Dodaj do ulubionych

niewydolność nerek

05.03.14, 19:16
mam do państwa pytanie, chodzi mi o badania krwi - jakie powinnam przeprowadzić, żeby stwierdzić czy badanie -angiografia fluoresceinowa- nie będzie dla mnie niebezpieczna? czy kreatynina i mocznik w normie to są wystarczajace wskażniki, że badanie przeżyję? dodam, że mam bóle w dole pleców, nadmierna senność, wyczerpanie, bole głowy, osteoporoze 1 stopien, jestem po dwóch operacjach tarczycy, a teraz mam stwierdzone AMD :) lekarz w rejonie wypisał mi pozwolenie bez dokladniejszych badań, spytał tylko czy nie mam uczulenia na coś, bede wdzieczna za podpowiedz
Obserwuj wątek
    • narfi Re: niewydolność nerek 06.03.14, 12:11
      Na czym opierasz swoje obawy, ze mozesz nie przezyc tego badania?
      • cosmicbell Re: niewydolność nerek 06.03.14, 12:49
        przy próbie rejestracji na to własnie badanie, osoba zapisujaca(klinika prywatna) ostrzegła mnie ,że badanie jest niebezpieczne , że zdarzaja się zgony po upływie czasu, niekoniecznie odrazu,a ja mam słabe zdrowie i byc może słabe nerk;, lekarze są dość proceduralni jeśli chodzi o badania, minimum im wystarcza bez zagłębiania się , i przerzucają sie odpowiedzialnością, klinika zanim zrobi badanie wysyła do internisty, internista mowi ,ze nie widzi przeciwskazań, jednoczesnie mowiąc ,że mogę się nie zgodzić na badanie, a ja poprostu chciałabym sie upewnić, czy moj organizm to przetrzyma .ale nie wiem jak to sprawdzić, co jeszcze powinnam zbadać ?, moge na własny koszt...dlaczego muszę myśleć za lekarzy? oto jest pytanie...
        • narfi Re: niewydolność nerek 06.03.14, 13:59
          Wedlug statystyk amerykanskich szansa na zgon przy tym badaniu jest 1 : 220 000
          Masz wieksze szanse zadlawic sie oscia. Jakiekolwiek skutki uboczne wystepuja 1 : 100.
          Glownie nudnosci czasem wysypka. Chore nerki nie sa zadnym przeciwwskazaniem.
          Zadne badania krwi czy czegokolwiek innego nie moga wskazac mniejszego czy wiekszego ryzyka. Nie sluchaj plot panienek w recepcji, ani uwag kum w maglu tylko idz na badanie.
          Masz duzo wiecej do zyskania niz do stracenia.
          • cosmicbell Re: niewydolność nerek 06.03.14, 20:59
            dziekuje bardzo za odpowiedz, chociaż chyba sie nie zrozumiałyśmy ...
            • cosmicbell Re: niewydolność nerek 07.03.14, 11:01
              mam prośbe do admina forum o usuniecie watku, czy jest to mozliwe??? bedę bardzo wdzieczna, juz decyzja zapadła jesli chodzi o badania ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka