Dodaj do ulubionych

Pieprzyk .

21.09.13, 12:52
Witam ,jestem chlopakiem , mam 13 lat i problem :( ,

Mam pieprzyka na twarzy nie jest on czarny tak jak wiekszosc tyylko od urodzenia jest taki jak moja skora , lecz od niedawna czuje ze jak marszcze skore to mnie ona boli wokol tego pieprzyka , lecz normalnie nic mnie nie boli , tylko jak powiedzialem jak marszcze skore .. Jest na nim taka mala czarna kropeczka nie moge dokladnie tego zobaczyc bo jest bardzo mala . Ja niestety juz mysle o najgorszym , a ja bardzo boje sie lekarza , nawet jezeli chodzi o badanie krwi nienawidze poprostu lekarza :/. Moze ktos mi powie cos o tym ? :( .

Ps: Przepraszam jezeli w zlym temacie napisalem .
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Pieprzyk . 21.09.13, 14:42
      Powiedź o tym rodzicom
      idź do dermatologa
      podejrzewam zwykłego włókniaka
      o tym pisałem już wiele razy
      ale ze zgledu ze jesteś młodą osobą napisze spokojnie
      jeszcze raz
      Włókniak ma kazdy człowiek na pewno masz ich wiele
      moga być na powiekach
      absolutnie sa to nie nowotwory złosliwe ,nigdy nie moga przejść w nowotwory
      złosliwe nigdy
      mogą rosnąć mogą siwe mnorzyć
      usuwa się tylko takie które szpecą czyli usuwa sie je kosmetycznie
      ja mam 1 na powiecie bardzo szpeci i bedzie usuniety
      nigdy nie usuwaj takich rzeczy w gabinetach kosmetycznych
      bo można dostać zakażenie i wyladować w szpitalu
      usuwaj tylko w dobrych odziałach szpitalnych albo u dobrego chirurga

NIE JESTEM LEKARZEM

ja mam bardzo dużo

• chicuta Re: Pieprzyk . 21.09.13, 15:03
        Dzieki wielkie , lecz co z bolem skory wokol tego ?:( , jezeli tylko troszeczke marszcze , to nie boli mnie Wlokniak czy pieprzyk :( , tylko skora wokol tego czegos :( .
        • sp9tcu Re: Pieprzyk . 21.09.13, 15:08
          co to zdecyduje dermatolog
          a moze to zwykła chrostka taka z łojtoku
          • chicuta Re: Pieprzyk . 21.09.13, 15:37
            Hmm ;/ , lecz ja sie boje wiadomosci co moge miec ;/ , poprostu nie wyobrazam sobie tego jak bym zaragowal jak by to bylo cos zlego ;/ . Podam zdjecie tej krostki czy sam juz nie wiem jak to mam nazwac :( , iv.pl/viewer.php?file=84536326492775339954.jpg
            • sp9tcu Re: Pieprzyk . 21.09.13, 15:48
              za małe zdjęcie
              • chicuta Re: Pieprzyk . 21.09.13, 16:08
                No niestety , nie moge inaczej tego przyblizyc :/ .. iv.pl/viewer.php?file=00945003547196684281.jpg , tylko tak dalo mi sie ..
    • sp9tcu Re: Pieprzyk . 21.09.13, 23:45
      idz do derrmatologa i napisz co ci powiedział
    • wadera3 Re: Pieprzyk . 22.09.13, 08:52
      Mimo za małego zdjęcia, widać, że to brodawka skórna(najprawdopodobniej) taka, jak na zdjęciu poniżej.
      Z racji wieku sam nic nie możesz zrobić, poproś mamę i idźcie do dobrej kosmetyczki, ona już będzie wiedziała, czy jest to zmiana, którą może usunąć, czy musi zająć się tym chirurg.

https://i.fitness.wp.pl/gfx/wpfitnes/pl/defaultaktualnosci/108/766/1/1310885331.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka