Dodaj do ulubionych

sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 24.08.04, 20:39
opakowanie cilestu na zbyciu!!! kontakt ania.jas@op.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: rebella Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 24.08.04, 20:46
      A Ty co, jesteś przedstawicielem handlowym Cilestu? Bo jak jesteś normalna, to
      powinnaś pomyślec, że może zgłosić się do Ciebie dziewczę 15-letnie i zrobić
      sobie krzywdę na całe życie w postaci na przykład choroby zakrzepowo-zatorowej.
      I wtedy Ty będziesz temu winna! Więc jak masz na zbyciu cilest i nie wiesz, co
      z tym zrobić, to wywal do śmieci, a nie żerujesz tu... Brak mi słów na
      Ciebie... :/
      • Gość: melmire Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 25.08.04, 03:34
        Myslisz ze naprawde mozna skonac po skonsumowaniu jednego opakowanie Cilestu?
        • Gość: rebella Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 25.08.04, 08:47
          Jeżeli nie zrobiło się wcześniej żadnych badań, jeżeli ma się zaburzenia układu
          krzepnięcia (i się o tym nie wie, bo jest się przekonanym za sprawą naszych
          super ginekologów polskich, że jedynym skutkiem ubocznym łykania codziennej
          dawki sztucznych hormonów będzie lekki przyrost wagi) np. w postaci
          trombofilii, albo w innej łagodniejszej postaci, to - wierz mi - można umrzeć
          od 1 opakowania takiej bomby hormonalnej, jaką jest Cilest. Ale można też
          wyhodować sobie uleczalną zakrzepicę - aby przez pół roku (minimum) łykać
          acenokumarol i cieszyć się rozkoszą podawanej w brzuch (2 razy dziennie)
          heparyny. Można wyhodować żylaki (zauważyłam, chodząc ulicami, że to bardzo
          modne teraz u kobiet poniżej 30-tego roku życia). Można sobie spaskudzić życie.
          Dlatego tabletki (szczególnie takie hybrydy jak Cilest, albo tabletki anty- III
          generacji, takie jak np. Harmonet, Logest) zawsze muszą być bardzo przemyślaną,
          rozsądną decyzją, pod kontrolą ginekologa, który zleca wszystkie możliwe (w
          naszych warunkach :) badania, przeprowadza wywiad, podchodzi do sprawy
          poważnie, to znaczy jak lekarz, a nie jak przedstawiciel handlowy danego
          koncernu farmaceutycznego.
          Osobiście zetknęłam się z kilkunastoma osobami, które ponoszą do dziś bardzo
          poważne konsekwencje łykania pigułek (w tym 23-letnia, wcześniej zupełnie
          zdrowa, dziewczyna, po zakrzepicy popigułkowej i zatorze płuc, z którego ledwo
          uszła z życiem. Tabletki łykała przez 21 dni.)

Gość portalu: melmire napisał(a):

> Myslisz ze naprawde mozna skonac po skonsumowaniu jednego opakowanie Cilestu?

Wiem to z całą pewnością. Wiem też, że beztroskie łykanie pigułek może skończyć
          się np. paraliżem.
          I nie mogę przeboleć faktu, że tak wielu ginekologów w Polsce wydaje recepty na
          pigułki III generacji bez zlecenia jakichkolwiek badań, bez przeprowadzenia
          wywiadu, bez późniejszego kontrolowania pacjentek, którym zapisali Logesty czy
          Cilesty.
          Pigułki anty- , tak jak kiedyś dynamit, miały słuzyć dobru ludzi... Kończy się,
          jak widać, inaczej.
          Nie twierdzę w ten sposób, że tabletki anty to jakieś zło. Bo wiele kobiet łyka
          regularnie latami i ma się dobrze.
          Nie popieram handlowania pigułkami na forum Gazety. Dla mnie to wygląda tak,
          jakby jakiś IP-Wacek chciał tu sprzedawać morfinę, bo mu została po babci i
          kulturalnie zaznaczał, że maja zgłaszać się MAILOWO tylko uczciwi w ostatniej
          fazie nowotworu... :/
    • Gość: co Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:41
      a co to qurwa iebana mac jest ten ciles????????????????/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka