bubusik 09.01.14, 15:33 Poszukuje ludzi którzy mają dziecko które ma aspergera. Niedawno zdiagnozowano u córki adhd z częściowym aspergerem, nie wiem co dalej mam robić. To dla mnie nowość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aspi.mama Re: adhd autyzm asperger 16.01.14, 13:15 Witaj, też mamy taką diagnozę, przede wszystkim nie martw się, początki są trudne ale z czasem będzie coraz lepiej. Zapraszam do stowarzyszenia Aspiracje na faceb, napisz jakich informacji potrzebujesz, ciepło pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
askabara Re: adhd autyzm asperger 21.03.14, 15:32 Mnie by interesowal kontakt do osób z którymi mogę się skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
aspi.mama Re: adhd autyzm asperger 23.03.14, 21:12 Gdzie mieszkasz? Szukasz stowarzyszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
bubusik Re: adhd autyzm asperger 24.03.14, 11:06 ja jestem z Cieszyna. Mam diagnozę i nie wiem co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
aspi.mama Re: adhd autyzm asperger 24.03.14, 11:54 Witam, zapraszam do stowarzyszenia ASPIRACJE na fb, tam też jest kontakt do mnie, czekam na wiadomość, trzymaj się, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
viollcia Re: adhd autyzm asperger 31.03.14, 10:07 asperger adhd i inne wymyślone choroby to ściema, to efekt rozpuszczenia i bezstresowego wychowywania dzieci. Kiedyś był pasek, dostało dziecko lanie i pomagało a teraz dziecka nie można tknąć to dziecko robi co chce, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
aspi.mama Re: adhd autyzm asperger 31.03.14, 10:56 Pomyślałam, że żal na coś takiego odpowiadać, ale spróbuję; zaskoczę panią informacją , że znam wiele dzieci z autyzmem i aspergerem, są w większości bardzo grzeczne, i co wtedy?! Myli pani dzieci chore z niewychowanymi lub rozpieszczonymi a wspomaganie rozwoju z bezstresowym wychowaniem; ale czy to wina dzieci... Trzeba by się zastanowić nad niektórymi dorosłymi...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
2gloria Re: adhd autyzm asperger 31.03.14, 11:04 Dokładnie. Przykre jak niektórzy najpierw coś nabazgrolą a potem pomyślą. Ale większość takich ludzi po prostu nie mysli ;-/ Widza czubek własnego nosa i nic poza tym. Czepią kase i tyko do się dla nich liczy. Tacy ludzie ni powinni mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gigisam Re: adhd autyzm asperger 31.03.14, 12:28 A co powiecie drogie panie na to że choroby wymyślają lekarze i koncerny farmaceutyczne bo kto na tym zbiera kasę? Wymyślą lek który nie leczy a otumania dziecko. Poza tym jeśli mojemu dziecku by przepisano psychotrop Rispolept albo narkotyk Concerta bo jest niegrzeczne to bym nakopał lekarzowi do d... . Prześlę wam ciekawy link na ten temat wyborcza.pl/1,75400,14127306,Czy_ADHD_to_prawdziwa_choroba_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kikimax Re: adhd autyzm asperger 02.04.14, 12:57 Gigisam ma rację, wymyślają choroby by zarabiać na lekarstwach Odpowiedz Link Zgłoś
robsonixon Re: adhd autyzm asperger 18.04.14, 11:57 polska.newsweek.pl/matki-potworow,77600,1,1.html co wy na to? Współczuję matkom Odpowiedz Link Zgłoś
bubusik Re: adhd autyzm asperger 03.04.14, 10:54 aspi.mama jaki jest kontakt do ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
aspi.mama Re: adhd autyzm asperger 03.04.14, 15:07 facebook : Stowarzyszenia na rzecz dzieci z zespołem Aspergera Aspiracje Odpowiedz Link Zgłoś
labocki Re: adhd autyzm asperger 07.04.14, 12:19 skąd się biorą takie choroby jak adhd czy asperger? to dziedziczne? Odpowiedz Link Zgłoś
gigisam Re: adhd autyzm asperger 11.04.14, 11:26 to chyba wady genetyczne powodują takie choroby u dzieci od narodzin jak się nie mylę Odpowiedz Link Zgłoś