Dodaj do ulubionych

Zastrzyki w dziąsła

IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 09:44
W październiku mam chodzić do dentysty na zastrzyki w dziąsła. Strasznie się
boję!!! Proszę, powiedzcie czy to jest bardzo bolesne, czy dużo się nacierpię.
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Zastrzyki w dziąsła 05.09.04, 09:54
      nie panikuj bo nei ma powodu:)
      powierzchowny zastrzyki nei bola w ogole,a jesli to ma byc cos glebszego zawsze
      mozesz poprosic o wczesniejsze znieczulenie.
      Wspolczesna medycyna jest w stanie zniesc bol w prawie kazdej sytuacji - a
      prawem pacjenta jest sie tego domagac.
    • katie_cutie Re: Zastrzyki w dziąsła 05.09.04, 09:55
      czyli mamy Cię postraszyć? ;-) oprócz znieczulenia, żandych zastrzyków w dziąsła
      nie dostawałam, ale znieczulenie wspominam boleśnie, mimo żelu znieczulającego
      (podobno) miejscowo. i nie mogę zrozumieć ludzi, którzy godzą się na zastrzyk
      np. przed borowaniem.
      mnie bolało, Magdo, ale to na szczęście krótko trwa.

życzę powodzenia :-)

• pia.ed Re: Zastrzyki w dziąsła 05.09.04, 10:54
        A po co Ci te zastrzyki? I dlaczego musisz czekac na nie az miesiac?

Niektore zastrzyki ZNIECZULAJACE bola, ale tylko jesli jest jakies glebokie
        borowanie, bo wtedy dentysta musi znieczulic gleboko i duzo.
        Natomiast pamietam znieczulenie ktore bylo jak ukaszenie komara...
      • Gość: Magda Re: Katie_cutkie IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 10:59
        Katie, że Ty nie miałaś innych zastrzyków niż znieczulające to nie znaczy, że
        dentyści takowych nie robią. A przecież nie napisałam o jakie i na co zastrzyki
        w dziąsła mi chodzi. I nie o postraszenie mi chodzi bo zapewniam ze bez tego
        się panicznie boję. A moja dentystka nie praktykuje znieczulenia w formie
        zastrzyków jednak każdy lekarz ma swoje sposoby. Dziękuję, za słowa otuchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka