nigdy nie dalibyście wciągnąć się w taką dyskusję. Bardzo często społeczeństwo na forum nie uświadamia sobie, że swoimi wypowiedziami i zabieraniem głosu w takich pyskówkach dyskredytują profesję , którą rzekomo uprawiają i podważaja swoją wiarygodność. Dlatego nigdy nie uwierzę, że zabierające tu głos osoby są prawdziwymi lekarzami, inżynierami etc. Pewien poziom wykształcenia i profesja do czegoś zobowiazuje. Bez odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Do ZUZA - 13.07.05, 22:03 nie musisz wierzyć:)))) kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, ze sobie tak z biblijna polecę:)))))))))))) to TY słonko zaczęłaś tą żenującą dyskusje:))))) ale, ale..przecież nie mogę dac się sprowokować:))))))) pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Do ZUZA - 13.07.05, 22:24 Nie oceniaj tak łatwo. Pyskówka została sprowokowana tym, że jeden z lekarzy nie miał ochoty na wygłaszanie wykładu o chorobie, o której można poczytać gdzie indziej. Net to nie miejsce dla rzetelnej porady lekarskiej - więc o co taki szum? Nikt nie lubi w miejscu poza swoją pracą - np.na przyjęciu czy w kinie - funkcjonowac jak w swoim miejscu pracy; i myslę, że nie tylko lekarzy to dotyczy. Co do wielokrotnie przytaczanego tu przykładu lekarzy amerykańskich - nie wątpię, że są świetni, ale nie przypuszczam, żeby nałogowo udzielali darmowych porad przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Do ZUZA - IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 13.07.05, 23:05 Re: Do ZUZA - Autor: maga_luisa Data: 13.07.2005 22:24 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Nie oceniaj tak łatwo. Pyskówka została sprowokowana tym, że jeden z lekarzy nie miał ochoty na wygłaszanie wykładu o chorobie, o której można poczytać gdzie indziej. Net to nie miejsce dla rzetelnej porady lekarskiej - więc o co taki szum? Nikt nie lubi w miejscu poza swoją pracą - np.na przyjęciu czy w kinie - funkcjonowac jak w swoim miejscu pracy; i myslę, że nie tylko lekarzy to dotyczy. Co do wielokrotnie przytaczanego tu przykładu lekarzy amerykańskich - nie wątpię, że są świetni, ale nie przypuszczam, żeby nałogowo udzielali darmowych porad przez internet. No , coza jolop ty jestes. Czy naprawde nie dociera do ciebie, ze jesli nie mala ochoty nic radzic to po co wogole otwierala twarz i to w sposob niegrzeczny i sarkastyczny. Dziewczyna miala prawo zapytac, pewnie nie spodziewala sie agresji ze strony domniemanej lekarki choc juz teraz mocno watpie ze tu sie wypowiadaja lekarze. To raczej niedowartosciowane tlumoki podaja sie za takowych. Ja tez moge tu robic za lekarke, profesorke czy jakas inna miss polonie. Nie wystarczylo zignorowac post zuza? Nie, trzeba byla opluc jadem, dokopac komus. Wy pieprzone polactwo, niezyczliwe, nabzdyczone i nadete bez powodu. Swiat wami pogardza. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Niestety... 13.07.05, 23:28 Za lekarkę, profesorkę i inną miss polonię nie będzisz robić NIGDY. Żadna strata dla świata. Pieprzonym polactwem jesteś za to pełną gębą, czego dowodzisz w każdym poście. Bawimy się dalej? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: najladniejsza IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 13.07.05, 23:49 strona n.t. fibromialgii www.fibromyalgia.it/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: najladniejsza IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 00:30 Re: najladniejsza Autor: Gość: ewa IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr Data: 13.07.2005 23:49 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- strona n.t. fibromialgii www.fibromyalgia.it/index.htm Ten twoj link to raczej dowcipny. Musi dziewczyna znac wloski nie prawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Do ZUZA - 14.07.05, 09:25 Gość portalu: Daria napisał(a): > > > No , coza jolop ty jestes. Czy naprawde nie dociera do ciebie, ze jesli nie > mala ochoty nic radzic to po co wogole otwierala twarz i to w sposob > niegrzeczny i sarkastyczny. Dziewczyna miala prawo zapytac, pewnie nie > spodziewala sie agresji ze strony domniemanej lekarki choc juz teraz mocno > watpie ze tu sie wypowiadaja lekarze. To raczej niedowartosciowane tlumoki > podaja sie za takowych. Ja tez moge tu robic za lekarke, profesorke czy jakas > inna miss polonie. Nie wystarczylo zignorowac post zuza? Nie, trzeba byla opluc > > jadem, dokopac komus. Wy pieprzone polactwo, niezyczliwe, nabzdyczone i nadete > bez powodu. Swiat wami pogardza. Lepiej Ci? Po mnie to spływa, ale mam nadzieję że Tobie jako pacjentowi wylanie żółci na mnie pomogło, bo inaczej wypowiedź kompletnie bez sensu. Co do jadu i dokopania, przeczytaj mój post jeszcze raz, a potem swój własny. Może coś zrozumiesz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Życzliwa Re: fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:24 Tyle tu padło przykrych i nieżyczliwych słów. A przecież pacjentce na pewno nie chodziło o wykład nt. fibromialgii i udzielanie rad aby ominąć lekarza w przychodni. Jest tak, że pacjenci potrzebują po prostu życzliwego słowa od ludzi w białych kitlach, wsparcia duchowego, odrobiny współczucia i zrozumienia. Wiadomo nikt jeszcze nikogo nie wyleczył przez internet ale te działania są bardziej nastawione per psyche. Szkoda , że osoby które moga tu pomóc nie robią i nie chcą tego robić. Czasem zwykłe, ludzkie dobre i życzlie słowo potrafi zdziałać cuda i tego na pewno oczekiwała ta udręczona pacjentka. Podam wam przykład z mojego podwórka. Mama miała kilka tygodni temu operację na kataraktę. Po operacji była na kontrolnej wizycie u okulistki / bardzo obleganej przez pacjentów/ w przychodni, która ją leczyła i skierowała na zabieg. Pani Doktor zleciła jej krople do oczu i powiedziała, że wybiera się na miesięczny urlop, po którym mama powinna się do niej znowu zgłosić. Minęły 3 tygodnie i mama w ramach spaceru wybrała się ponownie do przychodni aby sprawdzić kiedy p. Doktor wraca z urlopu. Stojąc na pustym korytarzu i czytając ulotke usłyszała za soba kroki i "dzień dobry "(!). Okazało się , że to pani Doktor przyszła w jakiejś sprawie do przychodni. Zaraz zapytała mamę jak się czuje, itd. Mama zasygnalizowała jej swoje problemy z okiem, jakaś "nitka" biegała jej przed oczami - więc p. Doktor powiedziała " proszę poczekać ja wezmę tylko klucze do ciemni i zaraz sprawdzimy co tam się dzieje"(!) Okazało się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, doskonale się goi i mama może już zaprzestać podawania kropli do oczu. Po odstawieniu kropli "nitka" zniknęła. Byłam pod wielkim wrażeniem jak słuchałam tej opowieści. Jednak są jeszcze PRAWDZIWI lekarze, którym się chce nawet w casie urlopu zająć pacjentem bez jego prośby. Zgadnijcie jak się czuła mama po tej wizycie, w jaki sposób wpłynęła ona na jej psychikę - nietrudno zgadnąć. Wnioski w kontekscie powyższych wypowiedzi wyciągnijcie sami Przepraszam za przydługi post ale mnie naszło. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: fibromialgia 14.07.05, 09:22 Wielu lekarzy zachowuje się w ten sposób; ja również nie uciekam od swoich pacjentów, jeśli chcą np.w sklepie mi opowiedzieć, że ich hemoroidy im już mniej dokuczają. Ale przestańże mnie pouczać, co powinnam rbić na forum internetowym, bo naprawdę już zaczynam być tym zmęczona. Pacjentce tu chodziło o wykład nt fibromialgii, a przynajmniej tak swój post sformułowała. Natomiast co do życzliwego słowa - ja napisałam w tym wątku jeden post, nie napadając na nikogo tylko wyrażając własne zdanie (mam do tego prawo?) na co usłyszałam, że jestem tłumokiem czy jełopem - jakoś tak, i jeszcze kilkoma innymi "uprzejmymi" uwagami zostałam uraczona. To jest w porządku, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: fibromialgia 14.07.05, 09:46 Wiecie co drodzy lekarze[do tych ktorzy zabrali glos w tym watku] ,to co piszecie jest godne pozalowania.Zrobiliscie sobie ubaw.Jak mozna postepowac w ten sposob.Czy tez to robicie "w realu"? Nikt Was nie zmusza do udzielania porad ,nie chcecie to nie .Wystarczy nie reagowac !!!!!!!!! A Ty tricolor nie wymadrzaj sie ,jestes takim samym pacjetem jak My.A tak na koniec jest takie powiedzenie "ludzie wyksztalceni posiadaja wiedze ,a nie zawsze rozum" To kieruje do Was I na koniec zamknijcie sobie te forum .Jeszcze tak niedawno pisalam ,ze jestescie ok ,ale to juz nieaktualne.Jedyny szacunek mam dla dokiego i artura .A to co napiszecie na moj temat "to mi wisi i powiewa" Homo Homini Lupus? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tricolour Racja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:59 Jestem takim samym pacjentem, ja Wy. Dlatego leczę sie w przychodni i szpitalu, a nie w Necie. Net traktuje rozrywkowo i jako źródło niezobowiązującej informacji. Jak chcę odpodzialnego wsparcia, to ide do własciwego urzędu, lekarza, kościoła itp. Z Netu biore tylko odpowiednie adresy. Jestem dobrze wykształcony i mam rozum dlatego kieruję sie własnym zdaniem, opinią, a nie opowiastkami innym. Jeżeli Tobie wisi i powiewa zdanie innych na Twój temat, to jest źle. Ludziom ambitnym, dbającym o swój wizerunek, do których sie zaliczam, zależy na własnej opini bez względu na srodowisko w którym jest wypowiadana. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: Racja. 14.07.05, 12:16 > Jestem dobrze wykształcony i mam rozum dlatego kieruję sie własnym zdaniem, > opinią, a nie opowiastkami innym. To nie bylo do Ciebie ,tylko do lekarzy ,ktorzy zabrali "glos" Dziewczyna cierpi ,a oni swiadomie zrobili sobie "ubaw".A przeciez wiedza ,ze stres nasila bole.A bole w fibromalgii sa okropne. Jeżeli Tobie wisi i powiewa zdanie innych na Twój temat, to jest źle. Ludziom > ambitnym, dbającym o swój wizerunek, do których sie zaliczam, zależy na własnej > opini bez względu na srodowisko w którym jest wypowiadana Nie jest zle ,bo to co napisalam ,to naprawde nie zalezy mi na waszej opini. Stanelam w obronie i tyle.A zachowanie lekarzy bylo nie fer.A tak na koniec ,niektorzy lekarze fibromalgii nie traktuja"powaznie" jako jednostki chorobowej" .Etiologia i przyczyny chorobowe dostatecznie nie sa poznane .Wiec kochani lekarze ,taka "jazde" to mozecie robic sobie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=384 Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: fibromialgia 14.07.05, 13:17 mmagda12 napisała: > Wiecie co drodzy lekarze[do tych ktorzy zabrali glos w tym watku] ,to co > piszecie jest godne pozalowania.Zrobiliscie sobie ubaw.Jak mozna postepowac w > ten sposob.Czy tez to robicie "w realu"? Nikt Was nie zmusza do udzielania > porad ,nie chcecie to nie .Wystarczy nie reagowac !!!!!!!!! > A Ty tricolor nie wymadrzaj sie ,jestes takim samym pacjetem jak My.A tak na > koniec jest takie powiedzenie "ludzie wyksztalceni posiadaja wiedze ,a nie > zawsze rozum" To kieruje do Was I na koniec zamknijcie sobie te forum .Jeszcze > > tak niedawno pisalam ,ze jestescie ok ,ale to juz nieaktualne.Jedyny szacunek > mam dla dokiego i artura .A to co napiszecie na moj temat "to mi wisi i > powiewa" > Homo Homini Lupus? Mam jedno tylko pytanie do Ciebie: w którym konkretnie miejscu lekarze wypowiadając się w tym wątku zrobili sobie "Ubaw"? Czy możesz zacytować? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pacjentka Re: fibromialgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:16 Rzeczywiście prawdziwymi lekarzami i godnymi szacunku i zaufania na tym forum sa jedynie DOKI i ARTUR.Zwróćcie uwagę oni nigdy nie pouczają pacjentów że mają się udać w inne miejsce, odpowiadają krótko i kompetentnie na tyle ile mogą, są uprzejmi i kulturalni. Tego niestety o "lekarzach" tego wątku nie można powiedzieć. Każdy "lekarz" udzielający tego typu rad wystawia sobie świadectwo niekompetencji i braku wiedzy w omawianej sprawie. Do Tricolor.Dlaczego na siłę próbujesz ustawiać życie pacjentce, która właśnie na forum chce pozyskiwać informacje. To jej sprawa tak samo jak twoją sprawą jest to, że wolisz chodzić do przychodni. Co cię opętało, że jako "inżynier" zajmujesz się takimi pierdołami jak, gdzie kto ma się leczyć i od kogo uzyskiwać informacje. Tytułując się inżynierem obrażasz mego męża / inżyniera/, który uśmiecha się ironicznie na twoje posty. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Szanowna Pacjentko, 14.07.05, 13:21 Nie masz pojęcia, jakimi jesteśmy lekarzami, ponieważ żadne z nas Ciebie nie leczyło. Może Ci się nie podobać nasze podejście do tematu, ale przestańże nas obrażać. Nie masz pojęcia o mojej kompetencji czy też jej braku w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pacjentka Re: Szanowna Pacjentko, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:32 Opinie o ludziach ,których nie znamy osobiście wyrabiamy sobie na podastwie faktów, opisów, wypowiedzi,których jesteśmy świadkiem. Ja stwierdzam fakt. Jeśli żaden z lekarzy na tym forum NIE CHCIAŁ wyjaśnić pacjentce przyczyn jej dolegliwości a tyle energii wkładają w udowadnianie jacy to są kompetentni itd. to coś tu jest nie tak. Kompetencję udowadniają DOKI i ARTUR / zresztą Oni niczego nie muszą udowadniać/ bez zbędnych słów. Ty natomist wciąż lejesz wodę i bijesz pianę i nic dla pacjenta z tego nie wynika. Daruj sobie, bo o kompetencji lekarza świadczą nie takie wypowiedzi jak twoje. Takie banialuki może pisać każdy na tym forum. Nie udowodnisz nikomu, że w realu jesteś doskonłą, miłą ,wyrozumiałą panią doktor a na forum oschłą,wyrachowaną, nie znającą się na niczym i nieczułą kobietą. Widzisz jakąś różnicę??? Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Przeczytaj sobie jeszcze raz... 14.07.05, 13:40 ... początek topiku: "Czy ktoś wie cos na ten temat jak to leczyć". To nie chodzi o jakąs zdawkowa odpowiedź, ale o wykład. Równie dobrze można postawic tak: Renesans włoski - czy ktoś wie cos na ten temat". To sa studia całe, a nie kilka zdań na forum. Jeżeli miałbym komus udzielic wyczerpującej odpowiedzi, to chetnie. Godzina mojej pracy kosztuje 60$ netto (jeżeli praca nie jest objęta stałym kontraktem) + dojazd. Internet słuzy do ewentualnego wstepnego umówienia się na rozmowę telefoniczną, podczas której omówimy warunki wstępne. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Przeczytaj sobie jeszcze raz... 14.07.05, 17:36 Brawo!!! Do opluwajacych i pieniacych sie pacjentow/osob pytajacyhc nie dociera to, ze: 1/ nie jest to forum, ktorego tematyka jest lecznie i diagnostyka chorob 2/ wiedza lekarza kosztuje - nie po to konczylam studia, doksztalcam sie, wydaje mase pieniedzy na podreczniki, szkolenia aby teraz udzielac darmowych porad i wyglaszac darmowe wyklady na forum zupelnie do tego nie przeznaczonym - moja wiedza i moje kompetencje kosztuja - poniewaz forum odwiedzam prywatnie, wiec i forumowa porada lub wyklad sa prywatne - £100za wizyte - pasuje??? i tak tanio. 3/ o sensownosci diagnozowania i leczenia poprzez forum juz sie wypowiadalam. 4/ poza tym nie mojego pacjenta lecze ( a raczej ratuje) jesli istnieje bezposrednie zagrozenie zycia - i wtedy nie robie tego za pieniadze. A darmowych porad to chetnie udzielam - rodzinie i przyjaciolom. 5/ czasy 'sluzby' sie skonczyly, a praca za darmo jest zabroniona prawem. Oczywiscie, zaraz na mnie napadna sfory ujadajacych teoretycznych pacjentow. Z gory zapowiadam - mozecie sobie darowac. Do poziomu pewnych osob znizac sie nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Przeczytaj sobie jeszcze raz... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 18:19 Re: Przeczytaj sobie jeszcze raz... Autor: draconessa Data: 14.07.2005 17:36 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Brawo!!! Do opluwajacych i pieniacych sie pacjentow/osob pytajacyhc nie dociera to, ze: 1/ nie jest to forum, ktorego tematyka jest lecznie i diagnostyka chorob 2/ wiedza lekarza kosztuje - nie po to konczylam studia, doksztalcam sie, wydaje mase pieniedzy na podreczniki, szkolenia aby teraz udzielac darmowych porad i wyglaszac darmowe wyklady na forum zupelnie do tego nie przeznaczonym - moja wiedza i moje kompetencje kosztuja - poniewaz forum odwiedzam prywatnie, wiec i forumowa porada lub wyklad sa prywatne - £100za wizyte - pasuje??? i tak tanio. 3/ o sensownosci diagnozowania i leczenia poprzez forum juz sie wypowiadalam. 4/ poza tym nie mojego pacjenta lecze ( a raczej ratuje) jesli istnieje bezposrednie zagrozenie zycia - i wtedy nie robie tego za pieniadze. A darmowych porad to chetnie udzielam - rodzinie i przyjaciolom. 5/ czasy 'sluzby' sie skonczyly, a praca za darmo jest zabroniona prawem. Oczywiscie, zaraz na mnie napadna sfory ujadajacych teoretycznych pacjentow. Z gory zapowiadam - mozecie sobie darowac. Do poziomu pewnych osob znizac sie nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Przepraszam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:43 ... za glupia pusta krowe. nie powinnam tak pisac. Ponisło mnie i jeszcze raz przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Przepraszam ... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 19:16 Przepraszam ... Autor: Gość: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 14.07.2005 18:43 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- ... za glupia pusta krowe. nie powinnam tak pisac. Ponisło mnie i jeszcze raz przepraszam... Podszywasz sie pod moj nick - DLACZEGO. Ja nie przepraszam za to co napisalam. Przepraszaj w swoim imieniu. Daria-mxp4 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria -mxp4 Ktos sie podszywa pod moj nick. IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 19:24 i przeprasza tu za mnie. To bardzo szlachetnie ale ja Daria podtrzymuje wszystko to co napisalam i jedyna osoba ktora moglabym przeprosic jest ZUZA za cale zamieszanie i chamstwo polskich lekarzy. Nikogo innego nie przepraszam a wszystkie przeprosiny pod nickiem Daria nie sa moim dzielem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: Ktos sie podszywa pod moj nick. 14.07.05, 19:33 Dario ,widac to golym okiem ,ze to nie jestes Ty.Zwroc uwage na IP ,ktos bawi sie Twoim kosztem.Zignoruj to Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Ktos sie podszywa pod moj nick. IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 21:17 Re: Ktos sie podszywa pod moj nick. Autor: mmagda12 Data: 14.07.2005 19:33 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Dario ,widac to golym okiem ,ze to nie jestes Ty.Zwroc uwage na IP ,ktos bawi sie Twoim kosztem.Zignoruj to Dziekuje Ci za mile slowa mmagda :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Przeczytaj sobie jeszcze raz... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 18:13 Przeczytaj sobie jeszcze raz... Autor: tricolour Data: 14.07.2005 13:40 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- ... początek topiku: "Czy ktoś wie cos na ten temat jak to leczyć". To nie chodzi o jakąs zdawkowa odpowiedź, ale o wykład. Równie dobrze można postawic tak: Renesans włoski - czy ktoś wie cos na ten temat". To sa studia całe, a nie kilka zdań na forum. Jeżeli miałbym komus udzielic wyczerpującej odpowiedzi, to chetnie. Godzina mojej pracy kosztuje 60$ netto (jeżeli praca nie jest objęta stałym kontraktem) + dojazd. Internet słuzy do ewentualnego wstepnego umówienia się na rozmowę telefoniczną, podczas której omówimy warunki wstępne. A idzze ty pusty lbie. Napawasz wstretem. Zostaw te chora dziewczyne w spokoju. A niech cie szlag trafi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Przeczytaj sobie jeszcze raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:44 Moze cie nie lubie, ale zyj dlugo... Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Szanowna Pacjentko, 14.07.05, 19:29 Nie jestem tu po to, żeby COŚ DLA PACJENTA Z TEGO WYNIKAŁO. Nie zjawiłam się tu po to, żeby udzielać porad. Twoja opinia na mój temat mnie nie dotyczy, ponieważ przesłanki, na których się opierasz, to Twoje własne projekcje. Ja nie ośmieliłabym sie na podstawie tych kilku Twoich napastliwych zdań wyrokować, jakim człowiekiem jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Szanowna Pacjentko, IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 21:25 Re: Szanowna Pacjentko, Autor: maga_luisa Data: 14.07.2005 19:29 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Nie jestem tu po to, żeby COŚ DLA PACJENTA Z TEGO WYNIKAŁO. Nie zjawiłam się tu po to, żeby udzielać porad. Twoja opinia na mój temat mnie nie dotyczy, ponieważ przesłanki, na których się opierasz, to Twoje własne projekcje. Ja nie ośmieliłabym sie na podstawie tych kilku Twoich napastliwych zdań wyrokować, jakim człowiekiem jesteś. Moge podpisac sie pod tym, ze jestes zlym czlowiekiem obydwiema rekami. Nigdy nie powinnas byc lekarzem. Lekarz to ktos wyjatkowy z wiedza ale i wielkim sercem z taktem, kultura. Ty moglabys swobodnie pracowac w Lodzi w karetkach smierci. Dlaczego? bo brak ci wrazliwosci na ludzkie cierpienie. Cale szczescie ten burdel gdzie pracowali twoi koledzy po fachu juz zostal zlikwidowany a twoi koledzy stoja w lawach oskarzonych i cos dukaja bez ladu i skladu. Powinni im za to pourywac lby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Szanowna Pacjentko, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:35 Jestem strasznie zmeczona i sfrustrowana i agresywna Nie wiem co zrobic Moze znacie sposob aby mi pomoc. Po prostu boje sie za zwiariuje. Juz nie moge!!! Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Szanowna Pacjentko, IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 21:44 Re: Szanowna Pacjentko, Autor: Gość: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 14.07.2005 21:35 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Jestem strasznie zmeczona i sfrustrowana i agresywna Nie wiem co zrobic Moze znacie sposob aby mi pomoc. Po prostu boje sie za zwiariuje. Juz nie moge!!! Ratunku! Ty sie lepiej uspokuj i nie podszywaj sie podemnie. Czuje sie bardzo dobrze inie wymagam ratunku w przeciwienstwie do ciebie Daria mxp4 Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Szanowna Pacjentko, 15.07.05, 11:26 Obrażasz mnie. W sposób napastliwy i chamski. Nie powiedziałam do Ciebie nic, co mogłoby Cię urazić, a ośmielasz się twierdzić, że jestem złym człowiekiem. Zastanów się nad tym, jeśli to w ogóle możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Dlaczego? 14.07.05, 13:26 Otóż odpowiadam: Bo to debilizm kompletny "pozyskiwać" informacje na temat sposobu swojego leczenia na publicznym forum. Ten kto tego nie rozumie, to dureń. DUREŃ. Mogę napisać jako profesor Religa, że sercu najbardziej pomaga palenie Marlboro i co? Zaczniesz palić? Co do Twojego męża, to nie mam zdania. Na mojej uczeli byli rózni- jedni kończyli z najlepszymi wynikami, drudzy ledwo dawali sobie rade na Inzynierii Sanitarnej. Ci najlepsi nie uśmiechają się ironicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pacjentka Re: Dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:36 Sam się określiłeś. Rzeczywiście inżynieria sanitarna nie wyszła ci na dobre skoro zajmujesz się takimi pierdołami. Mój mąz projektuje i buduje mosty i daleko mu w dół do twego poziomu / sposób wyrażania się i obecność na tym forum/ Co z ciebie za facet(?) chyba, że siedzisz na bezrobociu albo za biureczkiem jako urzędniczka i zabijasz czas . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pacjentka Ostatni raz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:49 ...zniżam się do twego poziomu .Szalej dalej na tym forum bo widocznie tylko tu możesz się realizować i udowadniać, że coś znaczysz. W realu chyba nie masz za dużo do powiedzenia jako "inżynier"...i stąd tak tu wsiąkłeś. BOże chroń nas od takich "inżynierów" i "lekarzy" Odpowiedz Link Zgłoś
tricolour Niestety... 14.07.05, 13:55 .. rozczaruję Cię. Bóg nie pomoże bowiem łaskawie spogląda na rzeczowość i profesjonalizm. Pozdrawiam słonecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Niestety... 14.07.05, 17:41 Niestety, tricolour, zadne argumenty nie trafia. lekarz,dla szanonych nie bedacych lekarzami uczestnikow tego forum, to jest takie cos, co zyje jedynie powietrzem i powolaniem, a jesli pacjent zaszczyci go pytaniem, czemu mu wyskoczyle krosta na nosie, ow lekarz, zaszczycony niezmiernie, od razu pospieszy z wykladem na temat krost na nosie, zdiagnozuje na podstawie opisu internetowego kroste na nosie owego pacjenta, zaproponuje pacjentowi leczenie i jeszcze bedzie sie klanial w pas. Boze, jak to dobrze, ze pracuje juz w normalnym swiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re:TRICOLOUR 14.07.05, 16:47 Nie obrazaj ludzi chorych ,a tak samo lekarzy ,ktorzy bezinteresownie udzielaja porad w internecie.A profesora Relige zostaw w spokoju,co Tobie przyszlo do glowy?Zachowanie "mniej niz zero" A propos:a Twoja zona ,zapewne jest madra,piekna i powabna ,o ile ja masz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Dlaczego? IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 18:25 Re: Przeczytaj sobie jeszcze raz... Autor: draconessa Data: 14.07.2005 17:36 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Brawo!!! Do opluwajacych i pieniacych sie pacjentow/osob pytajacyhc nie dociera to, ze: 1/ nie jest to forum, ktorego tematyka jest lecznie i diagnostyka chorob 2/ wiedza lekarza kosztuje - nie po to konczylam studia, doksztalcam sie, wydaje mase pieniedzy na podreczniki, szkolenia aby teraz udzielac darmowych porad i wyglaszac darmowe wyklady na forum zupelnie do tego nie przeznaczonym - moja wiedza i moje kompetencje kosztuja - poniewaz forum odwiedzam prywatnie, wiec i forumowa porada lub wyklad sa prywatne - £100za wizyte - pasuje??? i tak tanio. 3/ o sensownosci diagnozowania i leczenia poprzez forum juz sie wypowiadalam. 4/ poza tym nie mojego pacjenta lecze ( a raczej ratuje) jesli istnieje bezposrednie zagrozenie zycia - i wtedy nie robie tego za pieniadze. A darmowych porad to chetnie udzielam - rodzinie i przyjaciolom. 5/ czasy 'sluzby' sie skonczyly, a praca za darmo jest zabroniona prawem. Oczywiscie, zaraz na mnie napadna sfory ujadajacych teoretycznych pacjentow. Z gory zapowiadam - mozecie sobie darowac. Do poziomu pewnych osob znizac sie nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Trochę przesadziłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:29 ... przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Daria Re: Trochę przesadziłam... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 14.07.05, 18:33 Trochę przesadziłam... Autor: Gość: Daria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 14.07.2005 18:29 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- ... przepraszam... Oznajmiam, ze to nie moj post.! Ja Daria mxp4 nikogo nie przepraszam bo wiem, ze mam racje. Widze, ze ktos tu przeprasza za mnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Ddraconessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:28 Ty chyba rzeczywiście potrzebujesz lekarza . Twój materializm i wyrachowanie sięga zenitu- to już choroba żeby mieć taki stosunek do pacjenta. Nie spodziewaj się niczego lepszego z tej drugiej strony. Dopóki będziesz taką wtrachowaną materialistką dopóty będe cię opluwać. Twoja pozycja zawodowa jest rzeczywiście mizerna skoro tak się tu dowartościowujesz. Żal mi cie, biedna istoto. Apeluję: DRACONESSEI JEJ PODOBNE LEKARZYNY OMIJAĆ Z DALEKA. NIE ZASŁUGUJE NA UWAGĘ A JUŻ BROŃ BOŻE ABY DORADZAŁA... Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Ddraconessa 15.07.05, 11:47 Moja pozycja zawodowa ma sie bardzo dobrze - lepiej, niz mozesz sobie wyobrazic. Natomiast nadal uwazam zawod lekarza za zawod. I, z calym szacunkeim, profesor religa tez nie rpacuje za darmo i w TV nie udziela porad za darmo, tylko za pieniadze. I uwazam, ze jest to calkiem normalna sytuacja. Charytatywnie juz sie w Polsce napracowalam - na szczescie w normalnym kraju, w ktorym pracuje teraz nikt nie opowiada bzdur o tym, ze lekarz ma zyc za powolanie. Wiecej - nikomu taki idiotyzm nie przyszedlby do glowy. A ze tego, ze kilka zacietrzewionych osob bedzie mnie unikac na tym forum naparwde zadne negatywne rzeczy dla mnie nie wynikaja - pracy i tak mam dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Izis PRZEPRASZAM CIĘ ZUZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:39 ...za to chamstwo, ignorancję, zadufanie w sobie, brak współczucia, egoizm itd które trawi wszystkich lekarzy (?) tego wątku. Jak widzisz oni są tu po to aby zasygnalizować , że są lekarzami i nic poza tym. Myślę, że więcej dowiesz się od zwykłych pacjentów na innym forum gdzie panuje mniejsza znieczulica. Albo zwróć się osobiscie do Dokiego lub Artura. Oni Cię nie zawiodą - to prawdziwi lekarze / notabene doskonale sobie radzący i bez 100 funtów za poradę/ A teraz pytanie do owych lekarzy. Po co zaglądacie i odzywacie się na tym specjalistycznym forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdegustowany Re: PRZEPRASZAM CIĘ ZUZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:08 To forum opanowała grupka ludzi (kilku lekarzy, akwizytor,ekonomistka, znudzona żona lekarza itp) i decydują kto i o czym może tu pisać. Poziom i tematy żenujące. A ludzie czytają i wyrabiają sobie zdanie o całej służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Swan Ganz o Jezu, no.... Znowu Cię na weekend wypuścili?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:16 Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 12.08.05, 17:17 Zauwazam ,ze jest to forum poki co otwarte ,każdy moze pisać... A przedstawiciele tego forum statystycznie się jakos od innych nacji chyba nie różnią... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdegustowany Re: fibromialgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:21 a jednak się różnią. To forum służy głównie do naśmiewania się z innych ludzi i ich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: fibromialgia 12.08.05, 17:24 Oraz do obrzucania blotem jednej grupy zawodowej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdegustowany Re: fibromialgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:31 mam wielu znajomych wśród lekarzy. To są mądrzy , dowcipni , kulturalni ludzie. Dobrze, że ich znam, gdyż na podstawie tego forum mógłbym wyrobić sobie zupełnie inne zdanie o tym środowisku. Uwierzcie Drodzy Lekarze , kiedy się czyta to forum można się załamać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: widać macie to na co zasługujecie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:31 Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: widać macie to na co zasługujecie... 12.08.05, 17:32 Mozna ,Gdyby pacjenci byli naprawdę tacy na jakich kreuja się w necie ....brrr Na szczęscie tak nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdegustowany Re: widać macie to na co zasługujecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:40 Pomijam kwestię podziału na lekarzy i pacjentów. Piszę o tematach poruszanych na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: widać macie to na co zasługujecie... 12.08.05, 17:42 np. interesujące inwektywy z tego watku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdegustowany do connie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:47 czy Ty naprawdę nic nie rozumiesz, czy tylko udajesz????? Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: do connie 12.08.05, 17:48 Naprawde nie rozumiem , w końcu to wynika z okresleń co do mojej skromnej osoby jakie padły w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia nie rozumiem... szeroko pojęta Służba Zdrowia 12.08.05, 17:47 założyła sobie forum. to sobie rozmawiają. od czasu do czasu wpadnie jakiś pacjent, się o coś spyta, odpowiedzą mu lub nie. bo nie mają takiego obowiązku. ktoś inny zacznie wieszać psy na lekarzach, tez mu odpowiedzą. ktoś zacznie wieszać psy na pacjentach, też są odpowiedzi i tak to się toczy. a ty jesteś ostatnim sprawiedliwym??? będziesz nadawać tematykę jaka powinna być poruszana na tym forum? bez względu na wydźwięk mojej wypowiedzi, moj ton nie ma być napastliwy, tylko jestem szalenie zainteresowana twoją motywacją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdegustowany szeroko pojęta Służba Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:50 rzeczywiście szeroko. A jaki jest Twój związek ze Służbą Zdrowia? Możesz szczerze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdegustowany Re: szeroko pojęta Służba Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:58 tak myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: szeroko pojęta Służba Zdrowia 12.08.05, 18:11 cieszę się, ze Cię usatysfakcjonowałam. Odpowiedz Link Zgłoś