Dodaj do ulubionych

skurcze żołądka

06.04.15, 00:21
Witam wszystkich. Pisze tu bo zostałam brzydko mówiąc "olana" przez lekarza rodzinnego, który to u mnie stwierdził grypę zoladkowa i odeslal z recepta na smekte do domu. Od 8 dni mam potezne skurcze w okolicy zoladka/trzustki, ktore zwiekszaja częstotliwość po jedzeniu, ale występują również zupełnie na czczo. Skurcze są dosłownie kilkusekundowe ale czasami na tyle silne ze ból zgina mnie w pół i ciężko mi nawet cokolwiek mówić. Przy tym nie mam żadnych innych objawów wskazujących na grypę zoladkowa (biegunka, wymioty), czy też choćby refluks(zgaga). Jedynym objawem dodatkowym jest obniżona jak na mnie temperatura która wynosi 35,5 stopni. Nie wiem co o tym sadzic. Nigdzie nie znalazłam informacji na temat objawów podobnych do moich, nie wiem czy mam się martwić czy faktycznie są to objawy zatrucia bądź grypy i tylko niepotrzebnie histeryzuje.. Dodam, że nigdy nie miałam żadnych problemów żołądkowych i mam 24 lata. Liczę na wskazowki. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: skurcze żołądka 06.04.15, 04:31
      kina0518 napisał(a):

> Witam wszystkich. Pisze tu bo zostałam brzydko mówiąc "olana" przez lekarza ro
      > dzinnego, który to u mnie stwierdził grypę zoladkowa i odeslal z recepta na sme
      > kte do domu. Od 8 dni mam potezne skurcze w okolicy zoladka/trzustki, ktore zwi
      > ekszaja częstotliwość po jedzeniu, ale występują również zupełnie na czczo. S
      > kurcze są dosłownie kilkusekundowe ale czasami na tyle silne ze ból zgina mnie
      > w pół i ciężko mi nawet cokolwiek mówić. Przy tym nie mam żadnych innych objaw
      > ów wskazujących na grypę zoladkowa (biegunka, wymioty), czy też choćby refluks
      > (zgaga). Jedynym objawem dodatkowym jest obniżona jak na mnie temperatura która
      > wynosi 35,5 stopni. Nie wiem co o tym sadzic. Nigdzie nie znalazłam informacj
      > i na temat objawów podobnych do moich, nie wiem czy mam się martwić czy faktycz
      > nie są to objawy zatrucia bądź grypy i tylko niepotrzebnie histeryzuje.. Dodam,
      > że nigdy nie miałam żadnych problemów żołądkowych i mam 24 lata. Liczę na wsk
      > azowki. Pozdrawiam.

To pewnie grypa żołądkowa. Bierz Smectę.

S.
      • eenoive Re: skurcze żołądka 06.04.15, 09:35
        Grypa zoladkowa ponad tydzien ? I czemu ma brac smecte skoro nie ma biegunki tylko skurcze zoladka ?
        • snajper55 Re: skurcze żołądka 06.04.15, 16:14
          eenoive napisał(a):

> Grypa zoladkowa ponad tydzien ? I czemu ma brac smecte skoro nie ma biegunki ty
          > lko skurcze zoladka ?

Smecte bierze się nie tylko w przypadku biegunek. Jej działanie jest dużo szersze.

S.
    • eenoive Re: skurcze żołądka 06.04.15, 09:36
      Idz do innego lekarza. Na skurcze zoladka pomaga duspatalin ( na recepte) lub no-spa.
      • koran15 Re: skurcze żołądka 04.08.15, 16:39
        ja duspatalin (apteka warszawa poleciła) biore przy celiakii (alergii na gluten) i bardzo się cieszę, razem z okładami na brzuch ratuje moje jelita... nie zawsze uda się zrobić tak, że dieta jest 100% gluten free, czasem zanieszczyszczenia szkodzą... biorę taki: aptekagold.pl/duspatalin-retard-kaps-200mg-x-30.html na receptę :)
    • aduerin Re: skurcze żołądka 07.04.15, 09:33
      kiedy masz najblizszy egzamin?
    • go-jab Re: skurcze żołądka 08.04.15, 05:11
      Zrob usg... Moze to pecherzyk zolciowy cie atakuje...
    • kina0518 Re: skurcze żołądka 08.04.15, 17:48
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi, muszę zacząć od zmiany lekarza, bo od mojej aktualnej Pani doktor żadnych skierowań na badania się nie doczekam. Objawy są podobne do wspomnianego zapalenia pęcherzyka żółciowego, jednak wychodzi na to, że bez usg mogę sobie jedynie gdybać. Jeszcze raz dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka