Gość: Magda IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 09:44 W październiku mam chodzić do dentysty na zastrzyki w dziąsła. Strasznie się boję!!! Proszę, powiedzcie czy to jest bardzo bolesne, czy dużo się nacierpię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: Zastrzyki w dziąsła 05.09.04, 09:54 nie panikuj bo nei ma powodu:) powierzchowny zastrzyki nei bola w ogole,a jesli to ma byc cos glebszego zawsze mozesz poprosic o wczesniejsze znieczulenie. Wspolczesna medycyna jest w stanie zniesc bol w prawie kazdej sytuacji - a prawem pacjenta jest sie tego domagac. Odpowiedz Link Zgłoś
katie_cutie Re: Zastrzyki w dziąsła 05.09.04, 09:55 czyli mamy Cię postraszyć? ;-) oprócz znieczulenia, żandych zastrzyków w dziąsła nie dostawałam, ale znieczulenie wspominam boleśnie, mimo żelu znieczulającego (podobno) miejscowo. i nie mogę zrozumieć ludzi, którzy godzą się na zastrzyk np. przed borowaniem. mnie bolało, Magdo, ale to na szczęście krótko trwa. życzę powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Zastrzyki w dziąsła 05.09.04, 10:54 A po co Ci te zastrzyki? I dlaczego musisz czekac na nie az miesiac? Niektore zastrzyki ZNIECZULAJACE bola, ale tylko jesli jest jakies glebokie borowanie, bo wtedy dentysta musi znieczulic gleboko i duzo. Natomiast pamietam znieczulenie ktore bylo jak ukaszenie komara... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Katie_cutkie IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 10:59 Katie, że Ty nie miałaś innych zastrzyków niż znieczulające to nie znaczy, że dentyści takowych nie robią. A przecież nie napisałam o jakie i na co zastrzyki w dziąsła mi chodzi. I nie o postraszenie mi chodzi bo zapewniam ze bez tego się panicznie boję. A moja dentystka nie praktykuje znieczulenia w formie zastrzyków jednak każdy lekarz ma swoje sposoby. Dziękuję, za słowa otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś