Dodaj do ulubionych

co mi jest

21.01.14, 23:26
ostatnio chorowalam na jelitowke w wychodzilo na to ze mi przeszlo ale stolec nadal nie byl normalny potem biegunka z ostrym bolem brzucha. teraz jest zupelnie odwrotnie zatwardzenie i krwawienie a bole podczas pobytu w ubikacji nadal sa strasznie silne co mi moze byc?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: co mi jest 22.01.14, 09:26
      Krwawienie i bóle w tym przypadku mogą być efektem silnego zatwardzenia, powodującego mechaniczne uszkodzenia odbytu. Spróbuj może jakichś ziół rozmiękczających; dobra jest kora kruszyny albo mieszanki ziołowe zawierające ją. Taki Normosan jest sprzedawany w saszetkach, więc jest wygodny w użyciu - zaparzysz wieczorem w szklance i wypijesz na noc.

Jeżeli nie pomoże, to oczywiście trzeba do lekarza. Ale niewykluczone, że krwawienie i bóle ustąpią razem z ustąpieniem zatwardzenia.
      • maniekpi Re: co mi jest 22.01.14, 15:14
        horpyna4 napisała:

> Krwawienie i bóle w tym przypadku mogą być efektem silnego zatwardzenia, powodu
        > jącego mechaniczne uszkodzenia odbytu. Spróbuj może jakichś ziół rozmiękczający
        > ch; dobra jest kora kruszyny albo mieszanki ziołowe zawierające ją. Taki Normos
        > an jest sprzedawany w saszetkach, więc jest wygodny w użyciu - zaparzysz wieczo
        > rem w szklance i wypijesz na noc.
        >
        > Jeżeli nie pomoże, to oczywiście trzeba do lekarza. Ale niewykluczone, że krwaw
        > ienie i bóle ustąpią razem z ustąpieniem zatwardzenia.

Logika w rozwiązywaniu problemów,zwłaszcza w obszarze zdrowia,skutecznie zawodzi,gdy za doradców ma się grono tych wybrańców,którzy zwykli stawiać diagnozy,w oparciu o cień pacjenta.
        Nie ma wiedzy,nie ma zdrowia.
    • sp9tcu Od sp9tcu 22.01.14, 21:20
      Hemoroidy
      zapalenie jelita
      zespół jelita drażliwego

do lekarza
    • ortolann Re: co mi jest 23.01.14, 10:58
      Wychodzi na to, że to mogła nie być jelitówka, tylko nadal jesteś na coś chora. Pozostaje obserwować się, obserwować zależność zmian w diecie i wypróżnień. No i lekarz, jeśli wyniki obserwacji nic nie dadzą, a zmiany w diecie, nie złagodzą sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka