Dodaj do ulubionych

Refluks zółciowy

27.01.14, 00:39
Witam wszystkich. Mam 22 lata. Refluks wykryto u mnie jakiś rok temu podczas gastroskopii. Wcześniej miałam problemy z ciągłym bólem żołądka, ale nie wiedziałam czym jest to spowodowane. Niestety żadne tabletki mi nie pomagają, a do diety na refluks nie mogę się przemóc, bo uwielbiam wszystkie te potrawy, które są zakazane... myśslę, że moim problemem jest to, że lubię się najeść " do syta", a to nie służy żołądkowi. piję aloes, len, biorę tabletki, ale nic mi nie pomaga żółć wypływa mi czasem nosem i uszami jest tego kilka litrów nawet w ciagu dnia a kał nie chce wyjzc z jelit . Strasznie mnie to męczy. Najgorsze jest to, że ŻOŁĄDEK BOLI MNIE NAJMOCNIEJ KIEDY STOJĘ!! czy ktoś też tak ma? na żadnym forum się z tym nie spotkałam.... Macie jakieś sprawdzone sposoby, na złagodzenie bólu? Nie wiem już co mam robić :(
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Refluks zółciowy 27.01.14, 10:16
      Może masz za wąskie przewody żółciowe i żółć nie jest w stanie spłynąć w szybszym tempie? Powinna pomóc no-spa. I koniecznie jedz mniejszymi porcjami, a za to częściej. Ogranicz też tłuszcze, na przykład o połowę. Przy niskotłuszczowej diecie wątroba może przestawić się na zmniejszoną produkcję żółci.

Zwróć też uwagę na to, po których potrawach nasilają się dolegliwości, bo tu nie ma bardzo ścisłych reguł. Ostatecznie jest tyle dobrych rzeczy do jedzenia, że wyeliminowanie kilku składników z diety nie będzie zbytnim umartwianiem się.
      • zezol23 Re: Refluks zółciowy 27.01.14, 15:43
        Najlepiej zasięgnąć porady gastologa
        • marbor1 Re: Refluks zółciowy 27.01.14, 18:11
          Najlepiej nich ona pójdzie do psychiatry.

> żółć wypływa mi czasem nosem i uszami jest tego kilka litrów nawet w ciagu dnia a kał nie chce wyjzc z jelit . Strasznie mnie to męczy. Najgorsze jest to, że ŻOŁĄDEK BOLI MNIE NAJMOCNIEJ KIEDY STOJĘ!!
    • marbor1 Re: Refluks zółciowy 29.01.14, 13:55
      Wiem koko ileś tam i to doskonale. Ile ci się litrów tej żółci już wylało - 10 , 20 litrów.
      Śmiało n ie krępuj się.

>żółć wypływa mi czasem nosem i uszami jest tego kilka litrów nawet w ciagu dnia a kał nie chce wyjzc z jelit . Strasznie mnie to męczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka