Gość: aaa IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 24.08.04, 20:39 opakowanie cilestu na zbyciu!!! kontakt ania.jas@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rebella Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 24.08.04, 20:46 A Ty co, jesteś przedstawicielem handlowym Cilestu? Bo jak jesteś normalna, to powinnaś pomyślec, że może zgłosić się do Ciebie dziewczę 15-letnie i zrobić sobie krzywdę na całe życie w postaci na przykład choroby zakrzepowo-zatorowej. I wtedy Ty będziesz temu winna! Więc jak masz na zbyciu cilest i nie wiesz, co z tym zrobić, to wywal do śmieci, a nie żerujesz tu... Brak mi słów na Ciebie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 25.08.04, 03:34 Myslisz ze naprawde mozna skonac po skonsumowaniu jednego opakowanie Cilestu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebella Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 25.08.04, 08:47 Jeżeli nie zrobiło się wcześniej żadnych badań, jeżeli ma się zaburzenia układu krzepnięcia (i się o tym nie wie, bo jest się przekonanym za sprawą naszych super ginekologów polskich, że jedynym skutkiem ubocznym łykania codziennej dawki sztucznych hormonów będzie lekki przyrost wagi) np. w postaci trombofilii, albo w innej łagodniejszej postaci, to - wierz mi - można umrzeć od 1 opakowania takiej bomby hormonalnej, jaką jest Cilest. Ale można też wyhodować sobie uleczalną zakrzepicę - aby przez pół roku (minimum) łykać acenokumarol i cieszyć się rozkoszą podawanej w brzuch (2 razy dziennie) heparyny. Można wyhodować żylaki (zauważyłam, chodząc ulicami, że to bardzo modne teraz u kobiet poniżej 30-tego roku życia). Można sobie spaskudzić życie. Dlatego tabletki (szczególnie takie hybrydy jak Cilest, albo tabletki anty- III generacji, takie jak np. Harmonet, Logest) zawsze muszą być bardzo przemyślaną, rozsądną decyzją, pod kontrolą ginekologa, który zleca wszystkie możliwe (w naszych warunkach :) badania, przeprowadza wywiad, podchodzi do sprawy poważnie, to znaczy jak lekarz, a nie jak przedstawiciel handlowy danego koncernu farmaceutycznego. Osobiście zetknęłam się z kilkunastoma osobami, które ponoszą do dziś bardzo poważne konsekwencje łykania pigułek (w tym 23-letnia, wcześniej zupełnie zdrowa, dziewczyna, po zakrzepicy popigułkowej i zatorze płuc, z którego ledwo uszła z życiem. Tabletki łykała przez 21 dni.) Gość portalu: melmire napisał(a): > Myslisz ze naprawde mozna skonac po skonsumowaniu jednego opakowanie Cilestu? Wiem to z całą pewnością. Wiem też, że beztroskie łykanie pigułek może skończyć się np. paraliżem. I nie mogę przeboleć faktu, że tak wielu ginekologów w Polsce wydaje recepty na pigułki III generacji bez zlecenia jakichkolwiek badań, bez przeprowadzenia wywiadu, bez późniejszego kontrolowania pacjentek, którym zapisali Logesty czy Cilesty. Pigułki anty- , tak jak kiedyś dynamit, miały słuzyć dobru ludzi... Kończy się, jak widać, inaczej. Nie twierdzę w ten sposób, że tabletki anty to jakieś zło. Bo wiele kobiet łyka regularnie latami i ma się dobrze. Nie popieram handlowania pigułkami na forum Gazety. Dla mnie to wygląda tak, jakby jakiś IP-Wacek chciał tu sprzedawać morfinę, bo mu została po babci i kulturalnie zaznaczał, że maja zgłaszać się MAILOWO tylko uczciwi w ostatniej fazie nowotworu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co Re: sprzedam ciles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:41 a co to qurwa iebana mac jest ten ciles????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś